• Welcome to Форум на българските шофьори.

Размисли и "страсти" относно цените.....

Започната от Hino, Вторник, 05 Февруари, 2013, 18:26:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: Hino - Четвъртък, 07 Февруари, 2013, 21:42:55
Надявам се това не беше сарказъм ::)  ;).
Иначе се радвам ако съм бил полезен поне малко. А за "оландците" ( и във Франция май ги изговаряха като в Италия, без "х" нали?) ....те са просто без коментар . Като им видиш имената на градовете - Хуйзен, Путен, Вагенинген, Хуй и т.н.., а и като чуеш как е "добър ден", а именно "хуй ми дах".....ти става ясно за доста неща. Отделно от темата пък, нагоре, след Цволе 90% от мъжете ( особенно по старите) немогат да си напишат името. Всичко това въобще не е бъзик, а реален факт!!!
Поздрави  ;)

Малко встрани от темата, но лично за мен Холандия е една изключително добре уредена държава. Едва ли някога ще достигнем и половината на това, което са постигнали. А като имаме предвид и борбата им с морето, трябва да отдадем почит на тези хора. И за протокола само да отбележа, че град Huy е в Белгия.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Hino

:-) Град Хуй има и в Белгия и в Холандия. Както и градовете Бюрен и Вюрен и Дюрен , както в Холандия, така и в Германия. А иначе за имената.....аз дадох просто някой примери за развеселяване. Защото само и единствено в Холандия има толкова "деликатни" за нас имена и изрази. А иначе например знаете предполагам за Чур в Швейцария и Ебалник някъде в Полша май ;D.

А за това колко са уредени - спор няма. Особенно на външен вид. Няма по уредена страна, и това не го казвам като сърказъм, напротив факт си е. Влез им в къщите обаче и гледай какво става. То ред, то дисциплина, то подреждане, простооооо..... Пълна трагедия са. Селски катун в БГ е по-добре. И това го казвам от опит. При това в 98 от 100 случая. И си стоя зад думите.
Друго, те са уредени ( както всички еврей) благодарение на чуждото нещастие. Лъжи, манипулации, беогледно крадене и гледане единствено и само на техният интерес ( в което според мен няма нищо лошо, стига да е в поне малко морални граници). Векове наред "пълна програма". НЕ забравяйте и Африка. Векове са я източвали. Точно холандците. При това абсолютно нагло, безогледно и без никаква мярка. Разделяй, убивай и владей. Хич да не ми се изкарват много "морални". Питай някои холандец по темата и гледай малко реакция!!! Между другото най-големият склад на скъпоценни камъни в Европа е в Хага ( знам една много интересна случка по темата, но ще я споделя, ако на някой му се чете :D). Откъде и по какъв начин са придобити според вас? Отделно дрогата ( масова навсякъде), проституцията......въобще страшни ценности си имат. Всичко се прави за пари, всичко. И майка си ще продадат за едно евро повече ( всеизвестен факт е, че холандеца му е много по хубаво да те преметне за 50 евро, отколкото за 5000Е)!
И за последно, някой знае ли защо са номер едно по раждане на ...."уроди" и инвалиди в целият Европейски съюз ??

Айде пак се отплеснах.... ;D ;)

Райдър забравих да ти напиша нещо или по-скоро да ти дам един съвет. Ако ходиш в БАС, или в Холандия въобще, си вземи дъждобран. И не понеже там вали абсолютно всеки божи ден, а понеже когато холандец говори с теб...... плюе зверски. Въобще не се бъзикам. На до два метра хвърчи.....внимавай  ;D ;)!
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

Hino

rider777

От 90та година съм почти всеки месец в Холандия,,, имам и 3 години работа там та са ми ясни като бял ден, преди 2 години се разхождаме с жена ми в Монако и на пристанището попадаме на сборище от яхти на холандски евреи, всички регистрирани в Йоханесбург, поразпитах и се оказа, че всички са собственици на диамантени мини в ЮАР ,,,,, баси сиромасите,,, такива яхти не бях виждал накуп никога.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Hino

Цитат на: rider777 - Петък, 08 Февруари, 2013, 03:55:44
От 90та година съм почти всеки месец в Холандия,,, имам и 3 години работа там та са ми ясни като бял ден, преди 2 години се разхождаме с жена ми в Монако и на пристанището попадаме на сборище от яхти на холандски евреи, всички регистрирани в Йоханесбург, поразпитах и се оказа, че всички са собственици на диамантени мини в ЮАР ,,,,, баси сиромасите,,, такива яхти не бях виждал накуп никога.

ИМЕННО за това говоря  :D ;). А ако седнеш и ги питаш какво е мнението им за дискриминацията и за експлоатирането на хората.....всички до един стават много милички и едва ли не ще се разплачат от умиление  >:(. Нещастниците. Да не говорим, че болшинството от тях членуват в някоя от десетките "фондации"......
Както и да е явно много добре знаеш за какво става въпрос. За тях важи определението - "по къщите ще ги познаете". Или с други думи - отвън абсолютно перфектни, отвътре и като същност.....абсолютни лицемери и мошенници....

Hino

rider777, не че ми е работа, но като каза че евентуално имаш интерес за покупка на камион днес ей така случайно разглеждах някои оферти и се сетих за теб. Незнам защо държиш за Евро 5, след като, ако съм останал с правилни впечатления, не пътуваш предимно по маршрути където е оправдано да инвестираш 10+ еврака за нещо различно от Евро 3. Сега незнам какво ти е мнението за Скания, но да ти пусна "мухата" за някои неща

1- 100% холандец ( а и от 1-ви собственик "уж де"). 2001-ва Евро 3-ка . Малкият осмак и 460 коня. По принцип моето мнение е, че не е оптималният осемцилиндров мотор на Скания, но пък е доста "арен"  ;D. Цена 15......минус минимум 10% нормална търговска отстъпка = 13500Е.
Прикачените снимки са на тази оферта.

2- същата цена, по-нов две години, немец, стандартен ОБАЧЕ ИСТИНСКИЯТ мотор. Лично мое мнение е, че това е най-добрият мотор на последното десетилетие, във ВСЯКО едно отношение. Отделно ако са го направили Евро 4 офертата е прекрасна.   --> http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/scania-164l-la4x2na-580-topline-euro-4-kehl-neum%C3%BChl-karlsruhe-basel/173177722.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=6&scopeId=STT&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=22200&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=409&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=SemiTrailerTruck&segment=Truck&negativeFeatures=EXPORT&grossPrice=false

3- същата прекрасна модификация, но 2005-та. По скъп , но мисля има защо --> http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/scania-top-line-164l-v8-580-lahr-schwarzwald/174300093.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=6&scopeId=STT&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=22200&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=409&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=SemiTrailerTruck&segment=Truck&negativeFeatures=EXPORT&grossPrice=false

4- мисля, че отличен Евро 5 - класика на разумна цена. Отделно е холандски с ВАЛИДЕН до септември 2013 преглед ( изключително важен факт) --> http://suchen.mobile.de/lkw-inserat/scania-r-420-retarder-e5-werkendam/174237912.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=29&scopeId=STT&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=22200&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&vehicleCategory=SemiTrailerTruck&segment=Truck&negativeFeatures=EXPORT&emissionClass=EURO5&grossPrice=false

А сега да се върнем отново на темата. Беше ми интересно днес и си направих труда да сметна ( доколкото ми е възможно) КАКВИ СА ОРИЕНТИРОВЪЧНО РАЗХОДИТЕ НА НЕМСКА ФИРМА при закупуването на нова композиция. За отправна точка съм взел някой ОСРЕДНЕНИ ( финалните осреднени) резултати и данни от небезизвестният немски тест 1000 точки. Направил съм и някой логични поправки в данните, понеже искам да е коректно и равно на моята терминология която използвах в началото на моята тема. А именно 12000км средно месечен пробег например. Разликата която съм оставил непроменена е 4 години лизинг ( от теста 1000 точки) и респективно базираните на тази база последващи разходи. Това с което също съм се съобразил на база публикуваните данни от този тест е, че се взима за база среден разход от 35/100 (много ли е или малко е съвсем друга тема, оставил съм го 35). Променил съм цената на нафтата за да е еквивалентна на тази от моите сметки в началото. Сега , това че почти всички си зареждат с отстъпка и че после им връщат ддс е друга тема. Но умишлено оставям малко по-високата стойност, понеже тези резултати могат да бъдат валидни и след време....когато нафтата стане над 1,5 ( нещо което всички знаем, че ще стане рано или късно).
Понеже нямам точна и изчерпателна представа за фирмените разходи на немска фирма, както и за данъците и застраховките, то тези стойности ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ ГИ СЛАГАЛ!!! Така че трябва да се има на предвид, че крайната им сметка би била по-голяма.
И така:

- Лизинг - 1375е + 325е ( за ремъркето, груба стойност) = 1700е
- Техническа поддръжка ( обслужване и сервиз, но без данъци и застраховки) -335+125=460е
- Гориво - база 12.000км и 35/100 по 1,5е/л. - 6300е
- Пътни такси ( базирани на 85% магистрали и 15,5 ец/км) - 1581е
- Заплата - най най груба база съм сметнал 3000Е(тук "от-до" фактора може да е много голям, но съм счел, че 3Е е някакъв нетен ориентир) - 3000е

- Тотал 13041Е :12000км = 1,09Е

.... оттук обаче трябва да се добавя за издръжка на фирмата ( стойност коренно различна от тази за БГ фирма, + да се добавят стойностите за данъци, застраховки и други такси по композицията). Нямам реална и коректна представа колко би бил този разход, но все си мисля, че с него нетният тотал на себестойност ще надхвърли 1,15Е/км .......

;)

rider777

Брат, кефиш ме,,, с радост искам да се видим па тогава насила ще те накарам да заобичаш бирата,, ;D ;D ;D ;D ;D ;D  Тези предложения си ги бива, но ми се налага да се вкарам в едни 20€ за стартиране на бизнеса, който все отлагам от година и кусур насам,,, е сега си мислех, че като се прибера в края на месеца и ще тръгна да си купувам камион ама щерката абитуриентка,,, една камара други грижи на главата ми та момента с камиона сигурно пак ще се отложи, а работата, която съм си намерил във фирмата в която работя изисква Евро 4 или 5, постоянно минаване на Фрежус и Монт Бланк и изобщо 4 или 5 е по-добре от 3, въпреки, че тройки се намират много читави за много под 10€ ама шефа ми няма да ме вземе с такава,,,иначе нафтата в нашата фирма ни я дава на 1,05€,  което за момента мисля, че е перфектно ;) Пиша неадекватно ама това е, че досега съм редил евро палети на ръка като луд,,,,трябва да се яде нещо  ;) Поздрави от Сейнт Елой лес Минес ,,, под Монтлучон,,, вали яко сняг, дано сутринта не се събудя затрупан,,, весела вечер на всички и умната  ;)
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

SEMPER

Баце, знам че е кофти да нося лошата новина  ;D ;D

Хвърлих един поглед на прогнозата , където си в момента и в събота и в неделя не се очаква спиране на валежа от СНЯГ
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Hino

Цитат на: rider777 - Събота, 09 Февруари, 2013, 00:14:25
Брат, кефиш ме,,, с радост искам да се видим па тогава насила ще те накарам да заобичаш бирата,, ;D ;D ;D ;D ;D ;D  Тези предложения си ги бива, но ми се налага да се вкарам в едни 20€ за стартиране на бизнеса, който все отлагам от година и кусур насам,,, е сега си мислех, че като се прибера в края на месеца и ще тръгна да си купувам камион ама щерката абитуриентка,,, една камара други грижи на главата ми та момента с камиона сигурно пак ще се отложи, а работата, която съм си намерил във фирмата в която работя изисква Евро 4 или 5, постоянно минаване на Фрежус и Монт Бланк и изобщо 4 или 5 е по-добре от 3, въпреки, че тройки се намират много читави за много под 10€ ама шефа ми няма да ме вземе с такава,,,иначе нафтата в нашата фирма ни я дава на 1,05€,  което за момента мисля, че е перфектно ;) Пиша неадекватно ама това е, че досега съм редил евро палети на ръка като луд,,,,трябва да се яде нещо  ;) Поздрави от Сейнт Елой лес Минес ,,, под Монтлучон,,, вали яко сняг, дано сутринта не се събудя затрупан,,, весела вечер на всички и умната  ;)

Да ти кажа честно, от стоене пред компютъра и тотална липса на каквато и да е работа, напоследък съм забелявал, че корема ми има някакви съвсем леки наченки на "издуване", така че бира със сигурност няма да е. Виж едно малко вино може ;D ;).
За "кралиците", искам да ти кажа поне една причина с която съм убеден, че ще се съгласиш с мен. Това се отнася за "наточената" с прикачените снимки. А именно да накараш - немец, австриец, французин или холандец....да се загледат по машината ти и да цъкат с език - БЕЗЦЕННО!!!  ;D ;D ;).
Иначе за Фрежус незнам точно, но днеска си припонях цени и такси в цяла Европа и си смятах, ей така за спорта, и като голям привърженик на Италиано-Немската връзка....... "краткото" излизане след Инсбрук (Бренер-а) дава разлика между Е3 и Е5 ( не ЕЕВ) от 8Е ( 69е срещу 61е.......това денем разбира се). През Куфщаин разликата беше 11Е ( 95е срещу 84е). Също така си сметнах съвсем произволно един курс Бреша-Лаипциг ( 900км), при вариант Е3 но перфектно , срещу Е5 пак отлично .....и с тотала ми излезе себестойност 94 срещу 98 евроцента в полза на Е3. Да не говорим ако си с големия осмак  ;D ;D ;D !

Нафтата направо ти я подарява май  ;D. Ама за тази цена зареждаш 100% Люксембург нали? И той ти дава карта, прихваща ти на нетто и после си взима ддс-то. Нормална и коректна практика. Браво.
А за товаренето на палетите.....трябва да са ти платили допълнително нали? Защото това по принцип въобще не е твоя работа  :).
А времето се надявам да се оправи при теб. И между другото - със зимни гуми ли си ?
 Поздрави и някой ден може да се видим....някъде ;)

SEMPER

Застраховките в Германия са доста сложни за разбиране

Две различни марки с абсолютно еднакви характеристики могат да имат разлика в застраховката два или три пъти. Гледат си някакви статистики ....

За един и същ камион също може да има два или три пъти ралкика в застраховката,Това зависи от застрахователната история на собственика.

Отделно зависи много и от типа на машината,къде се кара и още хиляди неща

Едиственото сигурно е, че от всяка застрахователна компания ще ти предложат едни и същи условия. Имат си обща база данни гадовете и е абсурд да ги прекараш

Отделно от застраховките,ако камиона не е в гаранция, си имат всякакви допълнителни защити дето струват пари, като асистанс например или КФЗ услуги

За някаква много средна база може да сложиш нещо от сорта на 5-6 000 евро за година
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Hino

Цитат на: SEMPER - Събота, 09 Февруари, 2013, 02:58:36
Застраховките в Германия са доста сложни за разбиране

Две различни марки с абсолютно еднакви характеристики могат да имат разлика в застраховката два или три пъти. Гледат си някакви статистики ....

За един и същ камион също може да има два или три пъти ралкика в застраховката,Това зависи от застрахователната история на собственика.

Отделно зависи много и от типа на машината,къде се кара и още хиляди неща

Едиственото сигурно е, че от всяка застрахователна компания ще ти предложат едни и същи условия. Имат си обща база данни гадовете и е абсурд да ги прекараш

Отделно от застраховките,ако камиона не е в гаранция, си имат всякакви допълнителни защити дето струват пари, като асистанс например или КФЗ услуги

За някаква много средна база може да сложиш нещо от сорта на 5-6 000 евро за година

Ясно, както в цяла Европа и с автомобилните застраховки. Много фактори и допълнителни упочнения. Иначе ако прибавим споделена от теб средна стойност значи.....моето предположение за 1,15 е почти правилно  :D ;)! Особенно за по-малки фирми.
Оттук нататък следва и евентуалната печалба, така че едни 20+ % със сигурност им е по-скъпо на немците....

rider777

Евреина за когото бачкам дава нафтата на 1,05€ само ако е заредена от негова бензиностанция,, той има 3 във Франция отделно си дава карти Шел и си зареждаш навсякъде в Европа като той ти я калкулира дез данък накрая,,, дава и VIA карт за Италия,,,, абе готино е тук, че стартираш само с един камион и чифте пищови на кръста, не като в повечето фирми да ти трябват кинти за поне 2 месеца докато вземеш първите заработки ,,, снега е валял нощес ама няма и сантиметър, сега не вали,,,, дано така си остане, че имам да навъртя днес едни малко над 400 км.... весел и успешен уикенд на всички.

rider777