• Welcome to Форум на българските шофьори.

Караш камион и пишеш SMS ? Глоба до 3 бона

Започната от Trucker_Boy, Вторник, 14 Юни, 2011, 22:43:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Ако сте шофьор на камион и пишете SMS, това може да е най-скъпото ви съобщение в живота. От вторник на територията на САЩ шофьорите на камиони и автобуси нямат право да пишат текстови съобщения докато са зад волана. Глобата е до 2 750 долара. Решението е на американското министерство на транспорта (Department of Transportation).
Една от  най-големите професионални организации на шофьори в САЩ - the Owner-Operator Independent Drivers Association - подкрепи идеята, но не  и нейното приложение. От асоциацията не са съгласни с това, че решението влиза в сила от момента на неговото обявяване.

Източник: www.bg-atlanta.com
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

admin

Правилно решение! Може би писането на смс е в пъти по-опасно от говоренето по мобилен телефон.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Вторник, 14 Юни, 2011, 22:44:06
Правилно решение! Може би писането на смс е в пъти по-опасно от говоренето по мобилен телефон.

И според мен е така ,защото докато следиш клавиатурата на телефона ти отнема доста повече време от колко само ако го държиш или използваш hands free.
www.sbps.eu

!na

Цитат на: Trucker_Boy - Вторник, 14 Юни, 2011, 22:48:58
Цитат на: admin - Вторник, 14 Юни, 2011, 22:44:06

И според мен е така ,защото докато следиш клавиатурата на телефона ти отнема доста повече време от колко само ако го държиш или използваш hands free.

С риск да прозвучи невероятно, според проучванията мобилния телефон е по-опасен от алкохола и в пъти повече причина за инциденти на пътя. Което, разбира се, не означава пийте приятели, пийте и карайте ;-)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

amzbul

Мисля, че тези 3 бона са малко... толкова е опасно, не малко хора са пострадали и то невинни... нека тоя дето пише смс да си чупи главата... но не и невинни хора...

Trucker_Boy

Цитат на: amzbul - Сряда, 15 Юни, 2011, 20:40:43
Мисля, че тези 3 бона са малко... толкова е опасно, не малко хора са пострадали и то невинни... нека тоя дето пише смс да си чупи главата... но не и невинни хора...

За съжаление си прав колега.Има изключително много водачи ,които не мислят за останалите!
www.sbps.eu

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

rider777

На 8. 08 2006г си карах по едно планинско пътче от Сарагоса към Валенсия когато получих един интересен СМС от една девойка живееща във Валенсия, която ми обясняваше разни неща които щели да се случат като пристигна при нея и аз тръгвам да и отговарям,,,камиона с 90 на темпомат,,ако някой е минавал по този национал знае за кво иде реч, та аз си пиша СМСче и забелязвам с крайчеца на окото едно знакченце 40 с 3 мигащи жълти лампи и друго значе за опасен завой,,,ама акъло ми у СМСа ,,,, е тва което се случи в завоя не го пожелавам на никого ,,,, всички после, които видяха камиона се чудеха как съм жив,,,,, Божа работа имах само една драскотина на левия лакът а камиона беше на топка, оттогава се зарекох повече никога да не пиша СМСи в движение,,,,,, ама дали издържах и месец и пак започнах да се правя на дядо ми Ран Босилек.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Lorinser

Там верно си е доста стръмничко  :) Смс пиша като държа с дясната ръка телефона и с дланта горе на волана, та докато пиша с периферното зрение си гледам пътя.  ;D

Lorinser