• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

loshdancho

Цитат на: rosen79 - Събота, 17 Март, 2012, 19:06:13
Е тая на R-ката най-голямата кабина става дума.Ей такава карам и е пълна теснотия.Единственото е че е високо това е единственото хубаво нещо в тази кабина.
Айде са погледни голямата кабина на МАН и ми кажи коя е по-голяма и коя е по-широка.И най-вече коя кабина може да предложи по-голямо удобство за шофьора още повече ако са двойка.
Точно това, което на теб ти харесва за мен е грозно, но какво да се прави всеки си има вкус.
Примерно таблото , което е доста плитко и двуизмерно в TGA е направо отвратително за мен.
Но въз основа на това  се създава усещане за големина.
При SCANIA е обратното таблото е извито покрай шофьора и го обгръща , създавайки уют.
Един познат се бъзикаше с мен:
 -Мразя SCANIA, защото не мога да си забърша стъклото без да ставам от седалката...

Така,че малко факти:
Вътрешна височина от тунела  на двигателя
SCANIA-2220мм.
МАН-2100мм.
Същата височина но от най-ниската част на пода:
SCANIA-2230MM.
MAN-2200MM.

Дължина на кабината:
SCANIA-2260MM.
MAN-2145MM.

Широчина на кабината:
SCANIA-2130mm.
MAN-2256mm.

Размери на леглото:
SCANIA-2050X800mm
MAN-2200X790MM.
 Това са сухите факти , удоволствието от карането за мен е в ергономичната стойка на водача, уреди, манипулации, място и положение на волана и таблото.  При MAN ми е някак празно и двуизмерно.
За това всеки си има вкус и предпочитания.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Бриги Магнито

Както и преди казах ,ако спойлера го броите за кабина ,да тогава има голяма кабина.Лошио на снимките на топлайн-а туй отдзадзе и част отгоре едва ли мое да мине за кабина инак аресва ми темето има дръгляне .
А и беше намесал АКСОР  с тесното кабинче,да факт тесно е от калник до калник ,ма таз ЛОУ каб ,че ми обива у раменете бре.
Да питам по дупки с каска ли се кара,че кат гледам да избиеш люк у тавана с глава си е част от живота а?

;) :D :D :D :D :D

Ей момци не се косете бре ,както казах спущил съм молбе ,от де минава Скания сичко да е асфалт.

Бриги Магнито

loshdancho

Това е за автовозаджии бре не знаеш ли лафа- автовозаджия вода в камиона не пие , ако пък им се наложи отваря прозореца и  през него вдига бутилката.

georgi87

Цитат на: kkkvd - Събота, 17 Март, 2012, 13:39:51
Росенеее.... язък
124 означава   12литров мотор от 4-та серия на кабината (въпреки, че съм карал 124-ка 2004 г. с R420 мотор - комън рейл)
164 съответно е 16 литровия  V8 от 4-та серия. С това сериите приключват като номера и почват като буква R
Размерите на кабините нямат нищо общо
И понеже разликата в кабините е най-малката разлика, дай да видим какви са другите, че ми стана интересно :-)

Като казах че във форума е пълно с фантазьори, ето това имах предвид - изказване след изказване.. Не, че сте длъжни да знаете каква е разликата, не е срамно ако не знаеш, питаш и готово...
То темата предполага заяждане, ама стига вече, никой няма да научи нищо така, освен да си покажете злобата
Цитат на: kkkvd - Събота, 17 Март, 2012, 14:37:18
Байка, вижте там сканията, оправете каквото и има, от камион до камион има голяма разлика. Сканията е кадърен камион, по-нагоре е изредено защо, мога и още да допълня. Не случайно са най-скъпите. Сега, ако щефчето ти е мърльо и не си стяга камионите, то не е марката виновна.

Изказвания от типа "Сканията е най-големия боклук" просто са несериозни. Впрочем, нямам акции в Скания и не ми дреме ще я похвалите ли или не, просто съм обективен.

На 164-ките (понеже към момента са най-популярните с този мотор) обикновено им викаме  V8-ците и то с почитание, ако си карал веднъж V8, но не някоя бангия - друго ще говориш.
Баце като ги толко разбираш тия модели не знаеш ли че има скания 144 с мотор v8 460 коня.

georgi87

Цитат на: loshdancho - Неделя, 18 Март, 2012, 07:59:29
Точно това, което на теб ти харесва за мен е грозно, но какво да се прави всеки си има вкус.
Примерно таблото , което е доста плитко и двуизмерно в TGA е направо отвратително за мен.
При SCANIA е обратното таблото е извито покрай шофьора и го обгръща , създавайки уют.
 -Мразя SCANIA, защото не мога да си забърша стъклото без да ставам от седалката...

Така,че малко факти:
SCANIA-2220мм.
МАН-2100мм.
SCANIA-2230MM.
MAN-2200MM.

Дължина на кабината:
SCANIA-2260MM.
MAN-2145MM.

Широчина на кабината:
SCANIA-2130mm.
MAN-2256mm.

Размери на леглото:
SCANIA-2050X800mm
MAN-2200X790MM.
 Това са сухите факти , удоволствието от карането за мен е в ергономичната стойка на водача, уреди, манипулации, място и положение на волана и таблото.  При MAN ми е някак празно и двуизмерно.
Точно па заради това табло кабината на МАНа е най-удобна и широка.Защото е право и ги няма тия извивки които заемат вътрешно пространство.И отделно на това всеки прибор и копче по тва табло си е точно на местото и има 3 големи долапи от горе и от вънка по един от ляво и от дясно.Това се отнася за XXL кабината.Също не по-малко удобна и широка е кабината на много уважаваните от мене модели 19.463 и 19.464.

rosen79

Цитат на: loshdancho - Неделя, 18 Март, 2012, 07:59:29

Така,че малко факти:
SCANIA-2220мм.
МАН-2100мм.
SCANIA-2230MM.
MAN-2200MM.

Дължина на кабината:
SCANIA-2260MM.
MAN-2145MM.

Широчина на кабината:
SCANIA-2130mm.
MAN-2256mm.

Размери на леглото:
SCANIA-2050X800mm
MAN-2200X790MM.
Нещо са ти грешни данните.Дължината и е 2260,а на мана е 2280.Нещо гледаш различни кабини ми се струва.Какъв уют дава това криво табло не ми е ясно,но карай.Такъв уют дава,че нито телевизор може да сложиш на него без да подлагаш хиляди неща на таблото нито нищо.Точно това е разковничето на плиткото табло да имаш по-голямо пространство за тебе.А не огромно табло и тясно за тебе.Поне да го бяха направили равно,за да е и удобно.Както и да е.Въпрос на вкус каза кучето и си облиза задника.Нито ти ще ме убедиш,че сканията е по-добра от МАН, нито аз в обратното,че МАН е по-добър от Скания
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

loshdancho

Цитат на: georgi87 - Неделя, 18 Март, 2012, 15:37:03
       Баце като ги толко разбираш тия модели не знаеш ли че има скания 144 с мотор v8 460 коня.
А 144-530 няма, също няма 164-580, Абре въобще нямат двигатели.... ;)

georgi87

Цитат на: loshdancho - Неделя, 18 Март, 2012, 16:04:14
А 144-530 няма, също няма 164-580, Абре въобще нямат двигатели.... ;)
Може би не си ме разбрал знам че ги има тия мотори и съм виждал камиони с тях ама понеже оня колега разясняваше сериите  и моделите 124 и 164.И че на 164 им викали v осмаците за това съм написъл че има и 144 с осмак мотор.

loshdancho

Нали трябва да се бъзикам с някой... Иначе затъпява форума,   прав до някъде -Истинската Скания е V8....
 А дали ще е 14 или 16 литров мотора  значението е малко.
 Едно ходене до HELLAS и разликата е заличена.

Trucker_Boy

Цитат на: rosen79 - Неделя, 18 Март, 2012, 15:57:37
Такъв уют дава,че нито телевизор може да сложиш на него без да подлагаш хиляди неща на таблото нито нищо.

Те хората за тези неща са измислили масичките, обаче ти явно не си им голям фен. ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Неделя, 18 Март, 2012, 16:58:45Нали трябва да се бъзикам с някой... Иначе затъпява форума,   прав до някъде -Истинската Скания е V8....
 А дали ще е 14 или 16 литров мотора  значението е малко.
 Едно ходене до HELLAS и разликата е заличена.

Ква Елада баце и при мойто факир същата работа  ;) его де е  ;) сака го питам докъде R800 от R400 мое ли да сътвори. :D :D :D
Лошио за мен добрият дръгел сака да има голема дълговечност оти  кат нов му се метнат тираджийчета нарадват му се и кат дойде за радост на дападжии он ако не е дянлив само ядове баце,радост маке.
Надам се нема некой де си мисли,че кат презобиш добичето нищо му нема. ;)

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 18 Март, 2012, 18:07:13Те хората за тези неща са измислили масичките, обаче ти явно не си им голям фен. ;D
Тракерчо мноо масета,че станат бре,ма за беля се де треба масе нема ,а турнато де не требе. ;) Майтап баце ,би ги у масетата и аз не съм им фен оти са с пари,но има едно масе и оно е де си требе мислим у Дафинка неква да беше. ;)

rosen79

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 18 Март, 2012, 18:07:13
Те хората за тези неща са измислили масичките, обаче ти явно не си им голям фен. ;D
Я пробвай да сложиш.Ако не е направена специално за тва табло не стая баце.То е наклонено на долу и всичко пада на стъклото.

scaniavolvo

Ам ти какво искаш бре Росенчо да караш и да гледаш телевизия ли

loshdancho

Цитат на: rosen79 - Неделя, 18 Март, 2012, 18:17:32
Я пробвай да сложиш.Ако не е направена специално за тва табло не стая баце.То е наклонено на долу и всичко пада на стъклото
.Опа какво стана с масичката...

rosen79

Абе момци за да ти е комфортно в тоя камион трябва ли да си мултимилярдер,да си плащаш за всяко удобство?При другите камиони е ИЗМИСЛЕНО ЗА ПО-ЛЕСНО И ЕВТИНО!!!.И не не искам да карам и да гледам тв.Искам като спра да си сложа тв-то на таблото без да давам сума пари за масички и други тем подобни глупости,които да ми утесняват иначе тясната кабина.

rosen79