• Welcome to Форум на българските шофьори.

Русия

Започната от driver1, Вторник, 03 Март, 2015, 20:45:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SOLAR

Цитат на: J_L - Понеделник, 30 Март, 2015, 23:57:55
Мощна икономическа криза в Русия има само в главите на слепците. Истината е че ЕС най-пострада от санкциите които му изискаха да наложи над Русия. Какво стана че Меркел и Оланд по спешност се юрнаха към Москва, а после рапортуваха в Минск..........
Ако някой иска да прави пари в краткосрочен план сега е времето да купи рубли
https://www.mataf.net/bg/currency/converter-RUB-USD

ЦитатМинистърът на външните работи на Австралия Джули Бишоп заяви, че разширените икономически санкции срещу Русия, обявени през септември 2014 година , влизат в сила от вторник(31.03.2015г), предаде РИА Новости,цитирана от Фокус.
Санкциите засягат финансовата сфера, търговията с оръжие и оборудване за разузнавателна дейност, добива на петрол, инвестициите и инфраструктурата.

Оп-па, и Тони Аббът клекна пред Путин. Така ще се тълкува Австралийската санкция от Руската пропагандна машина.
Прочетох цялата тема. То това не бе спор, а просто действие на Руската пропагандна.
Преди време, на друго място си писахме с Админа и ще повторя смисъла на думите ми: За да се разпространява тази пропаганда или трябва много да мразиш България или да си платен или да си много заблуден или много глупав с промит мозък, за да повярваш на това.
Сайтове и групи бълващи тази пропаганда, сами се самоопределят като безродници и персони неродени от хора. НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ! - казват те. На протести м/у 5 и 200 човека развяват чужди знамена, участват чужди граждани. На тези ли да вярваме?
А за тълкуване на ВладиМир (Путин) е филма а ЧАПЛИН "Лудостта на величието"

А обикновените българи важи- Българите истински харесват Русия, но не харесват руската политика - заглавие на статия.

Пътувал съм из "Великата съветска страна", а и след "перестройката" 10-тина години. Стигнал съм и до западен Сибир. Там хората както и сега, около големи индустриални центрове, живееха добре, а по селата, както и сега - зле.
Говоря и чета свободно руски, когато съм у дома следя и руските канали. Това ми дава възможност да се изгради мирогледа ми и именно затова съм и за определението "пета колона" на Путиновата политика в България.
И понеже е модерно да се пише за филия и фобия, себе си определям като русофил и германофоб (не харесвам Германия и немците-мое виждане), въпреки, че мотото ми в живота е:

Спри послушай мойте думи: Не пилей напразно дните,
рядко случва се везните на съдбата да са спрели.
Ще се вдигаш или падаш, ще владееш и робуваш,
длъжен си да бъдеш тук НАКОВАЛНЯ ИЛИ ЧУК !
написано от ВЕЛИКИЯ ГЬОТЕ

Затова желая и България, която направиха "къща без двор", да стъпи на крака и от наковалня, да стане чук.
За съжаление, това е много трудно с червения воденичен камък на врата ни.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

SOLAR

naum4o

В интерес на истината и редовият руснак пострада от санкциите. Цените веднага скочиха и потребителската кошница се поизпразни с едни 10%. Държавата усилено влага милиарди във военно-промишления комплекс и не можа да обуздае и да реагира на този скок на цените. Дребни, но показателни примери - метро 30 рубли, от два месеца е 50. Хляб 40 рубли, от два месеца е 60.
Но пък европейците наистина сами си го ,,набиха". Съживиха позадрямалото селско ,,хозяйство" на руснаците, дадоха стабилен икономически тласък на 2/3 от Азия, тъй като сега Азия е главният вносител в Русия, дадоха огромна финансова инжекция на Турция, че даже и на ЮАР. БРИКС вече не търгува с долари, не използва Мастъркард и Виза, а това е 2/3 от световната икономика! За загубите на европроизводителите въобще няма да говоря. Американците успяха единствено да понижат покупателната способност на редовия руснак и малко да забавят развитието на икономиката на Русия. Но предизвикаха ефекта на бумеранга - Русия, като държавна машина се консолидира, подобри на оперативно ниво взаимовръзките между нивата на властта, с ускорени темпове въвежда смъртноопасни за целия американски континент подводни армади, и най-важното - обедини хората. От всичко това губи и още ще загуби Ханс - фермерът, Данута - шивачката, Ричард-шофьорът и Стамен - строителят. Тоест обикновеният гражданин на ЕС.  
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

zufahrer

Цитат на: admin - Вторник, 31 Март, 2015, 11:57:55
А това читаво ли го намираш?

https://infobalkani.wordpress.com/2015/03/31/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b3%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-iii-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0/
Това е супер неоптимистично четиво. Цитирам: " Всички сме участници в трилъра ,,безкрайният ужас на ужасния край". Пациентът е в кома. Смъртта е неизбежна".
     Неприятното в случая е само че вероятно е прочетено и от Андреас Лубиц.  Много се чудех как такъв симпатяга, с такава усмивка и такива равни зъби може да направи подобна поразия. Днес сутринта се оказа че журналята объркали снимката.................................... .

Красимир Тодоров

Цитат на: SOLAR - Вторник, 31 Март, 2015, 16:45:00
За съжаление, това е много трудно с червения воденичен камък на врата ни.
Да бе, това е невъзможно, ти си се объркал! Как? Русия?! :)
А ми хареса и Админчо:
Цитат на: admin - Понеделник, 30 Март, 2015, 00:25:03
... това само доказва тезата ми, че по онова време (1990г) България е била изградена държава с функционираща икономика. (моя бележка - благодарение на Русия)
Приятел, излъгали са те просто, незнам кой ти е източника, ама аз тогава спах 2 месеца пред "Мототехника" за Симсонка, и после имах талон за 10л/месец бензинец...  от голяма икономика ще да е било...
Айде не ме теглете за езика, обичайте си Русия, като толкова искате, но не говорете неверни неща :) Админче, кой набор си братле?! България няма развита икономика от поне 90 години, за известно време сме били лъвове буквално, и това е било... имало е обща мисъл, силен режим и това е дало резултати. Но не е било по времето на Живков, събудете се! По него време имахме силно зависима от СССР икономика, която буквално е умряла ако се откачим от тях.
Сега некви БХК, некви сороси, некви фондационери даже... а никой не бачка! Обаче всеки е експерт!

admin

Цитат на: Красимир Тодоров - Вторник, 31 Март, 2015, 12:47:26
Админче, много си ми симпатичен, обаче ще ти го кажа директно. Имаш проблем, приятелю. Не мога да кажа кое е е името му, но е нещо на латински... наистина съжалявам.
Да сме живи и здрави, да ми пишеш пак за трета световна след 20 години. Дано и форума ти е още тук, за да си прочетеш нещата в които вярваш.

Ако не си забелязал, третата световна война вече се води. 2014-а е годината с най-много въоръжени конфликти в цялата история на човечеството.

Дано пък ти нямаш никакъв проблем, още по-малко пък такъв с латинско наименование.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Красимир Тодоров

Е, сори ако съм бил по-краен, ама и ти стига с тая параноя. Каква война - камо ли световна, остави пък термоядрена?! Нали  за да има война трябва да е обявен акт за такава. Кой на кого обяви? Кой с кого се съюзи? Местни конфликти - ама кои реално воюват? Всеки отрича!  Нали за да е световна трябва да участват всички страни, не участващите имат кофти статут на почти загубили (изкл. Швейцария, познайте защо). Значи коментираш неща за които изобщо изглежда нямаш представа.
Добре, представи си въпросния текст да бъде прочетен от самия Путин пред камера. Знаеш ли какво означава това? Скандал, нищо повече. А, и оставка за четящия. Неговите хора ще го изядат, а не американците. Никой уважаващ себе си човек не би трябвало да разпространява такава информация публично. Ако има шантаж, то за него никъде не се пише и чете. Е, разбира се, може в разни сайтове на пишман конспиратори. Обаче нали от такива сайтове полза и вреда няма - дай да пишем на воля! Па ако има и кой да ни чете - още по-добре!
Немаш ли поне три семестъра, учудваш ме начи...
Цитат на: admin - Вторник, 31 Март, 2015, 20:27:02
2014-а е годината с най-много въоръжени конфликти в цялата история на човечеството.
И това ако е доказателство... ОК, дай тогава да видиме списъка по години... интересно ми е коя е втора и коя трета година по брой на въоръжени конфликти и на тая база какво се доказва?!

SEMPER

Малко е крайно да се говори за трета световна,обаче е факт че напоследък много глупости се насвършиха из международното положение.  ;) Така или иначе, в следствие на това по света има твърде много нещастни хора.

Дано наистина не избие на нещо по сериозно, че тогава няма да има голям смисъл доморасли философи да оправят кой е по-крив и кой е по-прав из белия и не дотам белия свят.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ИванТ

Цитат на: J_L - Понеделник, 30 Март, 2015, 23:57:55
Манипулативно е посочена и цифрата на посетилите ни туристи....2014 е военна година в Украйна и Русия. Дай за спорт да видим цифрите от 2010 ди 2013...
За 2013 година България е посетена от 9191782 души (2014 година: 9408821 души), от които гражданите на Русия са 695853 (7.57%). От сравнението между 2014 година и 2013 година се вижда, че чуждестранният туристически поток към страната постоянно се увеличава, а делът на руските туристи постоянно намалява. Явна е тенденцията, че туризмът в България успешно намира заместители на руските граждани и от последните нищо не зависи.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

J_L

Аз не съм в туристическия бранш, но ако тези розови сънища дето описваш са верни и така оптимистични...защо се случва това:

http://news.ibox.bg/news/id_1948835903

А, и забележи колите, едва ли са червени бабички.......Ограниченията които наложихме на руските туристи доведоха до този спад. Не всеки би чакал 20 дни за виза, за страна с вражеско отношение на властите към него. Много биха предпочели да си хванат самолета, да им бият виза на летището с пристигането им в Турция и да се насладят на почивката си. Що им трябват разни фоби, фили и пияни английски младежи.
When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

Красимир Тодоров

Снощи тръгнах да си легам и кво да си пусна за приспиване - филмче по Хистори чанъл за руска подводница клас Тайфун. Официално съм впечатлен от размерите... и дотам. Екипажа си свърши работата, учения, патрул... но вътре една мизерия, една беднотия... за капак на всичко, дават ги вече подводничарите се прибират - в какви мизерни апартаментчета живеят, капитана с полковнишки пагон, че тия морските не ги знам, разведен, прибра се у дома си в един надраскан вход, мизерни стени, сам като куче.. а на борда на подводницата му 200 крилати ракети, подвижен армагедон. Малко ме стресна тоя контраст, да управляваш една огромна бойна машана, каквато на света я има още 2-3 я не, а да нямаш нищо. Нито семейство, нито дом... обади се и им каза, че ако има нещо да го викат, призна си че не му се стои удома... абе жалка работа. Мъж на върха на кариерата си, а няма нищо.
И после си пуснах да видя за паралел, УС Индипендънс... някакъв модерен боен кораб.. е кво да ви кажа.. просто нямат допирни точни.
Пиша това не за да сравнявам оръжията. Аз знам, че Руските оръжия не са шега работа, както и руския боен дух.... но просто трябва да видите условията им на работа и на живот.. жалка история...

J_L

Гледал съм филма за който говориш. Сниман е по времето на Елцин. Разруха. Сега е много по-различно от преди 20 години. Относно панелките, цяла България живее в такива.
Хистори чанел е собственост на пентагона по една специална програма. Нормално е да показват разрухата при врага.......ами нека видим и другата страна"

Относно военната техника истината е че жалки са американските образци.
When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

ИванТ

Цитат на: J_L - Сряда, 01 Април, 2015, 11:02:52Ограниченията които наложихме на руските туристи доведоха до този спад. Не всеки би чакал 20 дни за виза, за страна с вражеско отношение на властите към него. Много биха предпочели да си хванат самолета, да им бият виза на летището с пристигането им в Турция и да се насладят на почивката си. Що им трябват разни фоби, фили и пияни английски младежи.
В България няма наложени никакви специални ограничения върху руските туристи, а Вие защо се опитвате да разпространявате такава дезинформация, е пълна загадка. Никой в нашата страна не е забранил да идват руски граждани с цел туризъм и почивка. На правителствено ниво се индикира дори възможност за намаляване на административната тежест при издаването на визи за жители на Русия и Украйна, с което въпросните туристи получват специални привилегии, а не ограничения.
След като споменахте Турция, предоставям Ви новина от известна турска медия: "Number of Russian tourists visiting Antalya decreases 41 percent", което в превод от английски език означава: "Броят на руските туристи посетили Анталия намалява с 41 процента". В новината обръщам внимание на следния текст: "The dramatic decrease in the number of Russian tourists compared to last year is mainly thought to be a result of the economic problems in Russia.", като тук дори смятам, че превод не е необходим. В допълнение: "However, the number of German tourists in Antalya increased to 121,000 in the first two months of the year from around 104,000 last year.".
По повод на протеста, аз не мога да си обясня, каква е целта на протестиращите... Броят на руските туристи намалява навсякъде по света и това се дължи на безпрецедентната икономическа криза, вътре в самата федерация. Какво виждаме, в Турция се радват на повишен интерес от страна на гражданите на Германия, така че възможности пред конкретните хотелиери има. Ако сте проследили снимковия материал, виждате че автомобилите от претестната акция са Toyota, Mercedes, Honda, BMW... Защо просто не подпомогнат руската икономика, закупувайки си ВАЗ, ГАЗ, ИЖ?
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Красимир Тодоров

Цитат на: J_L - Сряда, 01 Април, 2015, 12:02:13
Хистори чанел е собственост на пентагона по една специална програма.
Да, ама не
собственост е на Дисни и на http://en.wikipedia.org/wiki/William_Randolph_Hearst...
Еее пак интриги, пак тайна информация.
Ще пусне руското разузнаване Пентагона да снима на руска подводница... ама и ти нищо не каза:)

morskia86

Краси остави, някои хора за всичко са разбирачи и знаят всички конспирации.

SOLAR

Цитат на: J_L - Сряда, 01 Април, 2015, 11:02:52
Аз не съм в туристическия бранш, но ако тези розови сънища дето описваш са верни и така оптимистични...защо се случва това:

http://news.ibox.bg/news/id_1948835903

А, и забележи колите, едва ли са червени бабички.......Ограниченията които наложихме на руските туристи доведоха до този спад. Не всеки би чакал 20 дни за виза, за страна с вражеско отношение на властите към него. Много биха предпочели да си хванат самолета, да им бият виза на летището с пристигането им в Турция и да се насладят на почивката си. Що им трябват разни фоби, фили и пияни английски младежи.

Цитат на: ИванТ - Сряда, 01 Април, 2015, 12:24:42
В България няма наложени никакви специални ограничения върху руските туристи, а Вие защо се опитвате да разпространявате такава дезинформация, е пълна загадка. Никой в нашата страна не е забранил да идват руски граждани с цел туризъм и почивка. На правителствено ниво се индикира дори възможност за намаляване на административната тежест при издаването на визи за жители на Русия и Украйна, с което въпросните туристи получват специални привилегии, а не ограничения.
След като споменахте Турция, предоставям Ви новина от известна турска медия: "Number of Russian tourists visiting Antalya decreases 41 percent", което в превод от английски език означава: "Броят на руските туристи посетили Анталия намалява с 41 процента". В новината обръщам внимание на следния текст: "The dramatic decrease in the number of Russian tourists compared to last year is mainly thought to be a result of the economic problems in Russia.", като тук дори смятам, че превод не е необходим. В допълнение: "However, the number of German tourists in Antalya increased to 121,000 in the first two months of the year from around 104,000 last year.".
По повод на протеста, аз не мога да си обясня, каква е целта на протестиращите... Броят на руските туристи намалява навсякъде по света и това се дължи на безпрецедентната икономическа криза, вътре в самата федерация. Какво виждаме, в Турция се радват на повишен интерес от страна на гражданите на Германия, така че възможности пред конкретните хотелиери има. Ако сте проследили снимковия материал, виждате че автомобилите от претестната акция са Toyota, Mercedes, Honda, BMW... Защо просто не подпомогнат руската икономика, закупувайки си ВАЗ, ГАЗ, ИЖ?

Бих допълнил с:
ЦитатАз съм от Бургас и единственото, което мога да изпитвам към тези хора е ....... най-мекото, което ми идва наум е неприязън . Не ме съдете строго , изпитвам това , защото си спомням , какво представляваха курортите ни , защото си спомням времената , когато гърците ни дишаха праха , а турците не знаеха какво е морски туризъм . Неприязън , защото отвратиха мен и още стотици хиляди сънародници от нашето си, родно черноморие и ни пратиха да харчим парите си навсякъде другаде , а те лазят в краката на най-долната класа туристи само и само да напълнят нискокачествените си кенефи . Къде са им на протестиращите обслужването , хигиената , отношението , иновациите , инфраструктурата и т.н. и т.н . Вместо да хленчите господа, посипете главите си с пепел и се извинете на българския народ за разсипаното крайбрежие .

Коментара е взет от в. Дневник. Автора се е подписал с ник.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

SOLAR