• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нема такава държава

Започната от admin, Понеделник, 15 Август, 2011, 21:22:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

antoniyu

Не мога да се начудя защо всички казват НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА след като има и дори живеем в нея,вземете се в ръце и стига с тези глупости,нашите мили управници с толкова кръв,пот(дкупи) са я създали,а вие сега нямало та нямало,само си мисля,че името е малко сбъркано трябва да е АБСУРЛАНДИЯ
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Цитат на: antoniyu - Неделя, 21 Август, 2011, 08:16:13
Не мога да се начудя защо всички казват НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА след като има и дори живеем в нея,вземете се в ръце и стига с тези глупости,нашите мили управници с толкова кръв,пот(дкупи) са я създали,а вие сега нямало та нямало,само си мисля,че името е малко сбъркано трябва да е АБСУРЛАНДИЯ

И с винтовки, и каскети са я създали. До 1944-а нравите тук по тези земи са били доста по-различни. Икономиката също е била доста по-добра от това, което е последвало след "революцията". Когато "народната власт" е поела управлението на държавата, не е било важно кой какво разбира, а дали има каскет и е член на партията. И така, вече 66 години. Ето едно доказателство в подкрепа на името Абсурдландия.

http://vbox7.com/play:fa915ff3&ef=1
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

bat MIRKO

Как да сме кадърни,като още не сме се пенсионирали.Все пак не сме бивши военни,бях видял някъде във форума че и такива вече почнаха да стават шофери.Онзи ден между другото във Пловдив срещам учебен камион за категории и във него мъж на средна възраст може би към  55 год. Е а кажете ми за кога му трябват тез категории на този мъж.Ще дойде ще каже на шефа на ТКЗС–то дай един камион и ще ти карам за 500 лв.А аз как да му рева за по голяма заплата,и във въпросната фирма явно става така.

!na

Цитат на: admin - Петък, 19 Август, 2011, 19:29:26
Цитат на: velizar - Петък, 19 Август, 2011, 19:17:26
Ако имаме синдикат, би ли могло да се оправят нещата ? Не само за тази фирма, а за всички мошенници из страната.

За пореден път ще изкажа мнение, че не синдикат, а съда ще оправи нещата. Ако функционира както трябва обаче. Не търсете проблемите там, където не съществуват. Ако имахме истински, работещ и независим съд, всеки можеше да си потърси правата и в рамките на две-три заседания да получи нужната справедливост. Но за съжаление нещата не са точно такива и всичко е само едно добро пожелание.

Не съм съвсем съгласна, админ.
В конкретния случай съдът и сега върши работа (вярно бавно, но върши) ако имаш трудово правоотношение по КТ, т.е. сключен трудов договор, длъжностна характеристика, осигуряват те на реална сума, фишове за заплати и т.н.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

bad_kras

Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 12:11:23
Цитат на: admin - Петък, 19 Август, 2011, 19:29:26
Цитат на: velizar - Петък, 19 Август, 2011, 19:17:26
Ако имаме синдикат, би ли могло да се оправят нещата ? Не само за тази фирма, а за всички мошенници из страната.

За пореден път ще изкажа мнение, че не синдикат, а съда ще оправи нещата. Ако функционира както трябва обаче. Не търсете проблемите там, където не съществуват. Ако имахме истински, работещ и независим съд, всеки можеше да си потърси правата и в рамките на две-три заседания да получи нужната справедливост. Но за съжаление нещата не са точно такива и всичко е само едно добро пожелание.

В конкретния случай съдът и сега върши работа (вярно бавно, но върши) ако имаш трудово правоотношение по КТ, т.е. сключен трудов договор, длъжностна характеристика, осигуряват те на реална сума, фишове за заплати и т.н.
Само че доста от изброените Инче , не отговарят на действителноста!  Как е възможно да те назначават за международен шофьор ( например ) , на трудов договор на 320 лв заплата? Това нормално ли е? И после като стигнем до съда , да се съдим за 3 месеца по 320 лв заплата ли?  Това е едно от ненормалните неща в тази държава!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

admin

Да разбирам ли от написаното, че вярваш в независимостта, честността и морала на българския съд?

antoniyu

Примери много има.Имаше една приказка преди време беше актуална то и сега е актуална;

Всяка държава си има мафия,но в България мафията си има държава.
цигарените кутии?

!na

Цитат на: admin - Неделя, 21 Август, 2011, 12:28:24

Да разбирам ли от написаното, че вярваш в независимостта, честността и морала на българския съд?

Админ, пиша за конкретна ситуация, а ти ми задаваш глобален въпрос.

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 12:26:00
Само че доста от изброените Инче , не отговарят на действителноста!  Как е възможно да те назначават за международен шофьор ( например ) , на трудов договор на 320 лв заплата? Това нормално ли е? И после като стигнем до съда , да се съдим за 3 месеца по 320 лв заплата ли?  Това е едно от ненормалните неща в тази държава!

Бед Крас, бъркаш нещата - съдът и Държавата няма как да носят отговорност за това, че някой е взел лично решение да започне работа без да го/я осигуряват на реалната заплата.

admin

Вижте какво се случва в съдебната зала. Той не бил шофирал, а "само" свалил колата от тротоара.

http://www.struma.com/obshtestvo/vurnaha-shofiorskata-knijka-na-m-oresharski_19434/

bad_kras

Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 13:50:33
Цитат на: admin - Неделя, 21 Август, 2011, 12:28:24

Админ, пиша за конкретна ситуация, а ти ми задаваш глобален въпрос.

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 12:26:00

Бед Крас, бъркаш нещата - съдът и Държавата няма как да носят отговорност за това, че някой е взел лично решение да започне работа без да го/я осигуряват на реалната заплата.
Еее,сигурен съм че 98% от колегите сме така!!! Това не е лично решение и отговорността е напълно в дътжавата и закончетата които кове , винаги в свой интерес! А с тези закони,дори съдът работи в полза на държавата (държ.такси,такса за препис и т.н.) , а за хората почти нищо!

admin

С риск да задам глупав въпрос, някой знае ли дали в България има фирма, която осигурява своите шофьори върху пълния размер на месечното възнаграждение? И има ли фирма, която не обвързва това възнаграждение с изминатите километри през месеца?

bad_kras

Цитат на: admin - Неделя, 21 Август, 2011, 14:20:58
С риск да задам глупав въпрос, някой знае ли дали в България има фирма, която осигурява своите шофьори върху пълния размер на месечното възнаграждение? И има ли фирма, която не обвързва това възнаграждение с изминатите километри през месеца?
Точно за това говоря и аз! При нас няма : болнични , няма платени отпуски , няма заплащане за извънреден труд , за нощни смени....няма много неща!

!na

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 14:07:28
Еее,сигурен съм че 98% от колегите сме така!!! Това не е лично решение и отговорността е напълно в дътжавата и закончетата които кове , винаги в свой интерес! А с тези закони,дори съдът работи в полза на държавата (държ.такси,такса за препис и т.н.) , а за хората почти нищо!

Е как да не е лично решение?! Кой друг вместо теб взема решение дали и при какви условия да започне работа?
Що се отнася до Държавата, тя има интерес да събира значително повече пари под формата на осигуровки всеки месец.

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 14:27:24
Точно за това говоря и аз! При нас няма : болнични , няма платени отпуски , няма заплащане за извънреден труд , за нощни смени....няма много неща!

А защо няма?

комбайнер

При нашия, както и при чуждия  капитализъм, е нормално работника да не знае каква заплата получава колегата му. Но да не знае каква заплата получава самия той, и да носи на жена си пари без документ, го има само в България....... е предполагам, че е наш патент.
За полицията както и за прокуратурата нещата са ясни. Те трябва само да се "самосезират".

bad_kras

Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 14:33:39
Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 14:07:28

Е как да не е лично решение?! Кой друг вместо теб взема решение дали и при какви условия да започне работа?
Що се отнася до Държавата, тя има интерес да събира значително повече пари под формата на осигуровки всеки месец.
Да , всички шофьори точно по този начин вземаме лични решения да работим при тези условия!!! Аз също! Поради факта,че НЯМА други условия и не е решение,а по скоро "избор"-няма друг избор! Всички транспортни фирми в България работят по този начин,защото държавата им позволява!  Аз съм учил за тази професия и я работя вече....доста години. И условията са винаги тези - ако  искаш! Ако задаваш много въпроси,ти отговарят : избора е твой,това са условията!  А щом има такива условия - значи няма кой да им държи сметка ( това пак е държавата )!!!
Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 14:27:24

А защо няма?
[/quote]Е нека някой колега да каже,кой е ползвал такива "привелегии" !!! Тогава попитай защо няма!  Няма такава фирма която да ги изпълнява тези критерии. Карат те да подписвш ведомости (за мин.заплата,не всички я получават) , а ако питаш за платена отпуска , ставаш крив на шефа и почва да ти точи брадвата! Така е!

bad_kras