• Welcome to Форум на българските шофьори.

Грамотност

Започната от Roshko, Събота, 01 Юни, 2013, 15:47:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Грамотността НЕ е само способност да пишеш правилно. Тя дава възможност да прочиташ посланието и да го възприемаш, както и да изразяваш мислите си разбираемо.

Един ме обвинява, че съм му пожелал ФАЛИТ!? Или не е чел какво съм написал или е неграмотен!
Друг казва: " Ти завиждаш! Какво пък, щом се иска само да напишеш няколко думи в подкрепа на някого когото не познаваш, какво толкова? Какво ти пука за стойността на думата ти когато просто е написана ей тъй някъде си...?" Ей заради тази "грамотност" и "мислене" ще си останем там където сме, даже относително ще се връщаме назад, защото ще продължим да бъдем изпреварвани както бързия влак малка гара!

Roshko

kirata

Тук имаше публикация на латиница!

И за вечен бан!

kirata

driver1

Цитат на: kirata - Събота, 01 Юни, 2013, 16:41:36

И за вечен бан!

kirata. още с първия си коментар и си пътник, брат'чет!

dinko_ferrari

Кира ,Кираааа такива като тебе трябва да им отрежат ръцете да не барат клавиатура или още по-малко волан.

kirata

И за вечен бан!

kirata

И за вечен бан!

kirata

И за вечен бан!

Mandor

Кира, Кирааааа, то верно чукча писател, ма тукашните правила не са толкова много бе човек. И толкова упорито пишещ на шльокавица човек от доста време не сме имали.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Roshko

Мен досега ми писа на лични разни неща ма неможах да разбера какво иска да ми каже...
Очакваше се тази тема да жегне голям нрой несретници...

kirata

И за вечен бан!

driver1

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 01 Юни, 2013, 19:31:46
Мен досега ми писа на лични разни неща ма неможах да разбера какво иска да ми каже...
Очакваше се тази тема да жегне голям нрой несретници...

Той и на мен се опита да ми оцапа пощата, ама горкия не знае, че произведения от лайняни хора на лайняница не чета. Даже не ми е забавен, донякъде е за съжаление тоя нещастник щото яко го газят дяволите. Негов проблем.
   Просто се чудя защо Негово Админско Величество и глутницата модератори не си влязат в ролята и реално да очистят това повърнато от тук. За първи път бих подкрепил тази форма на цензура. Защото тук не бива да бъде кенеф в който всеки душевно разстроен да изсира мозъчните си изпражнения.

Roshko

Цитат на: driver1 - Събота, 01 Юни, 2013, 19:59:54
  Той и на мен се опита да ми оцапа пощата, ама горкия не знае, че произведения от лайняни хора на лайняница не чета. Даже не ми е забавен, донякъде е за съжаление тоя нещастник щото яко го газят дяволите. Негов проблем.
  Просто се чудя защо Негово Админско Величество и глутницата модератори не си влязат в ролята и реално да очистят това повърнато от тук. За първи път бих подкрепил тази форма на цензура. Защото тук не бива да бъде кенеф в който всеки душевно разстроен да изсира мозъчните си изпражнения.
;D :D :D :D ;D

Този е упорит, обаче! Очаква се днес да реализира поне 5 регистрции...

Не знам, ама тук доста хора се бият в гърдите колко каруци книги са прочели на каква ли не тематика, но грамотността очевидно е в плачевно състояние...

ivopifeca

Искам да добавя също,че съм на мнение- грамотност и вроден висок интелект може да не вървят ръка за ръка :-\

Roshko

Цитат на: ivopifeca - Неделя, 09 Юни, 2013, 16:56:51
Искам да добавя също,че съм на мнение- грамотност и вроден висок интелект може да не вървят ръка за ръка :-\

Не знам какво имаш предвид, но интелктът не се придобива - или го имаш или не, а може би греша? Грамотността във всички случаи е тясно свързана с интелекта.
Ниското ниво на интелект може да бъде частично компенсирано със знания, но не може да бъде заменено от такива. Следователно няма друго извинение за неграмотността, освен мързела!

ivopifeca

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 09 Юни, 2013, 17:07:36
Не знам какво имаш предвид, но интелктът не се придобива - или го имаш или не, а може би греша? Грамотността във всички случаи е тясно свързана с интелекта.
Ниското ниво на интелект може да бъде частично компенсирано със знания, но не може да бъде заменено от такива. Следователно няма друго извинение за неграмотността, освен мързела!
Исках да кажа,че може да имаш природно висок интелект,да усещаш и разбираш нещата,да имаш виждане на всичко,но да не можеш да се изразяваш грамотно,тоест да говориш на жаргон и да не знаеш граматика,но да си отворен и гъвкав-да ги разбираш нещата.

ivopifeca