• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос към компетентните

Започната от D.Radostinov, Сряда, 12 Март, 2014, 13:33:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: D.Radostinov - Сряда, 12 Март, 2014, 14:00:16
Трябва да имам навършени 21 години, колега

За "С" вече е 21 години за "СЕ" е 1 година стаж с "С" г. Значи може на 21 в твоя случай да вземеш "СЕ".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

scaniavolvo

Абе това момченце според мен нещо ни връзва тука не вярвам някой да му даде да кара без категория при положение,че има толкова шофьори.И тръгнал да се заяжда с по-големите и опитни шофьори тук-имай малко уважение бе-не към мен ,защото  аз съм млад и с не толкова голям опит,колкото имат голяма част от шофьорите тук.

scaniavolvo

IvanovIvan

Има въпрос отговаря му се и той се заяжда и от каде може да знае кой подбива цените тоя дето цял живот е карал или този който няма категорията ? Не бива тези който още  уригат на мляко и нямат брада да се правят на драйвъри и да раздават някакви квалификации .

Успех от мен в твоето начинание , макар и грешно . :)

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 12 Март, 2014, 19:10:27
      За "С" вече е 21 години за "С+Е" е 24 г. Така ли ще караш дотогава?

За D и D+E е 24 години. За C и C+E си е 21.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

gadinka

Цитат на: admin - Сряда, 12 Март, 2014, 22:21:43
За D и D+E е 24 години. За C и C+E си е 21.
Това не означава ли, че не би могъл да има дори ,,С" на 20 год.?

admin

Цитат на: gadinka - Сряда, 12 Март, 2014, 22:40:30
Това не означава ли, че не би могъл да има дори ,,С" на 20 год.?

Закон за движение по пътищата

Чл. 151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., бр. 22 от 2007 г., изм. и доп., бр. 51 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 54 от 2010 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.; изм. изцяло, бр. 54 от 2010 г., в сила от 19.01.2013 г.) Минималната възраст на водача за управление на моторно превозно средство е:
1. шестнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория АМ;
2. шестнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория А1;
3. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория А2;
4. двадесет и четири години - за управление на моторно превозно средство от категория А, или:
а) двадесет години - ако водачът притежава свидетелство за управление на мотоциклет от категория А2 от не по-малко от две години;
б) двадесет и една години - за управление на триколесни моторни превозни средства с мощност, превишаваща 15 kW;
5. седемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория В1;
6. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категории В и ВЕ;
7. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категории С1 и С1Е, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;
8. двадесет и една години - за управление на моторно превозно средство от категории С и СЕ, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;
9. двадесет и една години - за управление на моторно превозно средство от категории D1 и D1Е, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;
10. двадесет и четири години - за управление на моторно превозно средство от категории D и DЕ, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;
11. двадесет и една години - за управление на трамвайна мотриса от категория Ттм;
12. осемнадесет години - за управление на колесен трактор от категория Ткт по републиканските и общинските пътища.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

крис

Ама вие кво си мислите,че това момче е без Е категория,това са глупости,или има категория и си кара като всеки друг,или няма категория и си кара някакво бусче,но си пуска тук врели некипели и вие му се връзвате

RayH

Да не дава бог да го гледаме по новините като имаме сателит нека го пази бог  :)

Поредна безсмислена и неграмотна публикация.

loshdancho

Дано не срещи мен  и теб... че на тази възраст всичко що лети  е безсмъртно.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

zufahrer

Цитат на: driver1 - Сряда, 12 Март, 2014, 18:03:45
    Благодаря за обръщението "чиче". Сигурно искаш да си язвителен? Всъщност си жалък - дори си неграмотен. Никъде не съм правил сравнение кой е по-шофьор - няма как да го знам, ти също не можеш да го знаеш. Но пък напомпаното ти самочувствие е вече сигнал за опасност. Това го казвам не на теб, а на другите тук, да не забравят какви екземпляри се търкалят по пътищата. Ако смяташ нарушаването на правилата и законите "от другите" за извинение за собственото ти лекомислие, то ти пожелавам в скоро време да те хванат и да си платиш цената за да не я плати някой нищо неподозиращ невинен.

П.П. Твоето писание било "нищо лично"? Е, моето е съвсем лично...
Има самонадеяни шофьори, но няма стари самонадеяни шофьори - същото важи и за пилотите. Но докато вторите си заминават солово, то първите много често биват придружавани от свита, нищо неподозираща за датата, часа и крайната точка на пътуването......................  :o.

edji

Драйвър1 много правилно го нахрани. Лично, че и на пътя, може да стане драматично!!!!!!!!!

i40

Пич, върви напред и нагоре. И хич не им се връзвай на дъртите :)

zufahrer

Цитат на: i40 - Сряда, 24 Декември, 2014, 22:06:46
Пич, върви напред и нагоре. И хич не им се връзвай на дъртите :)

Баси тъпите парчета се навъдили. Накъде отива нацията....................???

bobikat

Цитат на: zufahrer - Вторник, 06 Януари, 2015, 18:05:06
  Баси тъпите парчета се навъдили. Накъде отива нацията....................???
Съдейки по местоположението му, чак до Белгия.

Красимир Тодоров

Цитат на: D.Radostinov - Сряда, 12 Март, 2014, 17:00:12
Извинявай, чиче, но никой не е застрахован и не бъди с толкова високо самочувствие за себе си защото не знаем кой е по-добрият шофьор. А относно законите хм... я се замисли колко от тях се спазват а ? Колкото и да се опитваме никога не си 100% изряден. А и нека да не забравяме, че всеки е тръгнал с някаква цел по пътищата. Дори и пенсионирали се военни, милиционери или дядки с по 3 бастуна, които за жалост подбиват пазара на работна рака(предполагам ти си в една от трите посочени от мен групи).

Поздрави и нищо лично, driver1 !

П.П. Книжката не кара камиона :)
Синковец, чича ти ти отговори много правилно. Няма нужда да се ежиш, в крайна сметка ако си калитко си калитко, това е. Дано те не хванат до 21 и дано не утрепеш некой, че нема да излезнеш скоро от панделата. Тук си обграден от доста опитни шофьори и никой не ти мисли лошото. Дали си голем карач или голем шофьор никой не го грее, това си го знаеш самия ти. Лично аз обаче, ако трябва да заложа пари, няма да ги заложа на тебе. Иначе ти си бъди добър колкото си искаш... е уважавай малко по възрастните и опитните.. от това със сигурност може да спечелиш. Просто на драйвера километража няма да го навъртиш поне още 20 години и много работи не са ти ясни, щом питаш тука.
Зелен си още чичов, но ако караш умно, може и да узрееш :)

Красимир Тодоров