• Welcome to Форум на българските шофьори.

Къде работят софиянци?

Започната от ivopifeca, Неделя, 30 Юни, 2013, 18:32:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kaloyan Mladenov

Абе Вие нормални ли сте бе???
Софиянци блаблабла...ако си срещнал некой не читав човечец от друг град тва значи че всички сме такива а???
Що не се замислите че всичкото това де го имате у мръсния си претъпкан град го имате благодарение и  заради провинцията...
Софиянци разбираш ли ,кога София не е имало въобще на картата десетки други градове са градили тая държава.

kaloyan Mladenov

rider777

Сердика, Средец, София,,,,,  немало я на картата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  А е мръсен и претъпкан от двадесетина години, преди да нахлуят пълчищата гастарбайтери изобщо не беше такъв,,,,, имам снимки на улицата на която са раждани пра-пра дядовците ми ,,,, няма нищо общо със сега,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Pepi Nikolov

Цитат на: kaloyan Mladenov - Вторник, 20 Август, 2013, 23:29:41
Абе Вие нормални ли сте бе???
Софиянци блаблабла...ако си срещнал некой не читав човечец от друг град тва значи че всички сме такива а???
Що не се замислите че всичкото това де го имате у мръсния си претъпкан град го имате благодарение и  заради провинцията...
Софиянци разбираш ли ,кога София не е имало въобще на картата десетки други градове са градили тая държава.
Ей какви сте значи.Винаги ,страшно много ме е дразнело точно това у вас провинциалистите.Адски много сте докачливи,точно тогава когато човек ви каже истината.Не стига че ни съсипахте прекрасният ни град,ами и продължавате да лаете.Аз ли съм дошъл при теб да цапам и сера,или ти а?

Mystang

Не мога да разбера нещо.Врещите срещу София а пък половин България е в София.От 1 милион преди 15 години сега е 2.5 милиона при разчет на улици и сгради до 1.5 милиона.При толкоз наплив от ефтена работна ръка е нормално да се свалят цени.Аз специиално съм напуснал 2 фирми заради некорекни колеги от провинцията.Едната транспортна другата не.Ефекта от това подкопаване на цените е във всички отрасли в икономиката в София.Ако бяхте малко по умни можеше всички да работиме без да си пречим и да си живеем живота.Ама нали Ганьо треа си покаже рогата.То има приказка "Я не сакам да съм добре,я сакам Вуте да е зле".Същите индивиди ги има и от племето софийско ама когато дойдоха и другите малко стана множко.Не искам никой да обиждам.С обиди нищо няма да се постигне.Трябва малко да се мисли преди да се прави нещо.МИР.

razor

Да си чувал за урбанизация , и то в световен мащаб а не само в България ? А това "ако бяхте малко по-умни" пък въобще не го схванах - да не си някой индийски гуру или нобелов лауреат , който е открил начина да живее на фотосинтеза ?? . "Я не сакам да съм добре,я сакам Вуте да е зле" е това направо ме закопа - по твоята логика всички провициалисти са отишли в София с единствената цел да прецакат "кореняците" . ;D ;D Дали някой ще се откаже от заплата 1500 евро в полза на 1000 лева /през месец - два евентуално/ ? Да си се замислял как се изхранва семейство ако живееш в район с 30-40 % безработица ?? Проблема е много по-сложен и обобщения от сорта - щом си от провинцията си "втора ръка" човек са най-малкото неуместни . Мисля , че затова беше и "врещенето" . За едно обаче си много прав - с обиди нищо няма да постигнем .

Mystang

Май истината е обида.Аз нямам против някой да работи където иска.Имам против това че когато отиде да кандисатства се гъзи за по малко пари и съответно нагъзва мен.Според теб това нормално ли е?Сигур само тез имат семейства м?Ела бачкай.Ама наравно с мен.Точно тази схема сега по Европа бачкат и българи и румънци.Подбиват се цени.И кой ще спечели накрая?Ние ще си спечелим омразата на останалите.Ето вече белгииците започнаха да чупят български и румънски камиони.Турците се ебават с нас поради същата причина.Е тва е.

razor

Друго имах предвид с обидите ама карай . А това е твоята версия на истината .
Искрено се надявам в близко бъдеще нещата да са толкова прости както си ги написал .
Обаче не са . За това ето ти няколко въпроса от нашата мила действителност :
Кой защитава българския работник ?
Инспекцията по труда , синдикати или съда ??
Защото в кодекса на труда има такива интересни текстове , че от тях работодателите получават нервни кризи . Ако ги задължат да се спазват /те и сега са задължени , но само като благопожелания от точки в трудовите договори / 50 % от фирмите ще се разпищят , че фалират .
Да си чувал наскоро нещо за предложението некоректните работодатели да се дават на съд , и колко такива осъдени има ?
И доста от работодателите разсъждават горе-долу по същия начин само че с обратна нагласа - " Леле,колко гладни има в тая провинция " и потриват доволно ръце .
Та си мисля че в тази картинка провинциалистите , дупедавците от дуранкулаг и всякакви такива сравнеия са ти най-малкия проблем - ама може и да греша . Има решение и на този проблем - Петкан , Драган , Иван си слагат въжето на врата защото не са имали щастието да се родят столичани / или нещастието да се родят в тази държава / .
Много злоба , много омраза в нашата държава - поне за още 2-3 поколения напред .
Ако съм засегнал или обидил някой , моля да бъда извинен .

emilpopoff

Цитат на: rider777 - Сряда, 21 Август, 2013, 00:04:53
Сердика, Средец, София,,,,,  немало я на картата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  А е мръсен и претъпкан от двадесетина години, преди да нахлуят пълчищата гастарбайтери изобщо не беше такъв,,,,, имам снимки на улицата на която са раждани пра-пра дядовците ми ,,,, няма нищо общо със сега,,,,,,
Колега, София не е най- древния град в България и съм сигурен, че го знаеш  :) . А това, че е станал столица е стечение на обстоятелствата и първата ни столица след Освобождението е Търново и това съм сигурен, че знаеш  :).
Защо мислиш, братята Евлоги и Христо Георгиеви даряват май бяха около 6 млн златни лева и земята за Софийския Университет ?( най-хубавите ми години бяха в София и най-добрите ми приятели бяха софиянци  и продължавам да поддържам контакти с тях, макар че е имало и "шопски" мекерета и измекяри, не че хората от провинцията сме китка за мирисане, напротив голямата част от "натегачите" бяха от "прованса" и то от дълбокия.Но пък "шопчета" не отстъпваха по други негативни показатели) Макар,че двамата братя меценати(Евлоги и Христо Георгиеви) НЕ са шопи и точно затова и е построен АЛМА МАТЕР.
Защото според двамата братя преди повече от  120 г. "шоплука" е доста Непросветен регион- и затова е построен точно там(София) първото българско висше у-ще, та да се по ограмотят хорицата, все пак от скоро са станали столица.
А и нека да по разбием мита за "правилния шопски диалект" и "грешния мекащ провинциален диалект" . За сведение на дамите и господа софиянци старо българския, който може би е запазен в най-чистия си вид в "черковно славянския" т.е езика, на който се водят богослуженията в православните храмове е доста "мек" като произношение затова, че не се знае колко Ви е правилен диалекта, ако се съмнявате в това което пиша лесно можете да се обедите в думите ми.
Искам да бъда правилно разбран НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ СОФИЯ И СОФИЯНЦИ, даже напротив настроен съм положително към хората обитаващи този град, но не обичам да се самозабравят и да си мислят, че България и нейната култура и богатства започват с тях шопите.

batalov80

Ама има ли софиянци,които да работят.По-скоро всички работим за тях.И те ни работят.Вярно е,че имам приятели от този регион,но тяхното "приятелство" е до там доколкото могат да те използват.При невъзможност да откачат нещо от теб-повече не те познават.Изучили са се.Я се огледайте на какви места се наместват шопите.Тук няма значение от какъв цвят е.Щом има далавера са там.Има ги и тук в този форум-всезнайковци.

rolly_s

Всичко е много пресилено,жалко  само колко презрение влагате в думата ,,провинциалист".Превърнали сте я в синоним на тъп,нагъл,ограничен и не знам още колко негативи.Положението във Варна е същото,но не съм нито чула,нито чела да реват като софиянци.Всеки има право да си търси ,,хляба".Ако столичани сте толкова компетентни,способни и коректни,едва ли тъп,необразован,ограничен и некадърен провинциалист ще ви заеме мястото.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Максимус

Абе това Прованс, не беше ли у Франция бре юнаци? Тогава що ги дирите провинциалистите нейде из майка България? Дирете си ги у Френско и тях си обиждайте на прованс-мрованс и т.н.! - Я да не обиждате българският народ! Той не заслужава.

driver1

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 22 Август, 2013, 11:17:09
Всичко е много пресилено,жалко  само колко презрение влагате в думата ,,провинциалист".Превърнали сте я в синоним на тъп,нагъл,ограничен и не знам още колко негативи.Положението във Варна е същото,но не съм нито чула,нито чела да реват като софиянци.Всеки има право да си търси ,,хляба".Ако столичани сте толкова компетентни,способни и коректни,едва ли тъп,необразован,ограничен и некадърен провинциалист ще ви заеме мястото.

Нещо се бъркаш колега. Никой не реве. Ревете вие и непрекъснато избивате някакви комплекси. Плюете ожесточено столицата, а цели пълчища напират да си разтоварят простотията в нея. А после пак плюят - колко гадно било в София! Ми като ви е гадно, стойте си където сте, кво се завирате в мръсотията? Давам пример със себе си - обичам морето и не пропускам лято без плаж, но с годините крайморските хора станаха истински кожодери, на принципа - ''Ден, година храни!''. Това постепенно ме отврати и вече съм зачеркнал българското черноморие от картата. Просто, като не ми харесва, не ходя там. И толкова! А не да се самоизмъчвам ежегодно. Но не рева и не се оплаквам, просто съм направил своя избор. Същото препоръчвам и на всички тези, които имат своите недоволства - вървете там, където ще ви е добре! А ако ви е добре в София и това е изборът ви, бъдете поне малко възпитани и уважавайте местните хора и спецификата на големия град.
    Що се отнася до споровете кой град е по-древен и развит, това, освен да ме разсмее, друго не би могло. Накои тука май се изживяват като братовчеди на цар Борис и Симеон Велики...
    А също и твърденията, че сме сществували и оцеляваме благодарение на провинцията, че нищо не работим и, видите ли, някой отвън ни хранел...Мерете си думите все пак, то и глупостите трябва да спират все някъде...
    Да обобщя: не съм дошъл на ничия софра. Не мога да попреча и на всеки да отиде там, където му е добре. Но моля, госпожи и господа от всички краища на малка България - бъдете малко по-толерантни и по възможност - по-малко комплексирани, защото комплекса на провинциалиста той сам си го създава, сам си го отглежда и сам си го подхранва. И се озлобява безадресно...
    Заповядайте когато пожелаете в София, но я пазете чиста и я уважавайте, защото това е и вашата столица, а пък ние, които сме родени тук, нашите родители, баби и дядовци, помним какъв беше градът ни преди 20-30 години...
    Ще познаете ли кога се промени това? Защото ние сме същите...

batalov80

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 22 Август, 2013, 11:52:48
    Нещо се бъркаш колега. Никой не реве. Ревете вие и непрекъснато избивате някакви комплекси. Плюете ожесточено столицата, а цели пълчища напират да си разтоварят простотията в нея. А после пак плюят - колко гадно било в София! Ми като ви е гадно, стойте си където сте, кво се завирате в мръсотията? Давам пример със себе си - обичам морето и не пропускам лято без плаж, но с годините крайморските хора станаха истински кожодери, на принципа - ''Ден, година храни!''. Това постепенно ме отврати и вече съм зачеркнал българското черноморие от картата. Просто, като не ми харесва, не ходя там. И толкова! А не да се самоизмъчвам ежегодно. Но не рева и не се оплаквам, просто съм направил своя избор. Същото препоръчвам и на всички тези, които имат своите недоволства - вървете там, където ще ви е добре! А ако ви е добре в София и това е изборът ви, бъдете поне малко възпитани и уважавайте местните хора и спецификата на големия град.
    Що се отнася до споровете кой град е по-древен и развит, това, освен да ме разсмее, друго не би могло. Накои тука май се изживяват като братовчеди на цар Борис и Симеон Велики...
    А също и твърденията, че сме сществували и оцеляваме благодарение на провинцията, че нищо не работим и, видите ли, някой отвън ни хранел...Мерете си думите все пак, то и глупостите трябва да спират все някъде...
    Да обобщя: не съм дошъл на ничия софра. Не мога да попреча и на всеки да отиде там, където му е добре. Но моля, госпожи и господа от всички краища на малка България - бъдете малко по-толерантни и по възможност - по-малко комплексирани, защото комплекса на провинциалиста той сам си го създава, сам си го отглежда и сам си го подхранва. И се озлобява безадресно...
    Заповядайте когато пожелаете в София, но я пазете чиста и я уважавайте, защото това е и вашата столица, а пък ние, които сме родени тук, нашите родители, баби и дядовци, помним какъв беше градът ни преди 20-30 години...

Интересно мнение за колега от София.Тук има някои истини за самите нас.Не мога да си изкривя душата-Имаш +.

rolly_s

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 22 Август, 2013, 11:52:48
По никого не съм плюла,била съм в София един път,защото брат ми беше там в болница.За разлика от вас,не деля хората по произход,приемам ги в зависимост от това,как се отнасят с мен.И ако някой е некоректен-не го слагам в графа ,,провинциалист или софиянец",а просто-глупак.И още нещо-никога не съм искала да идвам в София и не познавам,такива,които са го направили.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

driver1

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 22 Август, 2013, 12:40:52По никого не съм плюла,била съм в София един път,защото брат ми беше там в болница.За разлика от вас,не деля хората по произход,приемам ги в зависимост от това,как се отнасят с мен.И ако някой е некоректен-не го слагам в графа ,,провинциалист или софиянец",а просто-глупак.И още нещо-никога не съм искала да идвам в София и не познавам,такива,които са го направили.

Колега, твърде лично възприе написаното. Всеки може да си е колкото иска егоцентрик, но все пак трябва да се сеща понякога, че един спор може и да е принципен. А ако все пак трябва да навлезем в личните впечатления, то пък аз ще кажа, обратното - че познавам твърде много такива, които в неделя вечер дълго и шумно разтоварват кори с яйца и буркани с компоти след емоционално посещение при родителите...Знам и какво пада от балконите на същите тези...Но да не навлизам в битовизми.

driver1