• Welcome to Форум на българските шофьори.

За кандидат-шоферите

Започната от Sido89, Сряда, 28 Ноември, 2012, 14:05:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

driver1

Цитат на: ivopifeca - Събота, 15 Юни, 2013, 21:25:59
То и в армията стават промени...и то внезапни,аз бех граничар и изведнъж-гранични войски изчезнаха,стана полиция и т.н. ;)

Здрасти, колега! И аз бях граничар - една година в смолянския отряд и една - в петричкия.  :)

driver1

Sido89

Цитат на: driver1 - Събота, 15 Юни, 2013, 21:36:09
   Здрасти, колега! И аз бях граничар - една година в смолянския отряд и една - в петричкия.  :)
Знаеш ли кое е лошото driver1?!Вече граничните се водят към МВР,а там изискванията са жестоки.Имам два татоса под лакета и ми казаха,че това се водило обезобразяване.Щото на тях не им трябват млади,можещи момчета,физически подготвени,а мазни фатмаци-връзкари,които ако ги накараш да се наберат или няма да могат,или ще шчупят лоста.К'во да говорим?!Това е положението в нашата мила родина (за жалост).Няма значение кой си,какво можеш да дадеш,колко знаеш,ако нямаш връзки!Щото съм убеден,че едно 60-70% от полицаите и граничарите ще ги бия и на бягане,и на лицеви,и на набиране,и на кофи и въобще на всичко,което си изберат.Щото всичките са мазните тумбаци,дето не знаят какво правят в полицията.Военните в момента са същите!90% от тях пък са в Родната Армия заради парите,а не заради честа,че браниш Родината и интересите и.И за всичко това не са виновни нито полицаите,нито граничарите,нито пък военните....за всичко са виновни онези мазни чичковци и лелки,дето са на Позитано.Заради тях и Вие сте вън от родината,далеч от близки и познати,от семейството и роднините!Вместо да си бачкате в България,от нямане сте принудени да заминавате на ангария в държави,които дори не са чували за Родината!Да осигурите на децата си по-добър от вашият живот,за да могат да успеят (нещо,което в България е мит).Абе к'во да говорим само?!Оправия няма и за всичко сме си виновни само Ние!
Живи и здрави и леки и безаварийни километри!
Поздрави от Бургас :)

Sido89

ivopifeca

Цитат на: driver1 - Събота, 15 Юни, 2013, 21:36:09
Аз в Кюстендилския на 8-ма застава :)

driver1

Колега Sido89, едно уточнение само - Гранични войски винаги са били към МВР.

Sido89

Цитат на: driver1 - Неделя, 16 Юни, 2013, 11:41:36
Не съм много запознат колега.На мен един приятел бивш военен ми казал:"Ама те вече са към МВР-то".Не съм бил в системата и не съм наясно.Иначе мерси за уточнението :)

admin

Цитат на: driver1 - Неделя, 16 Юни, 2013, 11:41:36

Правилно! Още преди 1989-та година си бяха към МВР. Вуйчо ми тогава беше офицер в гранични войски и зная това.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Vojda

Цитат на: admin - Неделя, 16 Юни, 2013, 11:59:58
Правилно! Още преди 1989-та година си бяха към МВР. Вуйчо ми тогава беше офицер в гранични войски и зная това.

Админе благодарско за услугата :)

driver1

Цитат на: Vojda - Неделя, 16 Юни, 2013, 11:47:17
Не съм много запознат колега.На мен един приятел бивш военен ми казал:"Ама те вече са към МВР-то".Не съм бил в системата и не съм наясно.Иначе мерси за уточнението :)

На този твой приятел, бивш военен, му кажи, че понятие си няма от истината. Две години от живота ми са минали в тези войски. Трябва да отбележа, че по мое време беше престижно да служиш в Гранични войски. Пък и самата служба доста се различаваше от общоизвестната представа за военна служба. Но и промиването на мозъци беше здраво там - внушаваха ни, че сме на браздата за да браним Родината от подривни елементи, пък се оказваше, че повечето нарушители бяха млади (почти деца) хора от ГДР. И те биваха пребивани под затворените очи на командирите ни в арестите на граничните отряди, а някои загубиха и живота си на полосата. Петнадесет дни дом. отпуск и фотоапарат "Смяна8", или часовник "Заря" - толкова струваше човешкия живот. Бил съм пряк свидетел на това и го знам със сигурност.
   Още тогава започнах да си задавам въпроса: Защо след като браним Родината, наклона на козирката на теления кльон са наклонени на вътре? Защо наблюдението и инструкциите за него бяха насочени от граничната бразда към вътрешността, а не обратното...
  Това обяснява бесът, който ме обзема, когато чуя някой да обяснява колко по-добре било по времето на Живков.

rider777

Аз пък след завършване на Вилхелм Пик, едно от най-елитните училища по времето на Тато за наказание ме пратиха в Строителни войски по препоръка на курсовият ми Другаря Велинов по Математика, та като неблагонадежден за Системата ме пратиха в СВ, но вместо да ми извадят очите ми изписаха веждите. Първата година в Ясен плевенско а втората година в Ловеч ,,,,,, баси кефа беше тая казарма,,,, тогава нормалните заплати бяха по 220 лева а аз там не падах под 1000 на месец,,,,,  абе готино си беше при Дедо Тоше :-))))))))
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ivopifeca

"Там където той стои юначен....." ;)

Vojda

Цитат на: driver1 - Неделя, 16 Юни, 2013, 12:23:36

На този твой приятел, бивш военен, му кажи, че понятие си няма от истината. Две години от живота ми са минали в тези войски. Трябва да отбележа, че по мое време беше престижно да служиш в Гранични войски. Пък и самата служба доста се различаваше от общоизвестната представа за военна служба. Но и промиването на мозъци беше здраво там - внушаваха ни, че сме на браздата за да браним Родината от подривни елементи, пък се оказваше, че повечето нарушители бяха млади (почти деца) хора от ГДР. И те биваха пребивани под затворените очи на командирите ни в арестите на граничните отряди, а някои загубиха и живота си на полосата. Петнадесет дни дом. отпуск и фотоапарат "Смяна8", или часовник "Заря" - толкова струваше човешкия живот. Бил съм пряк свидетел на това и го знам със сигурност.
   Още тогава започнах да си задавам въпроса: Защо след като браним Родината, наклона на козирката на теления кльон са наклонени на вътре? Защо наблюдението и инструкциите за него бяха насочени от граничната бразда към вътрешността, а не обратното...
  Това обяснява бесът, който ме обзема, когато чуя някой да обяснява колко по-добре било по времето на Живков.

Разбирам какво си видял и преживял driver1.Наистина живота понякога,да не кажа доста често е несправедлив!По принцип и аз не съм фен на комунизма и идеологията,но мисля,че и демокрацията не се различава доста от комунизма.Преди се е следяло и всеки е знаел това,знаело се е,че я да стъпиш на криво,я някой агент те е наклепал и в следващият момент си окован в пранги.Сега камери на всякъде,GPS-и също.Всичко пак се следи,с единствената разлика,че сега всичко е много скрито и потайно (не казвам,че по комунизма е нямало нищо скрито).Абе общо взето подкрепям думи на бате Иво от негови клипове,който казваше така: "За всичко са виновни евреите".Колкото до моя приятел...той е отива към 60-те години,ама има какво да си кажем,въпреки разликата.Бил е командир на самостоятелен батальон (нямам си идея къде).Пенсионер от армия и за годините си е голямо лице (както обичаме да казваме в Бургас).
Като казах Бургас....поздрави от ужасно горещ Бургас :)

Максимус

driver1
На този твой приятел, бивш военен, му кажи, че понятие си няма от истината. Две години от живота ми са минали в тези войски.

Vojda
Не съм много запознат колега.На мен един приятел бивш военен ми казал:"Ама те вече са към МВР-то".Не съм бил в системата и не съм наясно.Иначе мерси за уточнението

:)

И двамата сте прави, понеже граничарите са били и към МВР и към МНО, в различни периоди от историята ни. Зависи кой какво помни. ;)

---
Гранични войски, към Министерството на вътрешните работи, от 1946 г. до 1962 г., към Министерството на народната отбрана до 1972 г. и отново към Министерството на вътрешните работи след 1972 г. до преобразуването им във Войски на МВР 1989 г. и Гранична полиция 1997 г.

---

Я сега всички пийте от мен, по една умряла от студ бира, и да сте живи и здрави !!!!!!!!!!!!!!!!

:) :) :) :) :) :) :)...............

Vojda

Цитат на: Максимус - Неделя, 16 Юни, 2013, 22:39:36
driver1
На този твой приятел, бивш военен, му кажи, че понятие си няма от истината. Две години от живота ми са минали в тези войски.

Vojda
Не съм много запознат колега.На мен един приятел бивш военен ми казал:"Ама те вече са към МВР-то".Не съм бил в системата и не съм наясно.Иначе мерси за уточнението

:)

И двамата сте прави, понеже граничарите са били и към МВР и към МНО, в различни периоди от историята ни. Зависи кой какво помни. ;)

---
Гранични войски, към Министерството на вътрешните работи, от 1946 г. до 1962 г., към Министерството на народната отбрана до 1972 г. и отново към Министерството на вътрешните работи след 1972 г. до преобразуването им във Войски на МВР 1989 г. и Гранична полиция 1997 г.

---

Я сега всички пийте от мен, по една умряла от студ бира, и да сте живи и здрави !!!!!!!!!!!!!!!!

И в крайна сметка се оказва,че и двамата с driver1 сме прави.Колкото до тебе Максимус 2 Бургаски бирички ще цапна (едната за твое здраве.....айде и за всички колеги във форума,че да не се сърдят) :)

dimich87

Цитат на: Максимус - Неделя, 16 Юни, 2013, 22:39:36И двамата сте прави, понеже граничарите са били и към МВР и към МНО, в различни периоди от историята ни. Зависи кой какво помни. ;)

---

---

Вуйчо ми е служил граничар от 80 до 82г в Момчилград и са били към министерството на отбраната. Да не би да бъркаш годината 72 с 82

Максимус

Ето бре dimich87, черно на бяло са го написали хората, нищо не си измислям и фантазирам. :)

По-надолу в текста са го написали хората, чети!  ;)

http://www.nsgp.mvr.bg/History/second_period.htm

8)

Максимус