• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zzzzz

Категория C изкарах 2012 г.

Психото също ми е от 2012

zzzzz

zzzzz

Две минути и 28 секунди между двете публикации!!! До един час използвай бутон "Промени"!

zzzzz

ruskov

В цяла Европа се кара този курс не е приумица само в Бг. А психо в EU се изисква само за категория /Д/ .

ИванТ

В тъкъв случай Вие подлежите на начална квалификация за превоз на товари. Ще трябва да изкарате курса и то в пълния му вариант.
Не е необходимо да създавате няколко поредни мнения, използвайте възможността за редакция на написаната публикация.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

admin

Цитат на: ruskov - Понеделник, 06 Май, 2013, 20:08:19
В цяла Европа се кара този курс не е приумица само в Бг. А психо в EU се изисква само за категория /Д/ .

Имам информация, че в Германия се изисква психо и за категория В.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Благодаря на Димич и на Раммбон за инфото,,, весел и успешен ден ,,, тук сега пак 3 дена почивка, дано успея днес да разтоваря и натоваря и да се измъкна от Франция, че иначе ще полудея от скука.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

joker

Привет колеги!
Днес бях в ДАЙ за да ми разяснят ,аджеба дали може да се спести някой лев.Първо за вънка била абсолютно задължителна ,за у нас също но повечето имат гратисен период ,таблицата беше дадена някъде поназад, другото което е цените вървът между 700-800 лв.(за Пловдив) за началната в зависимост дали ще я караш в автошколата където си изкарал С-то курса е 25-30 дни след това чакаш не повече от две седмице за картончето.
Другото е ,че ако сега направиш курса и дадеш 700-800 лв. за тази глупост и маш само С ,после когато караш за Е не е необходимо да даваш пак 700-800 лв. а само ок. 80-90лв. за картончето щото трабва да смениш и кетапа. Та това е от мен. Лека и безаварийна.

valentino_88

Колеги преди 2 седмици изкарах курса за начална квалификация, взех си и удостоверението, с което знам, че може да се кара. Въпроса ми е има ли срок за издаване на карта за квалификация или можеш да си караш с удостоверението неограничено време?
I LOVE TRUCKS!!!

djingov

До една година трябва да си изкараш и картата.

falko5

От 01.01.2014 става задължителна за Бьлгария. В момента в Италия при липса на професионална компетентност арестуват камиона за три месеца на наказателен паркинг по 80 евро на ден на шофьора 500 евро глоба и три месеца вземат книжката. А на фирмата 2500 евро. Всичко това прави 10200 евро и три месеца камиона не изкарва пари. 3 месеца шофьора е без пари. Знам го защото един колега от нашата фирма изгърмя аз минах 3 пъти между капките но сега я взех и до една седмица ще взема картончето. Всичко е да ти вземат парите.

rider777

У нашата фирма сме постоянно на Мон Блан или Фрежус, понякога по 2 пъти на ден минаваме през тунелите,, нали се сещате колко проверки се правят как па ни еднаж не ми я искаха тая компетентност ама за всеки случай сега я карам, че да не вземат да ми заключат камиона за 3 месеца,,,,,,, ЕШК си е гоУема работа  ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

malossi

Здравейте, имам един кратък въпрос на които търся отговор. Работих в Италия година и половина.Там си смених книжката с итал. такава. Професионалната компетентност за товари ми я дадоха без курс, просто по документи. Сега търсейки работа в България имам ли право да шофирам професионално с чуждите документи или отново трябва да сменям документи, да карам курсове въпреки че уж между страните има спогодба за документите и т.н... "Добре че регламента навсякъде е един и същ" :(

admin

Валидни са ти и двата документа в България.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

chefolini

Цитат на: zzzzz - Понеделник, 06 Май, 2013, 19:04:25
Колеги , не мога да разбера дали трябва да изкарам професионална компетентност при положение ,че сам придобил категория C+ E 2013 г. Някой ако може да ме светне ,понеже съм начинаещ в бранша.
..Ако "С " категория ти е след 10 май 2010 година ще караш "Начална Компетентност"..и това не е лошата новина,курса е близо 800лв. без онези 82лева които ще платиш във ДАИ после.Да не говорим че ти губят времето 90 учебни часа...и най накрая си на изпит във три части,който е цял ден.Първа част:Обикновенна листовка за "С" категория;Втора Част: 15 въпроса,7-8 ги е имало и във листовката;Трета Част:Същия като втората част,но отговорите не са като на тест,а ръчно се обосноваваш!!! За мен тва е,легално вземане на излишни пари..но няма начин без този документ за жалост!!!Поздрави

malossi

Благодаря, за отговора. Дано наистина да е така. Някъде бях чел преди, че италианските книжки били невалидни в България. Някои тарикати вадели дубликат на българската до момента в който не ги привикат от прокуратурата за обяснения. А някои знае ли може ли да се работи в италианска фирма с българска книжка, карта на водача, АДР и дигитална карта, ако човек има регистрация там...   Надявам се не задавам много въпроси...  :)

malossi