• Welcome to Форум на българските шофьори.

Бензин, Газ, Дизел и Метан - митове и реалности

Започната от admin, Събота, 20 Август, 2011, 18:40:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какво гориво най-често използвате?

Бензин
19 (23.2%)
Дизел
39 (47.6%)
Пропан-бутан
20 (24.4%)
Метан
3 (3.7%)
Друго
1 (1.2%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 81

admin

Бих искал в тази тема всеки да изрази предпочитанията си към определен тип гориво за автомобила си. Аз лично вече 6 години залагам на дизелови автомобили. Напоследък единственото ми притеснение идва от повишените цени на нафтата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Събота, 20 Август, 2011, 18:40:25
Бих искал в тази тема всеки да изрази предпочитанията си към определен тип гориво за автомобила си. Аз лично вече 6 години залагам на дизелови автомобили. Напоследък единственото ми притеснение идва от повишените цени на нафтата.
Че то нафталино тръгна с половин стинка надолу,а и цените касаят и трите вида трутинетки тъй че ...? ???

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Димитър Гебшеменов

От 10 години само газ...Ако шефа ме принуди да му барам нафтата-ще мина на дизел........ ;)
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Събота, 20 Август, 2011, 19:02:47
От 10 години само газ...Ако шефа ме принуди да му барам нафтата-ще мина на дизел........ ;)
Баце оно малко става и обратнио вариант-кара дизел,значи ме краде-е така нема му дойде края.
Са обаче четнох и тва зад тиренцето на темата и да мъцна:
Откъм финанси газта е нумеро уно
Откъм надежност мислим е лидер добрият стар дизел,но некой нови варианти грам не ме кефат и мислим бензиново-газовия вариант повежда с ено рамо напред.
Откъм динамика бензинчето е лидерче,макар че споменатите нови дизелови изпълнения го докарват почти кат безинчето.
За други митове и легенди не мое да мъцнем оти съм си некадърен

antoniyu

Аз си уважавам газта,имал съм и дизел но е грозна гледка,качеството на горивото е много лошо особено на дизела защото стана масов. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

velizar

Карам коли на газ, бензин и дизел. На OMV всичкото гориво е най-добро, следва го Shell. За LukOil, нафтата е гадна . Като заредя от там и колата си сменя звука, бавно наема и по-малко върви по нагорнище. Като заредя на OMV или Shell и се оправя, а уж всичкото гориво е от Бургас. На газ от Shell и  OMV с еднакво количество минавам 30 км повече, ако заредя на Кълвача или Лука ,а и ауспуха се опушва като тенджера. Бензина пак така. Карам само от Shell и OMV.
Три различни модела коли, само на газ, бензин и дизел. Като разход, на газ ми е 2 пъти по-евтино.

Trucker_Boy

Анкетата според мен трябва да бъде с 2 отговора, защото все по-често хората притежават по 2 автомобила с различно гориво.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 23 Октомври, 2011, 22:27:14
Анкетата според мен трябва да бъде с 2 отговора, защото все по-често хората притежават по 2 автомобила с различно гориво.

Въпросът е кое е най-често използваното гориво. Нямам против да има и два отговора, но не това е целта на тази анкета.

nasrs

Дълги години слушах митовете за дизела,тежките зимни проблеми и ефтината газчица.По този повод карах само газови запалки.Е като вървят е добре,но винаги ми правиха врътки при важни пътувания из страната.Започват трудно да палят да гърмят да прекъсват.Накрая заради един газов боклук останах без кола и пари.Уредбата ми направи някакви въртели и ходих с месеци по майстори ,но не се получи.Накрая се ядосах и подарих колата без пари.Вземах я за 4400,а я продадох за 1600.Купих си едно много старо и издухано Пежо 205 1,8дизел карах го 2 зими и се родих.Само смених 4 свещи и купих нов акумулатор.Сега карам дизелово Ауди и няма сила на Земята,която да ме накара да си купя газова запалка.

SmartonoseN

За сега карам на бензин,ослушавам се за газ,но все още успявам да си позволя лукса да карам на бензин А95.Карал съм и дизелови коли, и не мога да кажа лоша дума! (за информация бензиновата е пежо 206 1.1,дизеловата форд фокус 1,8 ТДДИ)

RoadRunner

От 4 години карам само дизели и общо взето съм доволен от разход, въртящ момент и карането през зимата, стига нафтата да не замръзне. Имал съм и бензин-газ, но нещо не съм почитател на газта.  :)
Rover 400 2.0 SDI '98 & 25 2.0 iTD '03
20T2N = Two litres of pure troublemaker!

Дамян Йончев

Аз от дизелчето съм най доволен.Гори ми нормално карам го със горе-долу хубава нафта и до сега неми е мръзнала зимата.Ее малко препушва като надуе турбото но то е нормално.  ;)

Причина за редакция : Правопис

godji

В града карам на бензин , извън града на пропан-бутан ! Предпочитам само на бензин ама  :(
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

ivopifeca

admin

Прави ми впечатление, че никой до момента не е гласувал в полза на метана. Какво е мнението ви за този вид гориво?

admin