• Welcome to Форум на българските шофьори.

235 тираджии джигити по пътищата, ще има глоби.....

Започната от bad_kras, Петък, 20 Април, 2012, 13:57:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какви да бъдат наказанията?

Затвор
Разстрел
Според доходите
Безсмислените ограничения да се намалят, а не да са много и никой да не ги спазва
Глобите да бъдат предимно за тези, които им е професия, дори да е ясно, че нарушението е фирмата. А тези, без книжки или фалшиви - без глоби
Публично обесване

admin

Цитат на: Scania_and_Volvo - Събота, 21 Април, 2012, 02:34:06
То тоя не се знае дали въобще е в Канада. Може да се пише само така.  ;D

В Канада е. 100% гарантирам. Можеш да спиш спокойно. ;)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Lorinser

Той не знам дали е в Канада, ама ти си още в облаците.Сложил си си розовите очила и мечтаеш.Слез малко на земята, и когато (дай боже) станеш професионалист пак ще разговаряме по въпроса, дали не ти се е налагало да превишиш скоростта или си забравил да си сложиш колана.

Lorinser

Scania_and_Volvo

Цитат на: В.Димитров - Събота, 21 Април, 2012, 02:42:54
Той не знам дали е в Канада, ама ти си още в облаците.Сложил си си розовите очила и мечтаеш.Слез малко на земята, и когато (дай боже) станеш професионалист пак ще разговаряме по въпроса, дали не ти се е налагало да превишиш скоростта или си забравил да си сложиш колана.

А не, не се притеснявай. Те облаците са си горе, а аз здраво съм си стъпил на земята. Всичко е разумно обосновано, не се тревожи за мен.
P.S. Боже се пише с главно Б.
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Събота, 21 Април, 2012, 02:48:16
А не, не се притеснявай. Те облаците са си горе, а аз здраво съм си стъпил на земята. Всичко е разумно обосновано, не се тревожи за мен.
P.S. Боже се пише с главно Б.
Момче незнам колко здраво си стъпил на земята но не винаги действителността се покрива от написаното в книгите.Като се качиш в камиона и сложиш шайбата или боднеш картата в тахото тогава говори за скорост и колани.Не веднъж Съм опитвал да спазвам ограничения и не веднъж Съм брал ядове след това.Знаеш ли какво е да Ти остават 5км да се прибереш в гаража а времето да Ти свършва защото на прав участък където може да караш с 200км/ч некой идиот е сложил 40км/ч и Ти си го спазил.Или някой екскурзиант се тътре с 50км/ч и разглежда пеизажа при знак забранено изпреварване и Ти при цялата видимост решаваш да го спазиш и часовете отиват.Батковото като направиш поне петцифрено число километри с 40тона под дупето тогава давай мнения иначе си смешен.Същото е Аз да уча хирурга как да оперира.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Scania_and_Volvo

Цитат на: dino412 - Събота, 21 Април, 2012, 14:48:45
Момче незнам колко здраво си стъпил на земята но не винаги действителността се покрива от написаното в книгите.Като се качиш в камиона и сложиш шайбата или боднеш картата в тахото тогава говори за скорост и колани.Не веднъж Съм опитвал да спазвам ограничения и не веднъж Съм брал ядове след това.Знаеш ли какво е да Ти остават 5км да се прибереш в гаража а времето да Ти свършва защото на прав участък където може да караш с 200км/ч некой идиот е сложил 40км/ч и Ти си го спазил.Или някой екскурзиант се тътре с 50км/ч и разглежда пеизажа при знак забранено изпреварване и Ти при цялата видимост решаваш да го спазиш и часовете отиват.Батковото като направиш поне петцифрено число километри с 40тона под дупето тогава давай мнения иначе си смешен.Същото е Аз да уча хирурга как да оперира.

Ок, имаш си твоето мнение. Най-вероятно говориш за България, където разбраните работодатели са малко и всеки си нарушава законите както му хареса. Но ще ти кажа едно: Не може заради някаква си шайба там или карта ти да се нервиш и да се създават животозастрашаващи ситуации на пътя! Това меко казано е глупаво! Това е абсурдно! При точен работодател, който да разбира всичко това, няма да имаш проблеми. Не може заради шайба или карта да загиват хора бе човек! Щом този "идиот" е преценил, че там трябва да се кара със 40, значи така трябва, значи пътя е изследван от професионалисти в своята област и те са преценили, че така трябва! Само като те чух, че искаш с камион да вдигаш 200 и...какво да коментирам повече, кажи ми?
Погледни какво си писал в подписа си: казваш човек да не се притеснява да прави това, което не умее, а иначе не смееш да учиш хирурга как да оперира, нали? Казваш, че Титаник го създадоха професионалистите. Да, така е.  НО той не потъна заради тях! Те не са виновни! Потъна заради капитана, който не видя айсберга!
Какво да коментирам повече?
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

bruto

Цитат на: Scania_and_Volvo - Събота, 21 Април, 2012, 02:34:06
То тоя не се знае дали въобще е в Канада. Може да се пише само така.  ;D
Той е в Канада бате споко няма лъжа а ми кажи ти знаеш ли къде си ;D . С алкохол зад волана се води криминално престъпление и се отвара досие , а от следващият месец промилите са 0,00 за алкохол . Никога не съм си позволявал да пия и да карам.....последиците после са ужасни за човек който  има някакви амбиции за бъдещето си тук .

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Събота, 21 Април, 2012, 15:22:40
Ок, имаш си твоето мнение. Най-вероятно говориш за България, където разбраните работодатели са малко и всеки си нарушава законите както му хареса. Но ще ти кажа едно: Не може заради някаква си шайба там или карта ти да се нервиш и да се създават животозастрашаващи ситуации на пътя! Това меко казано е глупаво! Това е абсурдно! При точен работодател, който да разбира всичко това, няма да имаш проблеми. Не може заради шайба или карта да загиват хора бе човек! Щом този "идиот" е преценил, че там трябва да се кара със 40, значи така трябва, значи пътя е изследван от професионалисти в своята област и те са преценили, че така трябва! Само като те чух, че искаш с камион да вдигаш 200 и...какво да коментирам повече, кажи ми?
Погледни какво си писал в подписа си: казваш човек да не се притеснява да прави това, което не умее, а иначе не смееш да учиш хирурга как да оперира, нали? Казваш, че Титаник го създадоха професионалистите. Да, така е.  НО той не потъна заради тях! Те не са виновни! Потъна заради капитана, който не видя айсберга!
Какво да коментирам повече?
Първо ще Ти кажа работя за Мене Си Аз Съм Си и шеф и шофер и никой не Ми пили по главата и незнам защо винаги търсим вината в друг а не погледнем себе си.Да нарушавал Съм нарушавам и пак ще нарушавам.Нека някой който поне веднъж не е нарушул някой закон да излезне и да каже "Аз карам от ...... години и нямам нарушение Аз съм праведен".Но знай и друго в България когато правят ремонт на пътя ограничават скоростта след ремонта тия знаци на много места остават и стават хранилка за ...........Е това ме възмущава.С камион 200 няма да вдигам но знака важи не само за камиона а и за леката кола която спокойно вдига и 250км/ч.В подписа действително съм писал да не се притесняваш да правиш това което не умееш но трезвото мислене и бистрия мозък в главата на човек не би му позволило да върши работа за която няма абселютно никакви познания поне на теория ако от това зависи човешки живот.А Титаник ако действително отговаряше на замисъла на инжинерите все още щеше да вози пътница по моретата.И деиствително спри че ставаш смешен.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

bruto

Ооооо тоя е много смешен в изказванияте си и не го виждам да кара двойка с когото и да е било . Иначе съм правил абсолютно всички нарушения  ....почти , но за алкохола никога . Може и да не ми харесва , но е правилно и така трябва да бъде .

Scania_and_Volvo

Цитат на: bruto - Събота, 21 Април, 2012, 16:53:49
Ооооо тоя е много смешен в изказванияте си и не го виждам да кара двойка с когото и да е било . Иначе съм правил абсолютно всички нарушения  ....почти , но за алкохола никога . Може и да не ми харесва , но е правилно и така трябва да бъде .

Кое е правилно и кое е трябвало да бъде така? Я дай пак? Ти въобще усещаш ли се какво пишеш? Тука и малки деца следят форума ей! Не им даваш никакъв добър пример с безсмислените си писаници! Утре твоето дете, ако превиши скорост и се удари някъде, и недай си Боже всичко завърши с трагичен край, на тебе хубаво ли ще ти бъде бе? Отговори ми на този въпрос! Или ако твоето дете удари и убие някой друг - хубаво ли ще ти бъде бе?!
Аз не знам админа как търпи такива като тебе.
Значи, виж bruto, ако имаш някакви проблеми, аз не съм ти виновен. Всички са свидетели как през цялото време се дразниш и винаги ти почваш първи! Направи темата ми за нищо, както виждаш аз спрях да ти отговарям там, нали? От време на време я проверявам само дали някой друг е написал нещо, което да ми е полезно по нея.
Защо се дразниш с мен? Обясни ми, моля те. Аз не искам да се дразня с никой. Искам да се води градивен диалог тук. Какви гяволи, какви гяволъци...какво е това нещо? Колко си годишен?
Ако си се нещо засегнал от мен, аз не съм ти виновен, разбери. Моята съвест си е чиста и спя спокойно вечер. Проблемът си е в тебе, съжалявам, че ти го казвам за пореден път.

bruto

Добре  ,че се появи ти да ни обясниш какво е станало с Титаник ... ;D ...смях в залата .

Scania_and_Volvo

Цитат на: dino412 - Събота, 21 Април, 2012, 16:11:31
А Титаник ако действително отговаряше на замисъла на инжинерите все още щеше да вози пътница по моретата.И деиствително спри че ставаш смешен.

Дино, съжалявам, че ще те разочаровам, но пак не си прав.
Титаник за времето си е бил супер модерен презокеански лайнер. Единствено, което му е липсвало е било GPS навигация, но по онова време е нямало още такава техника и сателити. Разбери, че в случая с Титаник, причината за трагедията е била грешката на капитана и екипа му по отношение на айсберга, който е причинил достатъчно голям и непоправим разрез в корпуса. И в днешно време няма спасение от такова нещо. Като вземем в предвид танкерите, при които нефта е от едната страна на ламарината(корпуса), а водата е от другата...при евентуален сблъсък със скала или айсберг просто корпуса бива срязан като масло. Бях гледал по телевизията технология, която дава възможност за двоен корпус при танкерите, но не знам на колко танкера е приложена до този момент, а и при тази технология гаранцията не е пълна.
Единствено ледоразбивачите са в състояние да издържат на големи ледени блокове и то само в предната си част - доколкото знам само там корпуса е доста подсилен - говорим за дебелина от метър. И самото чупене на леда не става директно, а ледоразбивача се надига над леда и стоварва тежестта си върху него и по този начин го разбива.
При Титаник и въобще при всички огромни кораби няма възможност за супер подсилен корпус като на ледоразбивача, защото самия кораб няма да има плаваемост - няма да може да носи собственото си тегло.
Надявам се да съм бил полезен.

bruto

pumix

Тука станал купон бе.Баце,не му е тука мястото да обсъждаме Титаник,ама изгледай некой документален филм и ще разбереш,защо точно се е ударил.Иначе по темата и аз съм нарушавал,понякога и нарочно съвсем съзнателно.Спускал съм Студена на 9-а скорост,ако се сещаш коя е тая скорост де,с 35-6-7 тона товар.Резултата-143км. по тахограф.Това ти го казах е така за спорта ,да се понервираш малко. ;D ;D ;D
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

bruto

Оставете тези камиони нека човека каже за Титаник ,май корабите го влечът повече от камионите  ;D .

loshdancho

Цитат на: pumix - Неделя, 22 Април, 2012, 01:23:53
.Спускал съм Студена на 9-а скорост,ако се сещаш коя е тая скорост де,с 35-6-7 тона товар.Резултата-143км. по тахограф.Това ти го казах е така за спорта ,да се понервираш малко. ;D ;D ;D
Тая 9скорост е май  в средно положение на лоста...хаххахах
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.