• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колеги,моля за помощ

Започната от Pepi Nikolov, Вторник, 27 Август, 2013, 19:21:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какво да правя?

Или те
2 (18.2%)
Или аз
9 (81.8%)

Общ брой гласове: 11

Pepi Nikolov

Здравейте на всички.Не зная дали въпроса ми е за този раздел,така че се извинявам предварително.Та въпроса ми е:работих в LOGIVIT за българин с български камион към тях.За два месеца и десет дни вътрешно в Испания,Италия и Франция,не ми плати нито стотинка.Прибрах се в България,като взех от камиона CMR-тата и тахошайбите който съм ползвал.Подадох жалба в Главна инспекция по труда,но ми казаха че мога да претендирам само за българската заплата,която е по трудов договор.Защото при заминаването ми не ми е разписана командировъчна заповед.Освен това не поискаха да приложат към жалбата нито CMR-та,нито шайбите.От тогава насам счетоводителката на фирмата в която работех продължава да не ми превежда заплатите.И ме заплашва с дисциплинарно уволнение.Къде мога да представя тези документи(CMR-тата и тахошайбите),да заведа дело ли?Какво да правя?Ако някой може да ми даде съвет.

Pepi Nikolov

razor

Най-добре да се консултираш с адвокат , най-малкото за да се изясни какво ти пише в договора . Документите си пази защото ще ти трябват при всички случаи - самия факт , че само те заплашват е показателен според мен .
Малка справка :
http://www.vm-kompania.com/faq/komandirovka.shofiori.stranata.chujbina.html
http://www.odit.info/?s=6&i=10706&f=1
Последния линк го чети до край , че в началото малко е "мазало"  :)
Успех от мен  :)

razor

batalov80

Позната ситуация.Недей опира до инспекцията по труда.Иска се стабилен адвокат и съд до дупка.Тъй като у нас повечето прокурори и съдии са  поръчкови приготви си един гранатомет.Това го пиша от опит с горните институции.Е ако имаш пачки си добре.

rolly_s

Пази ЧМР-тата като очите си.Свържи се с някоя от спедициите,за които си карал.Ако научат-всички ще предявят претенции за товара и твоите хора,ще ти се молят на колене .Ще ти платят и ще се радват че леко са минали
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

batalov80

Цитат на: rolly_s - Вторник, 27 Август, 2013, 22:25:46
Пази ЧМР-тата като очите си.Свържи се с някоя от спедициите,за които си карал.Ако научат-всички ще предявят претенции за товара и твоите хора,ще ти се молят на колене .Ще ти платят и ще се радват че леко са минали

Точен отговор.Горното за гранатомета е майтап,но с валяка ще ти услужа.Стискам ти палци и не отстъпвай.

rider777

Разбрах, че освен Ицо и Ева май има и други частни камиони работещи за Лохивит, не знам на кой си попаднал, но си първия, който се оплаква тук от тях,,,,, разкажи малко повече за цялата ситуация,,,, какво е тяхното обяснение за факта, че не ти плащат,,,, или ти не казваш всичко или,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Pepi Nikolov

Колега rider777 в Logivit освен Ева и Ицо (който са семейство,предполагам знаеш).Има и много други българи с частни камиони: Пуделите (баща и син от Русе), Жоро (от Сливен),Тихомир (от София за когото работех) и не ми плати.Аз не се оплаквам от Logivit ,фирмата си осигурява работа достатъчно.Просто този измамник Тихомир (ДЕМОТРАНС от София),не ми плаща под предлог че от Logivit не му превеждат парите(което ме съмнява много).Но като във всяка друга чуждестранна фирма-има ли замесени българи нищо хубаво не очаквай.Много ми е болно да го кажа,но е самата истина.Просто сме такива-гадна измет.Погледнете румънци,сърби,молдовци,поляци,словаци и така нататък как се защитават и си помагат,но само ние не.Това е положението навънка, и който е решил да ходи трябва да знае следното:"най-добре е там където нас ни няма"

batalov80

Не се спирай пред нищо.Нищо ново за нашите гадняри.Питай патило.Затуй демокрация няма да има.Вземи си парите на всякаква цена.Аз имах подобен случай,но си ги взех без съд.Прошка никаква.Пак повтарям-с цената на всичко.Сега живееш и не трябва да свеждаш глава.
Може да съм груб,но  ударят ли ти шамар-удари два.

SEMPER

Мен винаги ми е било чудно - разписвате се на договор за 350лв на месец, а после имате претенции за още пари.  ??? Как ще стане, не ми е ясно.

Единствения вариант е с някакво изнудване, ако има с какво. Иначе пускате чешмата добре да се източи водата, пиете една чаша и търсете следващия де ви предлага да да се подпишете под договор за 350 лв.

За българския съд - ако ви е симпатична тази институция, и желаете да спонсорирате правосъдието в България, няма лошо да се пробвате.
В най добрия случай ще причините дребни неудобства на работодателя.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Pepi Nikolov

Ако не можеш да ми дадеш съвет за помощ,спести си саркастично-заядливите брътвежи ,за е Германия или където си там.Ти в кои свят живееш?Подписваш такъв договор ,какъвто ти предложат.В България е така.

SEMPER

Не ми е саркастична забележката, за съжаление май описвам реалността.

Аз поне не мога да намеря за себе си разумна причина де факто да работя в Испания,Холандия,Франция,Германия или Италия - а да ми плаща българин според българските обичаи.

Само след 4 месеца падат всякакви ограничения за работа,не че и досега не се намираха начини.

Тогава вече никой няма да има основание да плаче, и да вика - у нас е така.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Pepi Nikolov

Еми за теб може и така да е колега,но това е положението.След няколко месеца ще видим какво ще стане.

rolly_s

И какво да стане,какво ще се промени?Който владее език и сега се котира и няма нужда от българско посредничество.Каквито и пазари да се отворят-ще са за черноработници.Истината е в знанията и уменията.Да не се заблуждаваме-ще ни вземе някой,защото имаме черни очи и ще комуникираме с ръце и крака,или може би с рисунки? Няма да стане тая.Който се докопа до що-годе свестен работодател ще взема нещичко,другите ще пият студена вода като колегата.Българи сме,за жалост-който може прецаква,доѝ до кръв-колкото пусне.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

batalov80

Цитат на: rolly_s - Петък, 30 Август, 2013, 11:05:12
И какво да стане,какво ще се промени?Който владее език и сега се котира и няма нужда от българско посредничество.Каквито и пазари да се отворят-ще са за черноработници.Истината е в знанията и уменията.Да не се заблуждаваме-ще ни вземе някой,защото имаме черни очи и ще комуникираме с ръце и крака,или може би с рисунки? Няма да стане тая.Който се докопа до що-годе свестен работодател ще взема нещичко,другите ще пият студена вода като колегата.Българи сме,за жалост-който може прецаква,доѝ до кръв-колкото пусне.

Абсолютно точно.Живота си е бил такъв от време оно.Само ни залъгват с разни партии,които влачат.Затуй съм против партиите и разни организации,защото това са групи от хора,които не мислят и не желаят да помагат на тези,които въртят волана денонощно.Примери много.Точно за тях съм приготвил валяка.Безавариен път колеги.

petar1991

Откраднете го тоя изграчор бе откраднете го подлеца долен.съберете се ако има още шофьорчета дето ги е прецакал.Откраднете му гумите откраднете му квото можете върнете за скрап ремаркетата ако може.Върнете за скрап направо целите камиони там ако има гпс го махни и си престави си кви пари ше земете тука в българия може да немериш пунктове само тря да се оговориш с шефовете циганите ше го нарежат точно за 4-5 часа целяи камион.Като те пита кво стане му кажи че са ти го зели на магистралата са ти го откраднали.Той кво може да докаже.Мазните дебелаците само пият скъпи ускита и ядат пилешко първо качество и чукат руси пр$$$$$$и а работниците на чакалите Друг начин няма бате той е костюмар стой нависоко и гледа тежко от там и се смее на мравките като нас няма кка да го пионеш законово в България  :-[ КАК МОЖЕ ДА НЕ ТИ Е ДАВАЛ ПАРИТЕ тоя л##нар бе? >:( бате незнам дали храниш деца и жена ама ако съм на твое место така ше напраа ,Виж с говорене докаде се стига.Стобствените ти съграждани и колеги по професия се опитват да те изкарат тебе виновен тука въвфорума лелеле >:(

petar1991