• Welcome to Форум на българските шофьори.

Джи Пи Ес на резервоара

Започната от ivopifeca, Петък, 08 Март, 2013, 21:09:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Мой колега и приятел твърди,че тази система се следи от сателит и при злоупотреба сигнализира веднага,друг мой приятел спореше с него че не сигнализира веднага.Е добре де ,като не е веднага какъв е смисъла от нея се чудя ???

ivopifeca

shosho

Сигнализира на момента и отчита с колко процента е спаднало нивото на горивото. Показва месторазположението на МПС-то в момента на спада и часът в които е манипулацията. Има и джипиеси, който сигнализират на шефа и кога е отворена капачката и колко гориво е заредено. Случвало се е при спиране системата да дава грешки! В смисъл, като спираш горивото се разклаща и като тръгнеш се регулира, но понякога не се коригира и стават неприятни ситуации!

местполужението
маниполацията
джипиеци
трагнеш
корегира
ситуаций

shosho

admin

Първо, нивото на горивото не се следи от сателити. Следи се от датчик в резервоара.

Второ, информацията относно количеството се изпраща чрез най-близката клетка на мобилен оператор.

Трето, времето за получаване на данните зависи от предварителните настройки на системата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

shosho

От личен опит ви казвам,че времето за което информацията стига до компа на шефа е минимално!За спиране да отида до тоалетна и след това веднага трагнах (8 минути със спирането и трагването)и джипиеса е отчел спад,след което не си е възвърнал стоиностите си преди спирането ми. ???  ;D

Rammbon

Цитат на: ivopifeca - Петък, 08 Март, 2013, 21:09:33
Мой колега и приятел твърди,че тази система се следи от сателит и при злоупотреба сигнализира веднага,друг мой приятел спореше с него че не сигнализира веднага.Е добре де ,като не е веднага какъв е смисъла от нея се чудя ???
Тази система работи по следният начин:
Показва на скала или графика/ както искаш да го видиш/ в колко часа е заредено и колко, какъв е разхода и по какво количество гориво се изразходва за определен маршрут, гледа се през GPS в реално време, ако има източване на гориво , показва къде  става това и колко се източва на секунда. GPS–са отчита спиране ако е имало повече от 3 минути, показва мястото, улуцата и номера ако е в голям град. Показва и целия маршрут на автомобила, кога е тръгна, почивки-паузи, край на движението. Има опция и за 1 камера, която се монтира на кабината, опред в посока на движението. Много помага след ПТП, за доказване на невинност :)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Петък, 08 Март, 2013, 23:23:03
Първо, нивото на горивото не се следи от сателити. Следи се от датчик в резервоара.

Второ, информацията относно количеството се изпраща чрез най-близката клетка на мобилен оператор.

Трето, времето за получаване на данните зависи от предварителните настройки на системата.

Напълно ми съвпада с моите виждания. Жалко че е направена, единствено да пази от "намеса" от шофьора. При "намеса" от трети лица едва ли би помогнала.

Цитат на: Rammbon - Събота, 09 Март, 2013, 02:41:12
GPS–са отчита спиране, ако е имало повече от 3 минути, показва мястото, улицата и номера, ако е в голям град. Показва и целия маршрут на автомобила, кога е тръгна, почивки-паузи, край на движението. Има опция и за 1 камера, която се монтира на кабината, отпред в посока на движението. Много помага след ПТП, за доказване на невинност :)

GPS-са прави това и само това! Камерата едва ли е проблем да работи и без GPS?!

Тази система работи по следният начин:
Показва на скала или графика/ както искаш да го видиш/ в колко часа е заредено и колко, какъв е разхода и по какво количество гориво се изразходва за определен маршрут, гледа се през GPS в реално време, ако има източване на гориво , показва къде  става това и колко се източва на секунда.

Системата, да. Но не се нарича GPS.

... гледа се през GPS в реално време, ... , показва къде става това.

Първото, по-удобно е да се гледа на монитор. На GPS, какво да му гледаш, един чип! С последното съм съгласен.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Rammbon

Явно не съм се изразил правилно, системата се нарича Следа и е на приципа на GPS-a , прави това което съм описал, гледа се на мотитор. Камерата също я гледам в реално време . Преди малко се рових и открих, че има памет за маршрутите на ПМС-то Х за 2 г назад.

grants

Аз искам да попитам.Примерно някой има GPS /аз нямам/. Ако човек Х извади мъркуча на обратната нафта и го сложи в туба GPS-а как ще отчете че се точи нафта като и човека Х се движи с камиона.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

admin

Цитат на: grants - Вторник, 19 Март, 2013, 21:44:35
Аз искам да попитам.Примерно някой има GPS /аз нямам/. Ако човек Х извади мъркуча на обратната нафта и го сложи в туба GPS-а как ще отчете че се точи нафта като и човека Х се движи с камиона.

Системата има датчици и в права, и в обратна посока на движение на горивото и незабавно отчита повишен разход. Освен това някои системи са свързани и с компютъра на камиона и вземат допълнителна информация и от там.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Haydutyn

Джи Пи Ес e комбиниран с дебитомер в резервоара с датчик и ако имаш спиране и бързо намаляване на горивото-гориш!

Haydutyn