• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос към компетентните

Започната от D.Radostinov, Сряда, 12 Март, 2014, 13:33:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

D.Radostinov

Здравейте, колеги, нов съм във форума и имам един доста важен въпрос. На 20 години съм и карам композиция(влекач с полуремарке), прави курсове Гърция-Западна Европа, само с "Ц" категория от вече близо 8 месеца. Искам да попитам някои знае ли какви са глобите и къде мога да проверя със сигурност? В Гърция са ме спирали техническа полиция на касите на Солун, провериха дигитала, книжка, док. на камиона и пр. и ми пожелаха лек път. Моля да пишат само колеги, които могат да отговорят по някакъв начин на въпроса ми, а не да се задават излишни въпроси или някои многознайко да започне да разтяга локуми(ама как? ама къде? ама защо?) Благодаря на всички прочели темата.

D.Radostinov

milen-mitev

Аз почвам с излишния въпрос?Защо не си изкараш Е категория?

milen-mitev

D.Radostinov

Трябва да имам навършени 21 години, колега

admin

Гърция - 200 евро, Франция - 400. Бях проверявал преди време и ти пиша по памет. Имай предвид обаче, че е възможно да си навлечеш много големи неприятности например при евентуално ПТП.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

D.Radostinov

Цитат на: admin - Сряда, 12 Март, 2014, 14:29:11
Гърция - 200 евро, Франция - 400. Бях проверявал преди време и ти пиша по памет. Имай предвид обаче, че е възможно да си навлечеш много големи неприятности например при евентуално ПТП.

Благодаря за инфото, а знаеш ли къде мога да проверя за останалите държави от ЕС?

admin

Цитат на: D.Radostinov - Сряда, 12 Март, 2014, 14:34:36
Благодаря за инфото, а знаеш ли къде мога да проверя за останалите държави от ЕС?

В ЗДвП на всяка държава, както и в Наказателните им кодекси. Имай предвид, че дори и в България само веднъж минаваш със 100 до 300 лева глоба. Повторно шофиране без категория е престъпление и отиваш на съд.

driver1

А щом законодателят е предвидил възрастово ограничение, трябва ли да се толерира хлапака, който се интересува само колко ще трябва да плати, ако го хванат, а не за хората, които биха пострадали на пътя от самонадеяността му.
     Тук му е мястото на такива да се каже, че транспорта е сериозна работа, че на пътя има и други участници, които не искат да стават заложници на такива скочили направо от люлката в кабината на тежкотоварния камион.

D.Radostinov

Извинявай, чиче, но никой не е застрахован и не бъди с толкова високо самочувствие за себе си защото не знаем кой е по-добрият шофьор. А относно законите хм... я се замисли колко от тях се спазват а ? Колкото и да се опитваме никога не си 100% изряден. А и нека да не забравяме, че всеки е тръгнал с някаква цел по пътищата. Дори и пенсионирали се военни, милиционери или дядки с по 3 бастуна, които за жалост подбиват пазара на работна рака(предполагам ти си в една от трите посочени от мен групи).

Поздрави и нищо лично, driver1 !

П.П. Книжката не кара камиона :)

route

Така е книжка камион не кара,но само за сведение ще ти кажа че ако някой се удари в ремаркето и се батише с тебе е свършено,няма оправяне,на 38г.съм:)))))

loshdancho

Лелеле, на 20, а вече знае, и акъл дава, нищо че още няма книжка.
За самочувствието и  вижданията  не може  да му се опъне и кон.
  А мястото и начина по-който питаш, говори много и не добре за теб.

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Shumaher15

Г-н D.Radostinov един въпрос с повишена трудност, ако не е тайна разбира се! Коя  аджеба  е тази фирма, която взима драйвърчета с "С" категория?!  Или си търсиш шарани да ти се връзват на пуберския акъл?! В Германия  ще ти вземат и гащите не само жълтата книжка ...  ;D

Boroman21

Колега,  изкарай и Е не си рискувай че ще изпатиш. На прител му взеха книжката за 8 месеца в Австрия че нямаше С за буса(караше коли) и освен глобата мисля и че получи забрана за австрия.
Драйвър не се излагай,  да беше видял 3ма мъже на възраст каква бъркотия направиха на А7 преди Хановер.

От мобилния

loshdancho

Цитат на: Shumaher15 - Сряда, 12 Март, 2014, 17:51:31
Г-н D.Radostinov един въпрос с повишена трудност, ако не е тайна разбира се! Коя  аджеба  е тази фирма, която взима драйвърчета с "С" категория?!  Или си търсиш шарани да ти се връзват на пуберския акъл?! В Германия  ще ти вземат и гащите не само жълтата книжка ...  ;D
На баща МУ, или ако е негова- баща МУ МУ е дал паричките.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: D.Radostinov - Сряда, 12 Март, 2014, 17:00:12
Извинявай, чиче, но никой не е застрахован и не бъди с толкова високо самочувствие за себе си защото не знаем кой е по-добрият шофьор. А относно законите хм... я се замисли колко от тях се спазват а ? Колкото и да се опитваме никога не си 100% изряден. А и нека да не забравяме, че всеки е тръгнал с някаква цел по пътищата. Дори и пенсионирали се военни, милиционери или дядки с по 3 бастуна, които за жалост подбиват пазара на работна рака(предполагам ти си в една от трите посочени от мен групи).

Чудя се кой и с какъв акъл ти е поверил тежкотоварна композиция, за да пътуваш в други държави без категория?
Даваш ли си сметка, че ще си провалиш живота, ако съвсем случайно попаднеш в ПТП и има дори само материални щети, но с голям размер? Например едно Ферари с цвят червен.

driver1

Цитат на: D.Radostinov - Сряда, 12 Март, 2014, 17:00:12

Благодаря за обръщението "чиче". Сигурно искаш да си язвителен? Всъщност си жалък - дори си неграмотен. Никъде не съм правил сравнение кой е по-шофьор - няма как да го знам, ти също не можеш да го знаеш. Но пък напомпаното ти самочувствие е вече сигнал за опасност. Това го казвам не на теб, а на другите тук, да не забравят какви екземпляри се търкалят по пътищата. Ако смяташ нарушаването на правилата и законите "от другите" за извинение за собственото ти лекомислие, то ти пожелавам в скоро време да те хванат и да си платиш цената за да не я плати някой нищо неподозиращ невинен.

П.П. Твоето писание било "нищо лично"? Е, моето е съвсем лично...

driver1