• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална компетентност

Започната от admin, Понеделник, 29 Ноември, 2010, 16:23:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grebeca1912

И аз намерих преди време да дам парите и да взема документа ама нали трябва да науча нещо,защото после ще гледам като теле в железница
Бий за да те уважават

grebeca1912

Бий за да те уважават

Бриги Магнито

Цитат на: grebeca1912 - Вторник, 14 Февруари, 2012, 11:23:32
И аз намерих преди време да дам парите и да взема документа ама нали трябва да науча нещо,защото после ще гледам като теле в железница
Баце ,курсовете ги прават така,че нищо чудно пак да си като теле у железница-лично мнение де.

Бриги Магнито

dimich87

През 80-те години е имало школи за шофьори по 6 месеца. Вуйчо ми така е карал 82-ра година и за една 6 месеца е изкарал всички категории. На книжката му са едни и същи датите на всички категории. Има В,С,Д,В+Е,С+Е,Д+Е,Ткт. Преди две години той почина и няма как да го питам, но книжката му още я пазим и на нея така пише. Баща ми 79 е изкарал В. Понеже дядо ми (по бащина линия) е лежал в затвора 10г за катастрофа и баба ми не му е дала да кара школа. 87-ма година се е записал на курс за С и тогава го е изкарал без да знаят за това. А за да се карат другите категории се е искало да има трудов стаж на С, но не само да я притежава, а и да има реална работа. За това не е продължил с категориите. Другия вариянт е бил с школата. Сега би било много по-добре да се направят такива школи и да се изкарат всички курсове, да се обучат подробно, а не да се претупва.

georgi87

Цитат на: grebeca1912 - Вторник, 14 Февруари, 2012, 11:23:32
Недей да мислиш че като се явиш като хората и ще научиш нещо всичко се претупва като шофьорските курсове.

Alexander

Нека уточня, че бяхме група и се редувахме с автомобилите да се возим по веднъж и така пак ни излезе по-евтино. Успех в търсенето.
И това ще мине.

Don_Bazilio

Защо при Вас психото е 50 лв., а в траспортна болница е 30? Кое повишава цената на изследването, след като методиката за провеждането му е една и съща?

godji

Цитат на: Don_Bazilio - Събота, 18 Февруари, 2012, 07:44:52
Защо при Вас психото е 50 лв., а в траспортна болница е 30? Кое повишава цената на изследването, след като методиката за провеждането му е една и съща?
Ако дадеш 50 лв значи си по психоустойчив  :) и по-лесно се взима !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Сигурно са предвидили и 20 лв за реклама във форума. Малко като спам идва тяхната публикация, но ние нали сме добри хора, няма да го правим проблем.  :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

translog

Пазарна икономика, колега!

Защо да е спам? Темата е за 41цата и къде да се изкара курса!

translog

Кратко,за това през две минути.

sasho2202

Във Варна е 45+5лв талона/в частната клиника на един известен аптекарски бос/ :).
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

Don_Bazilio

Цитат на: translog - Вторник, 21 Февруари, 2012, 00:58:43
Пазарна икономика, колега!
Грешиш - пазарна ниша, но не сте само Вие. За да дойдат при вас, трябва да предлагате нещо повече от другите. Какво е то? Няма да чакаме? Да, пак се прибират парите на глупаците, щото аз си правя сметката кога ми изтича психото и 4 месеца предварително се записвам в Транспортна болница. Така е в целия свят: умните прибират парите на глупавите. Ама аз лично не вярвам да сте от първите, защото умните никога не казват, че са умни, за да не дразнят масите, които им дават парите си. Иначе стева като шефката на ЗДРАВНАТА КАСА - отиват си осрани и безславно.

grebeca1912

Днес ходих във Вита-6 казаха ми за начална квалификация сега нямало били 280 часа,защото съм на 19 години и била над 1000 лева,а ако си на 21 години били 140 часа и някакво кормуване имало ??? ??? ??? Обадих се преди 5 минути на един инструктор той вика,че началната квалификация било за придобиване на C категория на мен ми трябвало професионална компетентност за работа каза ми,че термините били объркани и ставало дума за професионална компетентност.Учудвам се,защото в ДАЙ попитах не знаели,в Нодис се обадих,на един номер от форума звъннах,в Трансинг съм питал там пък казаха че трябвало да карам начална квалификация и им казвам че имам C категория там също ми казаха за сума над 1000 лева.Едни регламенти четох и едно пише друго казват не знам парите ли да вземат или какво доста има писано два пъти съм го чел на толкова места питах всеки различно
Бий за да те уважават

LKW

;D ;D ;D Хората от Нодис ,Трансинг са ти го казали правилно. Ако искаш да си шофьор, това е. Професионалните компетентности са (не знам за кой път) ДВЕ, НАЧАЛНА (кара се когато си взел С или С+Е след 2009 септември или Д след 2008 септември) ПЕРИОДИЧНА (кара се, ако си взел С, С+Е, Д преди тия дати и години има и таблици). Цените за началната компетентност, са такива каквито са ти ги казали. Вариант за по ниска цена е, чакане с месеци за да се събере група. Когато вземеш Удостоверението, за това, че си изкарал курса в него пише, каква квалификация си карал НАЧАЛНА или ПЕРИОДИЧНА и  какъв превоз имаш право да извършваш, на пътници или на товари. С това Удостоверение отиваш в ДАИ за да ти издадат карта. Аз за такава за работа или за изкарване на С категория професионална компетентност не съм чул, а и няма смисъл.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com