• Welcome to Форум на българските шофьори.

Руска техника!

Започната от LKW, Неделя, 22 Януари, 2012, 23:36:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

RFF

Ето някой Руски машини!

http://www.retro-style.ru/htm/prj_zil150.htm

Лек и безавариен път!
0898677590
ПЪТНА ПОМОЩ
ДЕНОНОЩНО

RFF

0898677590
ПЪТНА ПОМОЩ
ДЕНОНОЩНО

driver1

Изгледах с интерес последното клипче - за возилото получило се между УАЗ-ка и Запорожец. Какво да кажа - ужас! На мястото на автора бих се срамувал, а не гордял с творението си. Грозно, нескопосано, немарливо и и неестетично съчетаване на детайли и възли от взаимно противоположни автомобили. При това - без опит дори да бъдат боядисани, или поне почистени от калта и ръждата. Сделано по руски!
   Продължавам да недоумявам как тези хора летят в космоса? И как така притежават атомно оръжие...

driver1

miki07

scania,volvo forever

Тариката

sek.1

Ако не си ходил там не можеш да разбереш логиката на руската техника.

До колкото знам за това реалити нито един западен производител не се е съгласил да участва.

Замислете се колко от нас могат да изкарат там и една седмица преди да оплюете руската техника.

Тариката

МАЗ МАН с двигател Euro5 лиценз от Ман-D20(D2066LF01)430к.с.

rolly_s

Цитат на: sek.1 - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 07:57:06
Ако не си ходил там не можеш да разбереш логиката на руската техника .http://www.youtube.com/watch?v=2sLq_riLMN8 До колкото знам за това реалити нито един западен производител не се е съгласил да участва . http://www.youtube.com/watch?v=tCNuWUhDmh8 Замислете се колко от нас могат да изкарат там и една седмица преди да оплюете руската техника .
По мое скромно мнение руската техника(по-специално автомобили и камиони) са създадени с идеята да загине човечеството, но машините им да оцелеят. Нямат автомобил или камион, който да предлага удобства или комфорт. Всичко е насочено към оцеляване, проходимост и нечовешки условия.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Бриги Магнито

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 18:49:30
По мое скромно мнение руската техника(по-специално автомобили и камиони) са създадени с идеята да загине човечеството, но машините им да оцелеят. Нямат автомобил или камион, който да предлага удобства или комфорт. Всичко е насочено към оцеляване, проходимост и нечовешки условия.
А всички дето търкалят западни камиони с всички екстри  и сгоди не го ли правят за да оцелеят?

rolly_s

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 19:14:14
А всички дето търкалят западни камиони с всички екстри  и сгоди не го ли правят за да оцелеят?
Съвсем не говоря за това, а за конкретното возило. Един КРАЗ ще погребе десетки шофьори. За тях удобството и  комфорта на водача са извън полезрението. Нищо в руската техника не е направено за улеснение или удобство на водача- напротив. Шумни, неудобни, изискващи максимални усилия от водача- шофьорът ще умре, но камионът-НЕ

Бриги Магнито

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 19:33:42
Съвсем не говоря за това, а за конкретното возило. Един КРАЗ ще погребе десетки шофьори. За тях удобството и  комфорта на водача са извън полезрението. Нищо в руската техника не е направено за улеснение или удобство на водача- напротив. Шумни, неудобни, изискващи максимални усилия от водача- шофьорът ще умре, но камионът-НЕ
Еее ,простено ми на мен ,дорде нагреем реотано и вденем за ко иде реч ми отнема поечко време и е наложително поечко ми се обяснява.
А да те питам ,мислиш ли,че подобни шоферо мъчещи машини,не праат и самио шофер по- дянлив и устойчив на несгоди?
Я да си признаем ги аресвам оти са прости кат мен и мое некво ги привързвам с тел и да си отваждам по пъто криво лево

rolly_s

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 19:42:02
Еее ,простено ми на мен ,дорде нагреем реотано и вденем за ко иде реч ми отнема поечко време и е наложително поечко ми се обяснява.
А да те питам ,мислиш ли,че подобни шоферо мъчещи машини,не праат и самио шофер по- дянлив и устойчив на несгоди?
Я да си признаем ги аресвам оти са прости кат мен и мое некво ги привързвам с тел и да си отваждам по пъто криво лево
Щом си мазохист- няма ти се пречкаме. Изживей си удоволствито максимално.

sek.1

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 18:49:30
Аз за това го казах ако не си бил там няма да ги разбереш . На сред нищото където има само хиляди километри сняг и кучешки студ ако ти умре електрониката на печката умираш и ти . Същото е и с двигателя . Това не са обикновени камиони за асвалтови пътища а военни машини . Нито една военна машина не предлага екстрите на гражданските модели . Нито един нормален камион не може да работи в тези условия . Няма сервиз на който да се обадиш разчиташ само на себе си и колегите . Карал съм военен Щаер 4Х4 вътре кабината е по дървена  от на ЗиЛ 131 и е долу горе сравнима с кабината на ЗиЛ 157 .

Тариката

Маз Ман произведен в Русия си е абсолютно еднакъв с Ман Ф 2000-първия модел,а новите модели са доста сходни с TGS/TGX.
 Последните модели на Маз произведен в Беларус е с двигател на Мерцедес,предпоследните на Рено. Камаз през 2014 година също ще е с двигател на Мерцедес. Водят се преговори Маз и Камаз да се обединят.
 Урал си направи дъщерна фирма МЭКТ.Те произвеждат влекачи 4 осни за тежи/извънгабаритни товари като двигателите са от Ман 540к.с. или Мерцедес 600к.с. На един от моделите си Урал поставят Caterpilar двигател. Вероятно могат да се дадат и други примери.

Хората казват"Камаз е най-добрия самосвал в света,няма друг с колесна формула 6х4,на който да му натовариш два пъти собственото тегло,без да му претовариш осите. Камаз е специално разработен за самосвал,а не като своите аналози първо е направен влекач 2 оси и му е прибавена още една ос за самосвал"

loshdancho

ЦитатХората казват"Камаз е най-добрия самосвал в света,няма друг с колесна формула 6х4,на който да му натовариш два пъти собственото тегло,без да му претовариш осите. Камаз е специално разработен за самосвал,а не като своите аналози първо е направен влекач 2 оси и му е прибавена още една ос за самосвал"

За Татра какво ще кажеш тогава? ::)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Тариката

Цитат на: loshdancho - Събота, 12 Октомври, 2013, 10:42:40
За Татра какво ще кажеш тогава? ::)
Татра Т815 6х6 влекач е 9300 килограма собствено тегло/по документи общо тегло беше 23800 килограма/ ,което ще рече че самосвала е около 13-14 тона/собствено/,ако му натовариш два пъти собственото тегло със сигурност ще му претовариш осите.  Подобно е положението с по-старите и по-новите модели.

Тариката