• Welcome to Форум на българските шофьори.

Белгия

Започната от admin, Сряда, 24 Август, 2011, 14:44:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Тежка катастрофа, предизвикана от камион с български регистрационен номер, затвори белгийска магистрала за няколко часа, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Льо виф.

Катастрофата е станала вчера в 17 часа местно време на магистрала А8, свързваща белгийската столица Брюксел, преминаваща през град Турне, югозападно от Брюксел, и отиваща до френския град Лил. Камионът с българска регистрация се е движел от белгийския град Ангиан (Единген на фламандски) по посока на френската граница, когато внезапно рязко се е отклонил от пътя в района на Турне. След като преминал през платната на магистралата, а после и през централната разделителна мантинела камионът се ударил първо в стълб, а после в автомобил и камион с чешки номер, които се движели в насрещното платно.

В катастрофата е загинал водачът на лекия автомобил. Трима души са били леко ранени и са приети за лечение в Турне. Сайтът не съобщава в какво състояние е водачът на камиона с българския регистрационен номер.

Източник: http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=765980
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

bad_kras

Цитат на: admin - Сряда, 24 Август, 2011, 14:44:19
Тежка катастрофа, предизвикана от камион с български регистрационен номер, затвори белгийска магистрала за няколко часа, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Льо виф.

Катастрофата е станала вчера в 17 часа местно време на магистрала А8, свързваща белгийската столица Брюксел, преминаваща през град Турне, югозападно от Брюксел, и отиваща до френския град Лил. Камионът с българска регистрация се е движел от белгийския град Ангиан (Единген на фламандски) по посока на френската граница, когато внезапно рязко се е отклонил от пътя в района на Турне. След като преминал през платната на магистралата, а после и през централната разделителна мантинела камионът се ударил първо в стълб, а после в автомобил и камион с чешки номер, които се движели в насрещното платно.

В катастрофата е загинал водачът на лекия автомобил. Трима души са били леко ранени и са приети за лечение в Турне. Сайтът не съобщава в какво състояние е водачът на камиона с българския регистрационен номер.

Източник: http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=765980
Всичко може да е! Аз минавам много често през Белгия , но още не съм чул подробности!  Зависи в коя фирма е колегата ( може слаба гума да е гръмнала , от каране може и да е задрямъл , може да са му секли пътя - с леките коли са много нахални в Белгия , карат като в София ) , така че не се знае какво се е случило,но поне аз ще се поинтересувам на място!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

admin

Напълно споделям мнението ти за белгийците като шофьори. Доста са безразсъдни при шофиране. Даже мога да кажа, че като манталитет на пътя са малко като нас, българите. Доста изпочупени и изкривени мантинели видях в Белгия.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Четвъртък, 25 Август, 2011, 21:19:15
Напълно споделям мнението ти за белгийците като шофьори. Доста са безразсъдни при шофиране. Даже мога да кажа, че като манталитет на пътя са малко като нас, българите. Доста изпочупени и изкривени мантинели видях в Белгия.

Като цяла Белгия за мен страшно много си прилича на България ,като манталитент на шофиране , пътища и хора като цяло.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Четвъртък, 25 Август, 2011, 21:33:19
Като цяла Белгия за мен страшно много си прилича на България ,като манталитет на шофиране , пътища и хора като цяло.

За пътищата никак не съм съгласен. Ама въобще даже. Само ще ти кажа, че половината магистрали в Белгия са осветени през нощта. За качеството им въобще дума няма да казвам. Прилагам и няколко снимки от моята скромна лична колекция с част от белгийските пътища.

Trucker_Boy

Съгласен съм за осветените магистрали нощно време ,но според мен е нормално защото въпреки ,че Белгия е малка държава има доста вятърни генератори. (четох някъде ,че има и няколко ядрени реактора).
За пътищата може да има участъци в перфектно състояние ,но и има доста в не толкова добро.Ненормално е в държава намираща се в центъра на Европа да има такива пътища.
Нека и други съфорумици вземат участие за инфраструктурата. :)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

bad_kras

Цитат на: Trucker_Boy - Четвъртък, 25 Август, 2011, 22:09:11
Съгласен съм за осветените магистрали нощно време ,но според мен е нормално защото въпреки ,че Белгия е малка държава има доста вятърни генератори. (четох някъде ,че има и няколко ядрени реактора).
За пътищата може да има участъци в перфектно състояние ,но и има доста в не толкова добро.Ненормално е в държава намираща се в центъра на Европа да има такива пътища.

И така , аз мога да потвърдя вашите изказвания понеже , може да се каже че постоянно съм по този маршрут. В момента ремонтират моста на Брюксел (по късно може и да кача снимки) , доста участъци почнаха да ги преасфалтират , даже и посока Люксембург , от Е411 посока Монс (FR)  също. Но има все още и участъци които са страшно зле-и то пак по главни трасета. Посока Маастрихт също ремонтират , абе като цяло на много места и те почнаха да ги възстановяват , ама това може да се дължи и на някакъв натиск от някои държави ... предполагам!!!   Но като цяло ежедневно виждам катастрофи и то най вече с леки коли и каравани в Белгия!!!!

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Четвъртък, 25 Август, 2011, 22:09:11

Май повече на атомните реактори разчитат в момента. Но пък и ние имаме атомни реактори, пък магистралите ни не са осветени. Чудна работа. Иначе си прав, не са им съвсем идеални пътищата като в Холандия или Люксембург, ама ние поне като белгийските пътища да имахме...И Бойко Борисов да не се ослушва, ами да отиде да види на Брюксел околовръстното. Може и на Айндховен, там може да му дойде вдъхновението как точно се прави околовръстно. Защото аз като го видях това околовръстно на Айндховен, и в същия миг разбрах, че България е някъде към 100 години назад и още 50 години встрани.

Снимка: www.flickr.com

tirtonev

Много съм разочарован от пътищата в тази държава.Зимата е ад,не се почистват и опесъчават главни артерий.И те като нас са го ударили на кърпежи,а бе с една дума ,,отврат".
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

admin

Цитат на: tirtonev - Четвъртък, 25 Август, 2011, 22:34:34
Много съм разочарован от пътищата в тази държава.Зимата е ад,не се почистват и опесъчават главни артерий.И те като нас са го ударили на кърпежи,а бе с една дума ,,отврат".

Явно си попаднал в такава ситуация. Личи си, че спрямо холандците са като бедни братовчеди, но аз пък правя сравнение с България и ми става едно такова тъжно. Ето още няколко снимки от околовръстното на Айндховен. И много моля да не ме заблуждават как ще строят по 60 км магистрали у нас както в Холандия. Като направят в София такова околовръстно, ще ги призная.

Източник: www.wegenforum.nl

antoniyu

Имат и хубави и лоши,повечето са хубави,но лошото е,че на повечето магистрали имат забрана за изпреварване или по-точно разрешено е от 19 до 06 часа да изпреварваш както и от +3 градуса пак е забранено и когато вали.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Цитат на: antoniyu - Четвъртък, 25 Август, 2011, 23:11:53
Имат и хубави и лоши,повечето са хубави,но лошото е,че на повечето магистрали имат забрана за изпреварване или по-точно разрешено е от 19 до 06 часа да изпреварваш както и от +3 градуса пак е забранено и когато вали.

Като каза изпреварване и се замислих как се тълкуват знаците от тази снимка? Аз мисля, че това е препоръчителна забрана за изпреварване. И се извинявам, че повтарям снимката.

tirtonev

Ами там хората,не присвояват като тук.Колко шефове на ,,Пътно управления",бяха уличени в корупция.Виждал съм в едно село във Великотърновско,как срещу каса бира,шише ракия и малко мезе се асвалтирва селски двор.За толкова години ,къде изчезваха парите от данъците на МПС.
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

SOLAR

Цитат на: admin - Четвъртък, 25 Август, 2011, 23:24:24

Като каза изпреварване и се замислих как се тълкуват знаците от тази снимка? Аз мисля, че това е препоръчителна забрана за изпреварване. И се извинявам, че повтарям снимката.

Когато влизаш в Белгия има знак, че изпреварването от товарни автомобили е забранено. При наличието на синия знак от снимката, забраната отпада /може и да има часова граница, както пише antoniyu/. Ако в/у този знак има червена лента, забраната влиза в сила. При 3 ленти - газ до дупка. Трябва да се има предвид, че скоростта за камиони е 80 км/ч., но не се спазва.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Цитат на: SOLAR - Петък, 26 Август, 2011, 00:04:07
Цитат на: admin - Четвъртък, 25 Август, 2011, 23:24:24

Когато влизаш в Белгия има знак, че изпреварването от товарни автомобили е забранено. При наличието на синия знак от снимката, забраната отпада /може и да има часова граница, както пише antoniyu/. Ако в/у този знак има червена лента, забраната влиза в сила. При 3 ленти - газ до дупка. Трябва да се има предвид, че скоростта за камиони е 80 км/ч., но не се спазва.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Веднага получаваш едно плюсче за ценната информация. И аз бях забелязал тези знаци на влизане в Белгия, включително и "температурните" такива, за забрана за изпреварване. Не знаех обаче, че тази забрана е принципно за цялата страна и се отменя от сините знаци. Не знаех и за ограничението от 80 км/ч, но сега вече знам. Ще спя спокойно с мисълта, че и днес научих нови неща. Благодаря за което и лека нощ на всички. А на тези, които шофират, леки пътища!

admin