• Welcome to Форум на българските шофьори.

От електрокарист до тираджия

Започната от ivopifeca, Неделя, 30 Юни, 2013, 19:14:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

От елктрокарист до 'тираджия" ;)Ми некой си карал у градо си тролей примерно ;),и изведнъж му се сбъднала провинциалната мечтица и хванал да кара "ТИР",И ПОЧНАЛ ВЕЧЕ И АКЪЛ ДА ДАВА,ама не там където е на живо с други каращи :"ТИРОВЕ",ами по форумчета,или като се прибере в отдалеченото си градче,и то дава акъл пред овчари,козари и ифаджиите местни,иначе прд другите 'Тираджии",си трайка и попива,квото му се снесе :DСелския манталитет нема граници с нахалството си и долността.Та въпроса ми е ,имате ли такива колеги във ваща фирма,такива които в началото са мушици,а по късно най-добрите майстори?

ivopifeca

rider777

Нагледал съм се на такива "Тираджии".
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ivopifeca

А ти не се прави на ударен,ами с камерката си да снимаш една хубава стара класическа Алфа Ромео,за един фен от СОФИЯ!И искам ,ако може да е от Италия!

admin

Цитат на: ivopifeca - Неделя, 30 Юни, 2013, 19:14:13
От елктрокарист до 'тираджия" ;)Ми некой си карал у градо си тролей примерно ;),и изведнъж му се сбъднала провинциалната мечтица и хванал да кара "ТИР",И ПОЧНАЛ ВЕЧЕ И АКЪЛ ДА ДАВА,ама не там където е на живо с други каращи :"ТИРОВЕ",ами по форумчета,или като се прибере в отдалеченото си градче,и то дава акъл пред овчари,козари и ифаджиите местни,иначе прд другите 'Тираджии",си трайка и попива,квото му се снесе :DСелския манталитет нема граници с нахалството си и долността.Та въпроса ми е ,имате ли такива колеги във ваща фирма,такива които в началото са мушици,а по късно най-добрите майстори?
Ти специално "тираджия" ли се роди? Друго нещо работил ли си по принцип? И имаш ли претенции, че манталитетът ти е напълно градски?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

Ти нещо се мъчиш да се напъваш ли?Аз не съм се родил ,а и не съм тираджия.И хванни чети по внимателно тезите,ако въобщв ти е ясно какво значат те,преди да се изтъкваш ;)

ivopifeca

Цитат на: admin - Неделя, 30 Юни, 2013, 20:08:50
Ти специално "тираджия" ли се роди? Друго нещо работил ли си по принцип? И имаш ли претенции, че манталитетът ти е напълно градски?
Напълно градски ли?Ами ако е не напълно градски това да не те обърка нещо?Напълно... :DКак звучи само-напълно...а ако беше напразно-абе смехххх ???

admin

Ами обясни тогава какво имаш против електрокаристите и шофьорите на тролейбуси, които в последствие са станали "тираджии". Явно манталитетът ми не позволява да вникна в дълбочината на размислите ти.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

pumix

ЦитатМи некой си карал у градо си тролей примерно
Ако си мислиш,че карането на тролей е лесно си много далече от истината.Не съди хората по това кой какъв е бил и какъв е станал впоследствие.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Roshko

Ам' ко да кажем ний, които слушахме мъдрата приказка "учи за да не работиш", па волю неволю се засилихме по пътищата прашни оти за бюро се иска да си на некой некой, а както се забелязва с невъоръжено око, почти изключително "правоимащите" са от на повече от две туби от столицата...
Щом още се подскача толкова по тема, която от залеза на гражданството вече не е актуална, значи не е безразлична и безпредметна, макар да не може всички хора да се слагат под общ знаменател.
Вече не само можем да се преселваме свободно в родината си, ами и в половината свят, но явно последиците от туй прословуто гражданство са трайни и безвъзвратни...  ::)

Две мутри си говорят:
- Може ли да вземеш сина ми на работа?
- Ок, ще идва веднъж месечно на работа и ще получава 10 000 лв.
- Иска ми се някак си да разбере какво е това работа.
- Добре, тогава ще идва пет пъти месечно на работа и ще получава 2000 лв. - Абе, иска ми се да разбере как се вадят парите, не може ли да идва пет дни седмично, четири седмици в месеца, да работи по осем часа и да получава по 400 лв. заплата?
- Ееееее, за такава работа хората учат по 5 години...   ;D :D :D ;D

kron

Ей страшна тема си пуснал,грабна заглавието като прочетох думата ТИРАДЖИЯ и в последствие в резюмето думичката ТИР :o :o :o,какво ли е това превозно ТИР на времето като четох правилника не съм срещал подобно мпс.Та по темата по пътищата срещам доста колеги които са били полицай военни и прочие и не съм забелязал да се изхвърлят че знаят много даже повечето си казват до вчера какво са работили.Но моите впечатления са че млади колеги които не са били дори и електрокаристи а имат книжка за камион от година две голям го вадят всичко знаят всичко могат но ако им угасне навигацията се губят по пътищата,е не е масово явление но се забелязват подобни хора.Затова когато срещна такива специалисти просто ги слушам и не им обръщам кой знае какво внимание,защото има една народна поговорка по умния мълчи.

ivopifeca

Думичката има и кавички,но ти не се сдържа...По умните,били мълчали ::)А и микробус може да има табелка ТИР,ама думата имаше по друго значение,нещо като разговорно...па добре че и кавички се сетих да сложим,че очаквах подобен отговор ;)

LKW

Цитат на: kron - Неделя, 07 Юли, 2013, 17:25:34
Ей страшна тема си пуснал,грабна заглавието като прочетох думата ТИРАДЖИЯ и в последствие в резюмето думичката ТИР :o :o :o,какво ли е това превозно ТИР на времето като четох правилника не съм срещал подобно мпс.Та по темата по пътищата срещам доста колеги които са били полицай военни и прочие и не съм забелязал да се изхвърлят че знаят много даже повечето си казват до вчера какво са работили.Но моите впечатления са че млади колеги които не са били дори и електрокаристи а имат книжка за камион от година две голям го вадят всичко знаят всичко могат но ако им угасне навигацията се губят по пътищата,е не е масово явление но се забелязват подобни хора.Затова когато срещна такива специалисти просто ги слушам и не им обръщам кой знае какво внимание,защото има една народна поговорка по умния мълчи.

Защо ли мойте впечатления не са такива.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Boroman21

Имам чувството че темата е насочена по скоро към хората от провинцията работещи в София отколкото към принципно  простите хора като цяло. И  като казвам прости хора имам в предвид  всички българи а не само тези "българи" от София . Нека не избиваме темата на един вид "расизъм" . А какво си работил преди да започнеш като международен  шофьор не е от значение , стига да съумяваш да се справяш и да си готов да учиш .
пп. Изгубен шофьор няма , има изгорена нафта (сега ще се почне едно конско) А това че някой се губел без нави е смешно  на днешно време никой не може без такава.

DeDo Vi

Цитат на: ivopifeca - Неделя, 30 Юни, 2013, 19:14:13
Баце, нещо те мъчи май, огорчен си и ти от глобализацията, и миграцията на работна ръка от селото към града.
По принцип си прав, и аз те разбирам напълно, но на мен не ми пречи ако въпросният субект когото визираш започне да ми ръси мозък (демек да ми дава акъл), просто го игнорирам.
Дай да се изясним, не е важно от къде е родом субекта, манталитета е важен, и в София има 50-то поколение софиянци със селски манталитет.
За съжаление Рошко е прав, никога няма да спре деленето на градски/селски.
Аз затова като ме питат от къде съм, казвам че съм от Перник, въпреки че през Перник само транзит съм минавал. Така спирам всякакви провокации на тема "абе ти не си оргинален софианец". И живота ми е по-лесен.

dino412

Цитат на: Boroman21 - Неделя, 07 Юли, 2013, 19:43:51
...
пп. Изгубен шофьор няма , има изгорена нафта (сега ще се почне едно конско) А това че някой се губел без нави е смешно  на днешно време никой не може без такава.

Може може и без навигация.Само трябва да знаеш като отвориш картата от коя страна да я гледаш.Но пък навито е много голяма сгодия и пести доста време и нерви.

Цитат на: DeDo Vi - Неделя, 07 Юли, 2013, 23:45:18
Баце, нещо те мъчи май, огорчен си и ти от глобализацията, и миграцията на работна ръка от селото към града.
По принцип си прав, и аз те разбирам напълно, но на мен не ми пречи ако въпросният субект когото визираш започне да ми ръси мозък (демек да ми дава акъл), просто го игнорирам.
Дай да се изясним, не е важно от къде е родом субекта, манталитета е важен, и в София има 50-то поколение софиянци със селски манталитет.
За съжаление Рошко е прав, никога няма да спре деленето на градски/селски.
Аз затова като ме питат от къде съм, казвам че съм от Перник, въпреки че през Перник само транзит съм минавал. Така спирам всякакви провокации на тема "абе ти не си оргинален софианец". И живота ми е по-лесен.

Простака си е простак, от където и да е родом където и да живее и с каквото ще и образование да е.Като срещна такъв просто не Му се ядосвам и не се дразня защото за Мен е смешен.И не виждам връзка дали си "оригинален" или не с това дали си интелигентен човек и добър професионалист.В тоя тон на мисли тогава Аз какъв Съм:майка от Перник баща от с.Митровци Монтанско моя милост роден в София живее 45 лета в Монтана.А сега де ??? ??? ???
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.