• Welcome to Форум на българските шофьори.

С 85км/ч или 89км/ч

Започната от chefolini, Събота, 13 Април, 2013, 11:46:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

R560

R560

LKW

Цитат на: levskarq2 - Четвъртък, 20 Юни, 2013, 22:43:06
95 км/ч добре ли е ?  8)

Добре е, на равно ако си отварял масичката на таблото -    40 на 100км + 2л на 100км. масло
На спускане ако не си отварял масичката на таблото (то не ти и требва да я отваряш) 40 на 100км  + 1л на 100км масло.

Незнам само на какъв се правиш.Маслогора с толкова ли движи.Знаеш ли колко ги обичал такива спускачи дето в баира се влачи а дойде ли спускане не може да го стигнеш като разтоварам из България и почна да изпреварвам.В момента в който задницата на ремаркето ми му мине кабината се прибирам.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

WWW.elmaz.com

Roshko

Цитат на: LKW - Петък, 21 Юни, 2013, 01:14:12В момента в който задницата на ремаркето ми му мине кабината се прибирам.
А на следващото спускане де че одиш? За гъби? Кът гледам колко си нахъсан, може и теб да съм "лекувал" нейде...

МИНКО ИЛЧЕВ

95 км/ч добре ли е ?  8)

За кола: По път при ограничение 90 км/ч, с 95 е добре не глобяват до 10 км/ч отгоре.

За автобус: Обикновено са ограничени между 98 и 103 км/ч - става!

За камион: Ако тахографа не записва тази скорост, вероятно често ти се налага да казваш: "Ми той толкова си гори!"

Ако и тахографа записва и караш продължително така. По-добре работи без заплата и без глоба. Защото в случая с каквато и заплата да бъдеш, все ще си на минус!

П.П. Темата не е ли за друго или да се похвалим?!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

driver70

95 км/ч добре ли е ?  8)
Ако си навсякъде така ОК,ако не си желая ти от сърце да си ;)

LKW

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 21 Юни, 2013, 01:35:27
А на следващото спускане де че одиш? За гъби? Кът гледам колко си нахъсан, може и теб да съм "лекувал" нейде...

Не знам ако си станал лекар , може. ;) А и в грешка си , че съм нахъсан. ;) А и ако на тебе ти е приятно като изпреварваш някой точно като свърши изкачване и започне спускане той да мине 90км. и ти да останеш в нищото , на мен не мие. ;)
WWW.elmaz.com

Roshko

Цитат на: LKW - Събота, 22 Юни, 2013, 15:21:07
Не знам ако си станал лекар , може. ;) А и в грешка си , че съм нахъсан. ;) А и ако на тебе ти е приятно като изпреварваш някой точно като свърши изкачване и започне спускане той да мине 90км. и ти да останеш в нищото , на мен не мие. ;)

Защо да оставаш в нищото? Прибираш си се зад него и си продължавате по живо по здраво...
Пътят е общ а на него няма място за емоции. Знаеш как е, веднъж си лек, веднъж си тежък, длъжни сме да сме толерантни. Аз умирам да дразня някого, който си мисли, че пътят му е собственост, а другите са му неканени гости, в това се изразяват "лечебните" ми действия. ;)

abator

Опитвам се да съм толерантен към останалите участници в движението. Когато виждам, че някой бърза гледам да го пропусна безопасно. Същото е когато виждам, че съм по-бавен от някого. Няма никакъв смисъл да му "топя" часовете. Когато обаче ми се наложи аз да бързам, очаквам да има някаква колегиалност и към мен. На мен също ми се налага понякога да гоня термини или да карам почти до последната минута.

Много се дразня, когато някой се лепне на две педи зад ремаркето. Някой слънчев ден може да не ми издържат нервичките и някой да бъде умишлено натоварен при мен. Та мислете като карате.

chefolini

..така миналия ден с един колега тръгнахме заедно със занулени часове..от Франкфурт като се се разбрахме да се чакаме на холанската граница (Elten) за по 45мин...и каква е равносметката...във време!?!..казвам веднага 7мин. в негова полза..т.е за 10 часа (примерно) са около 20мин....и къде къде е по голямо напрежението...казани чесно всеки си има становище..и виждане по въпроса....тема -ластик както се вика...;)..леки пътища на всички

Красимир Тодоров

Хе хе... Админче, с 90 км/ч. по-бързо ще приключиш пътуването така или иначе.
Последните 3-4 реда от коментара на Димич ми харесаха, ама съм малко прост шофьор и не разбирам защо е така. Ако може да поясни.
И понеже темата е дали с 85 или с 90...
А защо не с 80 или 90. Пробвай да почнеш да катериш баир с 80 и преди да си изминал и 50 м. от баирчето чукаш предавка надолу. Пробвай сега да го качиш с 95, понеже си се засилил предварително от надолнището. Качваш го по инерция и без газ. Или с 90, чукваш половинка надолу чак на върха...
В тоя смисъл един стар шофьор без грам познания по физика и енергия ще ви каже че всичко е от педала.
Аз нищо не казвам, понеже може пак некоя госпожа да почне да обяснява, понеже мъжа и е шофьор.

И съм ЗА 90 и нагоре, щото караме камиони дето спират по добре от некои леки коли. А енергийната им ефективност е барем 5 пъти по-висока от на лека кола. Та литър нагоре - надолу, на кой му пука... Мисля че не ми бърка много разхода с 5 км отгоре, ама това аз си го мисля, вие си знаете..

Boroman21

90 там е истината , всичко друго си е мотаене . Такива изпълнения като 85 , 83 или пък не дай си боже 80 единствено създават огромни опашки и доста изнервени шофьори.

rider777

Преди баира 120- 130 и нагоре лекинко с газта,,,,, иначе на равното ако няма никой зад мен 75-80 ,,,, ако има колона си държиш скорост защото иначе не е колегиално да пречиш на останалите ,,,,,,,,,,, и друго щях да напиша ама ще отиде в темата за лаф на годината  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,