• Welcome to Форум на българските шофьори.

За кандидат-шоферите

Започната от Sido89, Сряда, 28 Ноември, 2012, 14:05:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Sido89

Здравейте приятели :)
Онзи ден се метнах на Щаера и к'во да ви кажа?!Пъъъъъъълна скръб!Толкова зле се представих,че чак докато се прибирах си мислех да се отказвам,ама съм дал вече една маса пари,взел съм си листовките и ако сега се откажа това ще е голяма глупост.Та за кандидат шоферите - Не се мятайте да карате С,ако нямате поне година стаж на В.Казвам ви го от личен опит.Едно на ръка,че габаритите са други,предавките също,разположението на ППС-то на самото платно е различно.Освен обичайните знаци,трябва да се наблюдават и тези,които са указващите задължителна посока на движение на товарните ППС-та.Тези знаци са едни сравнително малки,правоъгълни знаци с нарисуван в тях камион със стрелка посочваща задължителната посока.Отделно трябва да се гледат постоянно огледалата и да се преценя внимателно къде върху платното е камиона.Да се гледа да не сурнем камиона в някой клон,защото ще се скъса брезента.Да се избягват дупките,че да не скъсаме някой ресор.И на всичкото отгоре предавките са много.На Щаера,дето аз го карам има бавни,които се се включват с чукване на лоста в ляво и бързи,които се включват пак с почукване,но в дясно.Не успях да разбра колко са общият брой на предавките.Карах по пътя за СОМАТ.После пътя за Созопол.Колегите дето са идвали към Бургас знаят прословутата улица Крайезерна (или пътя за СОМАТ).Дупка до дупка и всичките бяха мой  ;D Карам си с 40 бавя останалите колеги дето бързат и така.В Неделя пак ще карам,дано нещата са по-добре.Единственото хубаво нещо е,че попаднах на готин инструктор,че той каза,че няма да ме остави докато не се науча да го карам тоя камион.Вторият час ще ме кара да сменям предавки и каза,че щял да ми даде по-лек курс.След като слязох от камиона,си дадох на сметка колко сладка работа работя в момента (макар и ниско платена да е тя).Та моето мнение е,че хора без никакъв стаж (като мен) не трябва да се качват на камион,най-малкото заради парите,които давате за курса С категория.Ами това е от мен.Очаквайте скоро още мнения.
Лека и безаварийна! :)

Sido89

scaniavolvo

Приятел въобще не се притеснявай,занапред няма да е това,което е първия час.Следващия път ще е по-добре и по-добре.Единствено не си казвай ще се откажа,напротив надъхвай се и си казвай следващия път ще съм по-добре.Помни си грешките и се старай да ги изчистваш при всяко следващо каране.Това е от мен.Смело и успех.

scaniavolvo

chefolini

Цитат на: Sido89 - Петък, 12 Април, 2013, 22:07:58
Здравейте приятели :)
Онзи ден се метнах на Щаера и к'во да ви кажа?!Пъъъъъъълна скръб!Толкова зле се представих,че чак .....След като слязох от камиона,си дадох на сметка колко сладка работа работя в момента (макар и ниско платена да е тя).Та моето мнение е,че хора без никакъв стаж (като мен) не трябва да се качват на камион,най-малкото заради парите,които давате за курса С категория.Ами това е от мен.Очаквайте скоро още мнения.
Лека и безаварийна! :)
...Предполагам кой Щаер си карал и ако инструктора ти се казва Детелин,гаранция ще се научиш така че споко.. ;)Аз карах при него и С и С+Е..никакви ядове няма да имаш,но основното трябва да дойде от теб..Никакво отказване,напред и нагоре..:)..И само да ти кажа:...Само във България са толкова глупави знаците за тежкотоварни..!успех

Sido89

Цитат на: scaniavolvo - Събота, 13 Април, 2013, 11:47:13
Приятел въобще не се притеснявай,занапред няма да е това,което е първия час.Следващия път ще е по-добре и по-добре.Единствено не си казвай ще се откажа,напротив надъхвай се и си казвай следващия път ще съм по-добре.Помни си грешките и се старай да ги изчистваш при всяко следващо каране.Това е от мен.Смело и успех.
Мерси колега.Не съм се отказал,просто в началото се почувствах като последният идиот.Хубаво,че моите приятели ме укоражиха с думи от рода на "Човек ти на кола не си се качвал,а очакваш от първият ден да караш камион така,все едно си карал цял живот.Не се отказвай!"Утре към 9 сутринта пак ще карам,пък ще видим.Мерси за поущренията колега :)
Цитат на: chefolini - Събота, 13 Април, 2013, 12:23:37
...Предполагам кой Щаер си карал и ако инструктора ти се казва Детелин,гаранция ще се научиш така че споко.. ;)Аз карах при него и С и С+Е..никакви ядове няма да имаш,но основното трябва да дойде от теб..Никакво отказване,напред и нагоре..:)..И само да ти кажа:...Само във България са толкова глупави знаците за тежкотоварни..!успех
Колега начи инструктора ми се казва Димитър.Карам курса в Бургас.На Щаера не му знам модела,ама е бая големичък.

pumix

Ще се научиш само трябва да си упорит и да не се отказваш.От първия път не може всичко да е перфектно.Ще свикнеш и с габаритите на камиона и с предавките,само практика трябва.И аз като се качих за пръв път на камион все едно бях стъпил на Марс,но постепенно се научих и свикнах с нещата.Блъскай смело напред и това е.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Sido89

Цитат на: pumix - Четвъртък, 18 Април, 2013, 15:56:30
Ще се научиш само трябва да си упорит и да не се отказваш.От първия път не може всичко да е перфектно.Ще свикнеш и с габаритите на камиона и с предавките,само практика трябва.И аз като се качих за пръв път на камион все едно бях стъпил на Марс,но постепенно се научих и свикнах с нещата.Блъскай смело напред и това е.
Тъй Вярно! :)

grants

Най важното е да не се ПАНИРАШ. Другото си идва от самосебе си. Успех колега. ;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Sido89

Цитат на: grants - Петък, 19 Април, 2013, 07:27:27
Най важното е да не се ПАНИРАШ. Другото си идва от самосебе си. Успех колега. ;)
Благодаря grants :)
Ще послушам съвета ти :)

Sido89

Хора днес ми беше изпита по кормуване пред ДАЙ-то и познайте.....Взех Го! :)
Направо откачам от кеф.Направо ми олекна :)
Вече мога да се нарека ваш колега :)

driver1

Цитат на: Sido89 - Петък, 31 Май, 2013, 16:20:48
Хора днес ми беше изпита по кормуване пред ДАЙ-то и познайте.....Взех Го! :)
Направо откачам от кеф.Направо ми олекна :)
Вече мога да се нарека ваш колега :)

Добре дошъл в ада! :)

Sido89

rider777

Баси с къв кеф бих си изхвърлил книжката в некой кенеф ,,,,,,,,,, ама ми е късно да уча за доктор,,,, тези, които днес се радват, че ще стават дривери само след няколко години ще си скубят косите и горко ще си блъскат главите в някоя стена ама дано не са изпуснали влака за Висшето, което гарантира един по-достоен Живот в бъдеще,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Sido89

Цитат на: rider777 - Петък, 31 Май, 2013, 19:44:21
Баси с къв кеф бих си изхвърлил книжката в некой кенеф ,,,,,,,,,, ама ми е късно да уча за доктор,,,, тези, които днес се радват, че ще стават дривери само след няколко години ще си скубят косите и горко ще си блъскат главите в някоя стена ама дано не са изпуснали влака за Висшето, което гарантира един по-достоен Живот в бъдеще,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Не съм много с теб бате Иво,но не искам да влизам в спорове с теб.Гледам редовно клипчетата ти и съм видял и плюсовете и минусите в този занаят (примерно с оня миризлив италианец,дето искаше да вадиш камиона от оная теснотия).Да имаш висше в друга държава е едно,а висше в България е друго.Братовчедка ми има 3 висши и за какво и са,след като е безработна.Имам една друга приятелка с 2 висши,а е сервитьорка.Колкото до докторите...предполагам и ти би се съгласил с мен,че добри лекари няма или просто са на привършване.Този,който завърши медицина трябва да е готов за много нерви и малко пари.И в шофьорлъка е така.Мисълта ми бате Иво е,че в България висшето не ти го зачитат за нищо.Гладни вишисти колкото искаш.Всичко става с връзки и пари.И аз бях кандидатствал в Бургас и не ме взеха знаеш ли защо бате Иво?!Щото няк'ви недоносени селяндурчета,с по-нисък от моят бал влязоха вместо мен и колегато с,който бяхме кандидатствали.Не казвам,че шофьорлъка е лека и доходна работа,но не забравяй обръщението към твоят син,което беше направил преди време.Спомням си,че му каза да не се срамува от баща си,защото благодарение на твоята работа той е добре облечен и осигурен!Парите не миришат бате Иво и това го знам,но човек няма как да знае на къде ще го лашне живота!
Пожелавам ти лека и безаварийна и моля прави още клипчета! :)

dimich87

Желая ти успех колега, макар че както казват колегите, не е цвете за мирисане този занаят. Сега не можеш да го оцениш, но като покараш малко ще разбереш. Дано не ти се налага да чакаш за товар със седмици, че да може да се прибереш, а винаги като разтовариш да има товар за обратно.
Относно висшето, всеки сега може да се запише и да учи. Не си имал желание и за това не са те приели.
Аз уча в Русенски университет. Вече съм 3-ти курс. Получавам стипендия 320лв/месец. Сега участвах в едно изследване и от септември ще ми дават допълнително още 200лв/месец.
Бачкам на свободна практика в нас и си докарвам нчкакви парички. До преди 3 години ходих да помагам на вуйчо ми като шофьор, но за тези пари не ми се спи вече по пътищата.

Все пак ти желая успех

djingov

Честито,успех ти желая.Отностно образованието добре е да учиш стига да имаш желание.

djingov