• Welcome to Форум на българските шофьори.

235 тираджии джигити по пътищата, ще има глоби.....

Започната от bad_kras, Петък, 20 Април, 2012, 13:57:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какви да бъдат наказанията?

Затвор
Разстрел
Според доходите
Безсмислените ограничения да се намалят, а не да са много и никой да не ги спазва
Глобите да бъдат предимно за тези, които им е професия, дори да е ясно, че нарушението е фирмата. А тези, без книжки или фалшиви - без глоби
Публично обесване

bad_kras

:o :o :o   235-има шофьори на камиони са спипани да карат с превишена скорост при 7-дневна акция на Пътна полиция и ДАИ.  :-\
Ако е вярно това , не е никак похвално!!!!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1269315
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

admin

Спипани са и 25-има шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Глоби от 200 до 500 лв. грозят тези, чийто тест с дрегер е показал от 0,5 до 1,2 промила.

Ако нарушението е повторно, тираджията остава без книжка за срок от 1 до 3 г., налага се и глоба от 1000 до 2000 лв.

При проверката 265 автомобила се оказали технически неизправни и може да бъдат спрени от движение. 257 водачи са били без обезопасителни колани.

Без коментар!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Scania_and_Volvo

Всички виждаме, че глобите не помагат след като някой може да си позволи да ги плати, нали? Шофьори пак си карат с превишена скорост, пияни или с други нарушения, стават катастрофи всеки ден и си отиват хора.
Според мен трябва всякакви глоби да отпаднат и при нарушение - директно в затвора. Да, само по този начин ще се спре окончателно с нарушенията или ще се сведат до най-възможния минимум. Предполагам сте съгласни с мен.
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

pumix

Ноу....аз не съм съгласен.В никоя държава го няма това,пък шофьорите са културни по пътищата.На нас проблема ни е,че трябва да покажеме на другите на кой му е по-голям.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Scania_and_Volvo

Цитат на: pumix - Петък, 20 Април, 2012, 15:32:19
Ноу....аз не съм съгласен.В никоя държава го няма това,пък шофьорите са културни по пътищата.На нас проблема ни е,че трябва да покажеме на другите на кой му е по-голям.

Нарушения и катастрофи стават във всяка една държава. И не всички шофьори са културни, без значение от коя държава са. Точно е за тия дето искат да се правят на голямата работа - затвора е за тях.
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

Тонев 88

Абе шофьоре като ти зададат неизпълними задачи за деня се принуждаваш да нарушаваш,защото на твоито място чакат 10 човека,какъв затвор какви 5лева , ти какво искаш човека на 50 години станал и забравил да си сложи колана и да го окалушат ли бе . Верно си голям дразнител както ти го казаха много колеги.

dimich87

В САЩ при нарушение и ненавременно плащане на глобата, отиваш в затвора. Вариантите за излизането са два:
-да си платиш глобата, ако имаш средства да си го позволиш
-да си я изработиш (ако не можеш да изпълниш горния вариант)
При нас има доста време да мине преди да се случи нещо такова и законите да се спазват.

Scania_and_Volvo

Цитат на: Тонев 88 - Петък, 20 Април, 2012, 20:11:46
Абе шофьоре като ти зададат неизпълними задачи за деня се принуждаваш да нарушаваш,защото на твоито място чакат 10 човека,какъв затвор какви 5лева , ти какво искаш човека на 50 години станал и забравил да си сложи колана и да го окалушат ли бе . Верно си голям дразнител както ти го казаха много колеги.

Като стана дума за шофьор, да ти кажа, мисля, че съм доста по-добър и съвестен шофьор от тебе, нищо, че все още имам B категория. Когато взема нужните ми категории за работата, която искам да върша, бъди сигурен, че ще бъда и най-добрия, и най-съвестния шофьор "международни превози" на планетата.
Всеки съвестен и добър шофьор би се съгласил да приемат закон, при който да отпаднат всички т.нар. глоби и директно при всяко нарушение от рода на превишена скорост, пиянство зад волана и други груби и животозастрашаващи престъпления, да се наказва със затвор. Когато приемат такъв закон и когато всички бъдат наясно с него - проблеми няма да има, също така няма да има и "неизпълними задачи".
Кажи ми Тонев 88, оправдано ли е според тебе всяка година по пътищата да загиват хиляди хора? Това е всяка година и ще продължава. Отговори ми на този въпрос, ако обичаш. Ако на тебе не ти пука, то на мене и на много като мен им пука. Ако загубиш близък в катастрофа (не ти го пожелавам в никакъв случай ), тогава ще си съсипан нали, тогава целия ти живот ще бъде разбит, ще страдаш, ще искаш да съдиш виновника и ще искаш да го вкарат в затвора, нали? За да не се случва всичко това, защо да не се въведе предварително такъв закон, кажи ми? Тогава няма да има толкова хиляди жертви на година, нали? Аз лично много бих искал да се въведе такъв закон и с удоволствие бих го спазвал.
А това за колана дето казваш, там не бива да е затвор, но глобата да не е никак малка.
Вижте бе хора, законите са много хубаво нещо, аз си ги спазвам с удоволствие. Те са за наше добро.
И последно за "дразнителя" да ти кажа. Явно и ти имаш някакъв проблем. Аз си постнах темата най-искрено и директно си пиша нещата такива, каквито са. На тези колеги, за които говориш, явно смешно им се е сторило нещо в писането ми, усетих ги аз, те са само няколко човека от всички, усетих иронизиращият им тон, явно са и пушачи, и такива, които злоупотребяват с алкохол.

pumix

Хахахахахаааааа........най-добрия и съвестен на планетата.Е не ти ме утрепа.Един акъл от мене въпреки,че съм по-млад от тебе.Има майстор стругар,има майстор зидар,но майстор шофьор НЯМА.Докато си жив и караш все ще се учиш.Баща ми е шофьор от 25 години и все това е работил и не смее да каже,че е велик.А ти кога ще успееш да станеш най-добрия не те знам?Тука има колеги,които имат повече километри назад,отколкото ти напред,даже и аз съм от тях ако се сравнявам с тебе.По спокойно го давай.И да пием,пушим,по жени ходим-един път се живее все пак.

Scania_and_Volvo

Цитат на: pumix - Събота, 21 Април, 2012, 00:20:52
Хахахахахаааааа........най-добрия и съвестен на планетата.Е не ти ме утрепа.Един акъл от мене въпреки,че съм по-млад от тебе.Има майстор стругар,има майстор зидар,но майстор шофьор НЯМА.Докато си жив и караш все ще се учиш.Баща ми е шофьор от 25 години и все това е работил и не смее да каже,че е велик.А ти кога ще успееш да станеш най-добрия не те знам?Тука има колеги,които имат повече километри назад,отколкото ти напред,даже и аз съм от тях ако се сравнявам с тебе.По спокойно го давай.И да пием,пушим,по жени ходим-един път се живее все пак.

Най-добрият шофьор е най-съвестният шофьор и най-внимателния такъв, и който си спазва всички правила за движение по пътищата!
А това дали един път се живее.....ако беше само един път, ами то човек да го е страх да се затича по коридора.  ;D

pumix

Оффф....такова определение "най-добрия" за шофьор не съществува-такъв няма.И точно,защото се живее един път трябва да си изживееш животеца като опиташ от почти всичко.Абе както и да е.

Scania_and_Volvo

Цитат на: pumix - Събота, 21 Април, 2012, 00:32:21
И точно,защото се живее един път трябва да си изживееш животеца като опиташ от почти всичко.Абе както и да е.

Отваря се друга тема, но само ще кажа: Кой от каквото иска да си опитва. Това си е лично негова работа. Всеки сам си решава как да живее.

bruto

Пак ли ти бе младеж....странни идеи ти се въртът в главата....защо не вземеш да смениш форума . Съгласен съм ,че трябва да има ред и наказания ,но чак пък затвор е вече прекалено .  ;D

admin

Цитат на: bruto - Събота, 21 Април, 2012, 01:37:31
Пак ли ти бе младеж....странни идеи ти се въртът в главата....защо не вземеш да смениш форума . Съгласен съм ,че трябва да има ред и наказания ,но чак пък затвор е вече прекалено .  ;D

Я кажи какво ще се случи, ако в Канада водач бъде заловен след употреба на алкохол? Никак не е прекалено даже да отиде за известно време в затвора.

Scania_and_Volvo

Цитат на: admin - Събота, 21 Април, 2012, 02:16:13
Я кажи какво ще се случи, ако в Канада водач бъде заловен след употреба на алкохол? Никак не е прекалено даже да отиде за известно време в затвора.

То тоя не се знае дали въобще е в Канада. Може да се пише само така.  ;D

Scania_and_Volvo