• Welcome to Форум на българските шофьори.

Съчленено ППС

Започната от v1977, Сряда, 13 Ноември, 2013, 18:20:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

v1977

Здравейте колеги!
Питането ми е следното:
Не ме е срам когато не знам да питам,и да искам да се науча.
Случайно някой от вас знае ли някоя школа в София,където да имат учебен влекач с полуремърке?
Притеснението ми е,че аз съм учил на състав от ППС товарен автомобил с ремърке,и там нещата са ми горе долу ясни.Обаче при влекача с полуремъркето ми е притеснено как става прикачването и разкачването,захващане на въздух и т.н.
Иска ми се да взема някой и друг час.

Благодаря!

v1977

Pando85

Колега немога да помогна с фирма, но ето 2 клипа, с които ще добиеш обща представа. Надямам се да съм помогнал, дори и малко. Другия вариант е да помолиш някой колега да ти покаже, не мисля, че някой би ти отказъл помощ.  ;)

Pando85

Бриги Магнито

Здраво баце глеам за един час са те съсипали от отговори,тъй че щеш нещеш реших ти мъцнем.От как се помним до са прицеп учебен не съм виждал,мое и да има ,но най-вероятно си няма,поради факта и че колчетата на изпит пред ДАЙ няма да отговарят на такъв род техника.
Са не знам от кога на прицеп му викат съчленено ППС,оти я за съчленено отбирам друг род техника,но туй както и да е
Относно притесненията ти към въпросната техника можеш да споделиш тук каквото те вълнува и къде с думи къде с рисунки може пък и да ти сътворим някаква бегла представа къв .. те чака у въпросното ППС

П.П.(ДОБАВКА)Въздуха си е въздух не го мисли,само караваната де Илчев ше купува е по-спешъл от към въздуси  ;)

v1977

Много мерси на Pando85 за клипчето. Бриги тормозиме как точно става заклчването на царският болт за седловото устройство на влекача. Нали знаеш като не си пипал нещо,и то ти се струва сложно,дори и да не е тъка. Относно въздуха ме тормози-начина на прикачване на меките връзки на влекача към полуремъркето,т.е начина на захващане сходен ли е като този при ремъркетата-от горе на долу заключваш.
Благодаря!

Бриги Магнито

Цитат на: v1977 - Сряда, 13 Ноември, 2013, 20:44:11
Бриги тормозиме как точно става заклчването на царският болт за седловото устройство на влекача. Нали знаеш като не си пипал нещо,и то ти се струва сложно,дори и да не е тъка.
Автоматично баце е заключването,тоест да ти го онагледя ,когато разкачиш дръжката си седи на отключен механизъм и си фискаш в момента когато решиш да закачаш,просто връщаш назад и то си се заключва само (поглеждаш дръжката ,която служи за откачАне дали се прибрала и ако има някво подобие на контра я поглеждаш дали се смъкнала да блокира въпросната дръжка ,контрата е нищо повече от Г образно парче метал вързано с един болт за лафета ,гаранция сигурно го има по клипчета,че не съм ги гледал)

Цитат на: v1977 - Сряда, 13 Ноември, 2013, 20:44:11
Относно въздуха ме тормози-начина на прикачване на меките връзки на влекача към полуремъркето,т.е начина на захващане сходен ли е като този при ремъркетата-от горе на долу заключваш.
Благодаря!
Едни и същи са връзките както на ремаркето,така и на полуремаркето

Илиян

Музикант, Търговец, Курва и Шофьор не се става - раждат се такива!

Бриги Магнито

Цитат на: Илиян - Сряда, 13 Ноември, 2013, 21:18:25
Да допълна че има и такива връзки за въздух duomatic по добри са от лулите.
http://i361.photobucket.com/albums/oo54/lonewolf_010/work/030.jpg
http://i361.photobucket.com/albums/oo54/lonewolf_010/work/Kuva017Kopio.jpg
Правилно ,както и други чешити,но те са рядкост у наше село

Апропо те ти контри и дръжки на снимка(така е когато е заключен,тоест закачил си)

v1977

Калеги страшно съм ви благодарен за памоща която ми оказахте!
С ваша помощ леко поезлезнах от паниката която ме бе обзела :o.
Бриги много тенкс за нагледното седлово устройство. Илияне адмирации от моя страна за линка.
Бирата е от мен ;D.

Илиян

Бе нема страшно.
Само гледаи като завиваш на десно борда от лево
Музикант, Търговец, Курва и Шофьор не се става - раждат се такива!

v1977

Ок колега!
Благодаря за съвета!

v1977

Цитат на: v1977 - Сряда, 13 Ноември, 2013, 22:41:06
Ок колега!
Благодаря за съвета!
Искам да благодаря на колегите Бриги,Илиян и Pando85 за помоща която ми оказаха.Днес видях на живо как стават нещата.Момчета имате по още едно +че от мен.
А на колегата който ми е хакнал (-) искам да кажа,че не се боря за рейтинг,и че никой не се е родил научен.Още по малко не виждам нищо лошо в това,човек да пита за неща които не знае,вместо да се прави на велик и всезнаещ и до оплеска нещата.
Благодаря!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: v1977 - Четвъртък, 14 Ноември, 2013, 11:09:54
Искам да благодаря на колегите Бриги,

Жалко че много рядко го виждаме в тази "светлина"! В много случаи по-скоро прилича на спам!

А на колегата който ми е хакнал (-) искам да кажа,че не се боря за рейтинг,и че никой не се е родил научен.

Логика няма в това! Колегата driver1, всъщност е много прав затова.

Още по малко не виждам нищо лошо в това,човек да пита за неща които не знае,вместо да се прави на велик и всезнаещ и до оплеска нещата.

Значи сме поне двама (и не много повече)! Аз съм от тези дето не знаят, правят грешки, че и имам "нахалството" да питам. И най-важното карал съм тролей. Макар, че след месец и половина ще станат 10 години откакто съм спрял. И разбира се през това време съм си "вирил" краката от дивана на табуретката.

П.П. Преди "съчленено превозно средство" се казваше на автобус или тролей, на който му е прикрепено ремарке и е неразделно.
     Обаче, явно има промяна в названията. И ще ми е необходимо време да свикна, че съм карал състав от автобус и тролей. А сега карам съчленен камион.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Yordan

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Петък, 15 Ноември, 2013, 00:02:38
     "съчленено превозно средство" се казваше на автобус или тролей, на който му е прикрепено ремарке и е неразделно.

По пътя на логиката има и "разчленено превозно средство" ;D . Това когато на съчленен автобус му отрежат ремаркето и го направят соло.
Едно време го правеха. А за сега, не зная.
Като погледнеш трезво на някои неща и разбираш, че трябва да пийнеш...

v1977

Явно има промяна в наименованията в закона. Сега превозните средства ги водят по следният начин:
-МПС-лек автомобил
-съчленено ППС-влекач с полуремарке
-състав от ППС-товарен автомобил с прикачено ремарке
-автобусите с прикачени неразделно ремаркета пак ги водят съчленени

ivopifeca

Колега и един съвет от мене,при откачане и закачане,винаги си подпирай ремаркето,или полуремаркето с клиновете-"кучките",нищо че повечето имат бутони за блокиране ;)

ivopifeca