• Welcome to Форум на българските шофьори.

В каква посока отива професията шофьор?

Започната от micyri, Вторник, 17 Май, 2016, 17:33:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Сряда, 18 Май, 2016, 14:40:54
Много ми е интересно дали на шефовете на чужди фирми им обяснявате как се прави транспорт ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Иво, в английски фирми има глобени колеги с 100 паунда за нарушение на 561. Глобени от фирмата, не от контролните органи. На такива фирми няма как да им обясняваш как се прави транспорт. Те знаят много добре, но твоя български манталитет не може да го разбере това. Търси си балъци или си карай дръгела сам.

hgv_driver

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

admin

Цитат на: rider777 - Сряда, 18 Май, 2016, 14:40:54
Много ми е интересно дали на шефовете на чужди фирми им обяснявате как се прави транспорт ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Да ти кажа честно, те хората много добре знаят как се прави транспорт.

Попадал съм на шеф в Германия, който лично провери гумите на ремаркето, което моят шеф беше наел от тях. Въпреки, че лично според мен гумите си бяха напълно наред, той реши, че средната гума от дясната страна трябва да се смени и съответно беше поставена съвсем нова гума.

Междувременно реши, че трябва да се проверят и накладките, а по някое време отиде зад ремаркето и като се върна, съобщи, че това ремарке има "само" още два месеца до преглед и ще го заменят с друго.

Другото ремарке пък ми отвори сериозен проблем при проверка в България. Полицаят недоумяваше как така зелената му карта е валидна за 5 години и постоянно твърдеше, че най-вероятно е фалшива, защото той никога през живота си не бил виждал подобно нещо. Е, напълно истинска си беше и вероятно за чичо Ханс не е никакъв проблем да направи подобно нещо.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

martin stanev

Вчера момци товаря в завод на BASF малко над Дрезден, който е товарил в такъв завод знае за какъв контрол става дума, преди да влезнеш вътре. Та записах се аз и ми дадоха пейджара да чакам да ме викнат и тъкмо мандам гащи към камиона да си сваря една кафенце и гледам 2ма нашенци...и викам чак ги поздравя пичовете. Гледам ги и 2мата унили...та се разприказвахме.....не ги пуснали на контрола, защото гумите на ремаркетата и деференциалите обути с регенерат и то леко почнал вече да презрява ахахахха. Звъннали разбирасе и на биг-боса, ама той им рекъл тъй --- ами вижте направете нещо дее....вие сте там, аз ако бях щях да се оправя--ходете някъде ги въртете на гумаджия да не си личи, че са регенерат.......Тук направо едвам се здържах и много се смях  ;D ;D ;D Каква гениална идея му е текнала на биг-боса  ;D ;D ;D Пичовете му казали..---нестава така..тук да не са луди или слепи......И биг боса се разсърдил и от 2-3 часа не им вдигал телефона. Направо немам думи.........обездумих се напълно и се чудех какво да им кажа на момчетата докато ми се оплакваха. Пихме по кафе, мен ме викнаха, натоварих и повече не ги видях.

Boroman21

Над 2 месеца съм карал с две различни по шарка и износване предни гуми , по нареждане на шеф(австриец) .В същото време отивам да ми залепят брезента след една "проверка" в Белгия и този същият шеф  нарежда пълна смяна на накладки , дискове и АПАРАТИ     на 2годишно ремарке . Та логика да търсиш в действията на немец е смешно .

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

динко

Специално за Ивото-кога ти спрат кочурата на платен полицейски паркинг за един не-малък период от време и трябва да работи,ще си говорим.Това де нашите тарикати го правят  може и да минава още докато има кой да им се върже.Всичко зависи от шофера.

rider777

micyri

Ще помоля колегите който искат да кажат нещо на rider 777 да си направят една тема и там да се бъзикат ,а не в моята.
Благодаря!

hgv_driver

Цитат на: micyri - Сряда, 18 Май, 2016, 23:39:59
Ще помоля колегите който искат да кажат нещо на rider 777 да си направят една тема и там да се бъзикат ,а не в моята.
Благодаря!

Дано да се включи министъра на транспорта, че ние само глупости говорим.

ivopifeca

Ами карайте и си трайкайте още...пред шефо мълчание,тука реване...Рецепта от подмазвачи и натегачи нема да получите ;)

micyri

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 19 Май, 2016, 17:12:44
Ами карайте и си трайкайте още...пред шефо мълчание,тука реване...Рецепта от подмазвачи и натегачи нема да получите ;)
Що бре Иво ,да не получат рецепта?
Нали за това е форума ,да си помагаме.
Нормално е в днешно време всеки го е страх да направи нещо наопаки,само и само да запази раб. място.
За това и пуснах темата,да споделите опит,да решим кой крив и кой прав, да посъветваме неопитните,ясно е че и 100 тояги на чужд гръб са малко ,но някой колеги наистина имат нужда от подкрепа и съвет,щото шефовете им се самозабравиха.

micyri