• Welcome to Форум на българските шофьори.

Европа иска 30 км/ч по улиците в градовете

Започната от abator, Събота, 24 Септември, 2011, 12:29:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

Европа иска 30 км/ч по улиците в градовете

Максимална скорост от 30 км/ч в населените места предлага Европейският парламент (ЕП). Ограничението ще се отнася само за жилищните зони и за всички еднолентови пътища, които не разполагат с отделна велосипедна алея, каквито са масовите улици у нас. В момента ограничението в родните градове и села е 50 км/ч.

Начинаещите шофьори да нямат право да близват и капка алкохол, настояват от ЕП. Те предлагат да се въведе правилото за 0 промила за водачите през първите две години след вземането на книжка. Ембаргото за чашката ще важи и за професионалните шофьори във всеки един момент. За опитните водачи ,,Б" категория ще остане допустим минимум алкохол в кръвта, но таванът ще е еднакъв за целия ЕС. В момента в България са допустими 0,5 промила в кръвта.

Евродепутатите препоръчват и въвеждането на устройства, които пречат на запалването на колата, в случай че шофьорът е употребил алкохол. Тези системи, известни като Alcolocks (,,алкозаключалки"), представляват дрегер, в който шофьорът трябва да духне, за да може да запали. Ако уредът отчете алкохолни пари над допустимото, колата отказва да запали.

Източник: www.moreto.net

abator

admin

В Германия в много населени места има зона 30, а в България и в момента в жилищни райони скоростта е ограничена на 20 км/ч. За да бъде в сила обаче това ограничение, жилищната зона трябва да бъде обозначена. За ограниченията относно алкохола съм напълно съгласен. Дори не виждам смисъл въобще да се допуска и половин промила.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

abator

Съгласен съм, че шофьорите не трябва да употребяват алкохол, но все пак някои храни и напитки могат да накарат дрегера да отчете нещо.

admin

Цитат на: abator - Събота, 24 Септември, 2011, 12:46:26
Съгласен съм, че шофьорите не трябва да употребяват алкохол, но все пак някои храни и напитки могат да накарат дрегера да отчете нещо.

Да, само заради това съм съгласен да се запази тази граница. Но личното ми мнение е, че или пиеш, или караш. Двете неща са несъвместими.

tirtonev

запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

SOLAR

ДА, трябва да се въведе "ЗОНА 30 км/h."

Цитат на: admin - Събота, 24 Септември, 2011, 12:51:29
Да, само заради това съм съгласен да се запази тази граница. Но личното ми мнение е, че или пиеш, или караш. Двете неща са несъвместими.

Днес пиеш бира и караш - не е проблем, утре 2 - не е проблем. След като може с 1-2 защо да не се продължи с 3-4-5 и т.н., докато стане непоправимото.
Алкохол не употребявам дори и с лекия си автомобил. За 1 бира да си рискувам професията и бъдещето ли ?

ЛЕКИ ПЪТИщА !

tirtonev

Съгласен съм с тези 30км/ч,стига да има кой да ги спазва,все ще се намери някое,,келешче",да се изстреля,доказвайки че неговата кола по върви.
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

SOLAR

Цитат на: tirtonev - Събота, 24 Септември, 2011, 17:26:28
Съгласен съм с тези 30км/ч,стига да има кой да ги спазва,все ще се намери някое,,келешче",да се изстреля,доказвайки че неговата кола по върви.

Винаги съм се учудвал/възмущавал защо правят пътища като за F-1, а искат ограничение. Направило ми е впечатление във Франция, не спазваш ли ограничението - попадаш на бордюра. Защо не се правят ограничения, за да не могат пешеходците да пресичат платното, освен на разрешените места, особено около училищата. Строят нови кръгови в които може да се влезне в обратна посока.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

g_dandy

Май е най-добре да се возим само с велосипеди или каруци!Те се включват в тези ограничения.

g_dandy