• Welcome to Форум на българските шофьори.

От електрокарист до тираджия

Започната от ivopifeca, Неделя, 30 Юни, 2013, 19:14:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

VOLVO 480

При нас работи бивш военен летец командир на ескадрила миг 23,началник на бившата авиобаза Чешнигирово,човек с 3 висши образования и перфектен английски език!Та мисълта ми е и той ли тракторист комбайнер и прочие, че този човек ще ви сложи в малкия си джоб по интелек и отгоре на това е перфектен шофьор на камион,LKW,TIR и други подобни абриевиатури!Това не значе ,че като си бил строител,аптекар,каруцар или пък ТКЗС-ар не може да кара!Има хора по 30 години зад волана и пак са си останали цървули!Айде сполай ви ,но не се сдържах да драсна някой ред щото като гледам май колегата е от много можещите и знаещите,но само да не се окаже обратното!!!!Нищо лично сполай ви! ;D

VOLVO 480

DeDo Vi

Цитат на: VOLVO 480 - Понеделник, 08 Юли, 2013, 01:05:51
При нас работи бивш военен летец командир на ескадрила миг 23,началник на бившата авиобаза Чешнигирово,човек с 3 висши образования и перфектен английски език!Та мисълта ми е и той ли тракторист комбайнер и прочие, че този човек ще ви сложи в малкия си джоб по интелек и отгоре на това е перфектен шофьор на камион,LKW,TIR и други подобни абриевиатури!Това не значе ,че като си бил строител,аптекар,каруцар или пък ТКЗС-ар не може да кара!Има хора по 30 години зад волана и пак са си останали цървули!Айде сполай ви ,но не се сдържах да драсна някой ред щото като гледам май колегата е от много можещите и знаещите,но само да не се окаже обратното!!!!Нищо лично сполай ви! ;D
Човече, изби рибата ти. Ама разбира се че един военен пилот превъзхожда един овчар или трактирист. Откъде ти хрумна да правиш такива сравнения? Човека е бил командир на ескадрила, много ясно че е интелегентен и прецизен, няма как да не е.
Не се ядосвай де, простотията почивен ден няма. :)

DeDo Vi

kanonir

Приятели-аз съм от тия,който са били 20г.от в армията- повече от половината ми съзнателен живот.Не се срамувам ,че ситуацията в милата ни "татковина" ме принуди да се къча по камионите. Не съм взел хляба на никого,не съм и виновен и за това ,че знам немски,руски и английски. Не ми е било лесно да свикна с мириса на "нафта". Но повярвайте,опитах използвайки дипломите си да си намеря работа в България,но обстоятелствата след 2009г. направиха заплатите не по вече от 700лв.и това ме срина.
Дисциплината,лишенията ,и морала ,като че ли най- много ми помагат в сегашното ми поприще.
Никога не съм мрънкал и няма да го направя,но не понасям обиди,като  писаниците по-горе. На тези драскащи против хората с образование ,мога само да им пожелая "Да са живи и здрави"-аз мога утре и да работя,  по инженерната си специалност ако се подобри атмосверата.
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

doktora

Привет на всички Четох четох и не се сдържах Бре то и аз съм си от провинцията и съм по специалност багерист и всички строителни машини че взех и след време станах и комбайнерче това  значи ли че че неможем го кара това бре как беше ТIR ли За жалост в наше село така беше преди 20 и повече години всеки работи това дето не му е работа е не мислим че всичко се върти около столицата Що за деление бре хора не проумявам та нали всички сме на един хал по пътя   Мнението ми е да се уважаваме на пътя и да си помагаме знайте че доброто винаги се връща когато ти потрябва

Лек и безавариен път на всички бъдете живи и здрави

bruto

Защо ми се струва, че някой колеги си мислят , че да станеш ''камионджия'' е нещо мноооооого престижно ? Ебаси ужаса....С повечето приятели и колеги сме на мнение ,че това е една професия като всички останали ,но просто е малко по-платена от другите заради мизерията и лишенията ,които сме длъжни да понасяме ежедневно . Аз лично не виждам нищо престижно в това да си оставиш семейството и да спиш в кабината като куче .Само и единствено заплащането все още ме държи зад волана ,не че не ми харесва професията ,но да не се прибирам с месеци у дома......ааааааааааааа мерси .

rider777

Камионджийската професия беше платена до 2007,,,, сега е от зле по-зле и бъдете сигурни, че за това не са виновни тези дето са учили по 4 години за шофери ,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

LKW

Иво "Камионджийската професия" беше професия до 2007(не става въпрос за пари).Предполагам знае защо.И чесно да ти кажа понякой път ме боли за това нещо.Защото аз съм точно от тези колеги който мислят , че да станеш международен шофьор е постижение(към комшията дето е един етаж над мене - нашия я неЗНАМ ща е ово КАМИОНДЖИЯ , разумеш ли ща ти причам?).
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

DeDo Vi

Е тази темичка, набра инерция. Иво явно е искал да сподели някаква житейска несгода когато я пусна, но разбута кошера с осите. За всички нас темата е злободневна, ние всеки ден се срещаме с хора от различни етноси, и краища на България. И всеки иска да се покаже, че е по добър от другия. Наща професия е такава, че няма как всички да сме "арийска раса", има всякакви, умни, тъпи, грозни, красиви (като Бриги :) ), злобни, добри, честни (като мен :) ), лъжливи, и каквито още се сетите. От както свят светува, м/у хората има кофликт на тази основа, аз лично не мога да си го обясня защо е така, може би завист, не знам.
Аз предлагам да обърнем темата на майтап, няма смисъл да се дразним.
Хайде да си признаем, ама честно, всеки от нас колкото и за голям гражданин да се има, пак е имал селски прояви. Еле па я. :)

Бриги Магнито

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 09 Юли, 2013, 02:08:14
красиви (като Бриги :) )
Пу пу да не ми е уроки,но да мъцнем за сите фенки посетили таз тема,че туй си е самата истина и съм отворен за оферти  ;)

Деде ти па селски прояви,ми кво да каем язека дека така си и говорим .
Некогиш ,чувах тоя некадърен оня тракторист и се бех кръстил за сефте у нето сбор от двете,са глеам селската нишка сте зафанали и мислим да ви каем една история от времената когиш бех автобусен шофер:
-ЕДНА гражданка ми вика,че съм селянин кат сите,язека нали съм си ментълджен я поправих,че не съм селянин,а съм див селянин.

Бостън селянджър не е място на рождение,а кофти представяне в житейската действителност.

ivopifeca

Абе вие го обърнахте на сърцераздирателни словоизлияния,прочетете как съм започнал темата...,немах в предвид ,че като си вършиш работата както трябва,макар и еди къв си бил преди това, си смешник!А за тия текезесари,къде у село се пишат нумеро уно,а иначе не знаят нищо,а и не искат да взимат съвети от по можещите и знаещи,такива къде се пишат най-големите по паркинги и крайпътни кръчми...,а са гола вода.Поне аз ,като не знам нещо направо си го казвам и питам,а такива провинциални лизачи се пишат за най големите професори,особено пред добрия им началник,е заради такива сме на тоя хал!Аре живи и здрави и по леко на заден ход,при паркиране ;)

ivopifeca

Цитат на: VOLVO 480 - Понеделник, 08 Юли, 2013, 01:05:51
Какво сполай, бре!Със сполай по принцип се изказват турбинираните шефиоре-евала,а па утр дай за пример и некой премиер,къде е почнал да кара у ваща фирма...егати,селтикс рейнджарс Цръклевци,оди легай да спиш ,бе!

bruto

Да си кажем нещата такива каквито са:истината е, че на много  хора и колеги им липсват първите 7 години .Нещата не опират  нито до професионализъм и пари ,а до възпитанието което започва в семейството което е основната градивна клетка на едно общество.Имам чувството ,че да си простак е голяма гордост в БГ.....извинявам се,но от месец съм се прибрал и нямам думи.

loshdancho

Цитат на: bruto - Събота, 13 Юли, 2013, 23:02:49
Да си кажем нещата такива каквито са:истината е, че на много  хора и колеги им липсват първите 7 години .Нещата не опират  нито до професионализъм и пари ,а до възпитанието което започва в семейството което е основната градивна клетка на едно общество.Имам чувството ,че да си простак е голяма гордост в БГ.....извинявам се,но от месец съм се прибрал и нямам думи.
Не знаеш колко си прав.....За съжаление....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

SEMPER

Аз не съм се прибирал стана година.

Скоро ще си идвам, да видим какво ме чака. ::)

Относно обидите на селянин - май само у нас е обидно да си селянин.

В Бавария термина "пълен селянин" се ползва за да се каже, че някой е съвсем земен и разбран човек, в смисъл не е превзет и надут.
А "голям селянин" е похвала, а не обида.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

динко

То и тук не е обидно,много колеги казват,че са от Голямото село. ;D...

динко