• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

rosen79

Цитат на: georgi87 - Неделя, 25 Март, 2012, 20:59:54
Роска недей се тормози да им обесняваш те са си фенове на префалената Скания и за тех и най-тъмно черното е бело.А относно тва че шефа ти неразбира от камиони то е ясно щом си е купил Скания.
Те феновета на скания са май като феновете на бмв.Мислят си че тази марка е най-добрата.Е дама са най-добри само за тях си.При колите може да е една само по-добрата марка и е мерцедес.Винаги са били най-добрите и такива ще си останат.От бмв срещу тех да тичат не могат да ги стигнат.А при камионите са две марките доста по-добри от скания,а имено Ман и Мерцедес.Даже се замислям дали и Волвото не по-добро от скания.Жорка,знаеш ли колко е гот да си караш много вървящата скания по баирите преди Монако като отиваш за Италия(който е минавал от там ги знае)с товар от 3 тона и камион 440кс и да видиш в огледалото как един мечок минава покрай тебе все едно си спрял,а сканийката горката вече е смъкнала две скорости на долу.Или да си караш иначе много вървящата скания по магистралата и да гледаш как едно рено премиум 370кс те изпреварва,а ти пак си с 3 тона товар.Абе общо взето всичките скании вървят не мога да се оплача.Ама толква вървят,че всички са пред нея
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

rosen79

Dido

Извинявам се предварително но не мога да се стърпя.Росене ти щом с три тона сваляш две скорости и натоварен камион те минава защо не вземеш да се замислиш какъв шофьор си
Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

Dido

rosen79

Цитат на: Dido - Неделя, 25 Март, 2012, 23:55:01
Извинявам се предварително но не мога да се стърпя.Росене ти щом с три тона сваляш две скорости и натоварен камион те минава защо не вземеш да се замислиш какъв шофьор си
Дидо,да видя да съм писал че камиона,който ме изпреварвае натоварен?А и друго.Има една функция темпомат.Задаваш и скорост и тя я подържа(ако може).Тая скания дето я караш ти,ако е същата от снимката е с ръчни скорости нали?Е да ама тая е автоматик.Като я сложа на темпомат моята роля с подаването на газ вече я няма.А само въртя волана и натискам спирачки ако се налага.Айде са земи се замисли малко ти преди да пишеш нещо.А аз какъв шофьор съм могат да кажат само тези които са се возили при мен или са ми плащали за работата която са изисквали от мен. ;)

SEMPER

Цитат на: rosen79 - Неделя, 25 Март, 2012, 23:44:50
Те феновета на скания са май като феновете на бмв.Мислят си че тази марка е най-добрата.Е дама са най-добри само за тях си.При колите може да е една само по-добрата марка и е мерцедес.Винаги са били най-добрите и такива ще си останат.От бмв срещу тех да тичат не могат да ги стигнат.А при камионите са две марките доста по-добри от скания,а имено Ман и Мерцедес.Даже се замислям дали и Волвото не по-добро от скания.

Роска, явно си доста по начетен от вси инженери по автомобилните заводи, щом с такава лекота им хващаш недостатъците.

Иначе винаги ми е било страшно смешно, че разните марки купчини железа с гуми имат фенска маса. И по цял ден са в състояние си чешат езиците/търкат клавиатурите за да се "аргументират" "компетентно".

Абе хора, за тази цел си има измислени стадиони и футболни отбори ....., ходете изпускайте там напрежението,щом усещате нужда.... ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Dido

То така и мен са ме изпреварвали празни аз като съм натоварен преди Солун

rosen79

Цитат на: Dido - Понеделник, 26 Март, 2012, 00:09:51
То така и мен са ме изпреварвали празни аз като съм натоварен преди Солун
Хахаха а мислиш ли,че ТРИ  тона дрехи са достатъчно тежки за камион 440кс?Тез три тона дрехи и с бус могат да се карат.Тоя камион с тоз толкова тежък товар трябва да върви като празен.Нали е шведската сила.ХАХАХА ставате смешни вече.Оправдания хиляди може да си намерите само и само да не признаете че тази марка е малко куца.
SEMPER:Аз не съм по-начетен от инжинерите дет правят "железата"както се изразяваш ти,но тея иншинери не ги карат тея железа.Те само ги правят.И има и инжинери и инжинери.Едните мислят как да ти е удобно на тебе,а другите мислят как да ти вземат още повече пари от тези които даваш за голо "желязо".

driver1

То верно, че заради глупостите писани от Росен и още един двама нито Скания ще стане по-лош камион, ни Мерцедес - по-добър. Поне се разбра кви любители са се яхнали на тежки машини. Не се учудвам, че шефа му е поръчал камион с табуретки. И с тях е рискувал дори! А за странната му логика и доводи направо не ми се говори - по неговата логига следва, че след като тук, където съм аз товарим Ивеко-Стралис 500к.с. най-редовно с не по-малко от 27тона, и си върви безпроблемно, следва да признаем италианската измишльотина за камион? :)

Dido

Драйвер получаваш+ а ти Росене като не те кефи да те изпреварват ще даваш всичката газ няма да караш на темпомат

rosen79

Че сканията на къде по-лош камион от това?А мерцедес показаха,че винаги ще са по-добрия камион от скания.Погледни новия мечок и после погледни сканията.Има доста да гонят от скания.Логиката хич не ми е странна.Странна е за теб и такива като теб дето сте кон с капаци,като сте фанали тая префалена марка и по гръб не падате.Точно кат феновете на бмв ама едно към едно.Като ви се покаже даден недостатък от девет кладенци оправдания ще извадите.Ивекото може да е измишльотина ама и то е пред сканията на пътя,нали.А след като ти самия казваш,че с 27т си върви без проблем значи трябва да се замислиш малко,че в любимата ти марка има нещо не редно.Не може едно смотано ивеко с 27 тона да върви без проблем,а така хвалената скания с 3 тона да се дзвери по баирите.Дидо и с газ до под ламарината все си е тая мой човек изпробвано е вече то като си не може си не може.То тромаво та тромаво с тоя автоматик.

pumix

Цитат на: driver1 - Понеделник, 26 Март, 2012, 00:40:11
   То верно, че заради глупостите писани от Росен и още един двама нито Скания ще стане по-лош камион, ни Мерцедес - по-добър. Поне се разбра кви любители са се яхнали на тежки машини. Не се учудвам, че шефа му е поръчал камион с табуретки. И с тях е рискувал дори! А за странната му логика и доводи направо не ми се говори - по неговата логига следва, че след като тук, където съм аз товарим Ивеко-Стралис 500к.с. най-редовно с не по-малко от 27тона, и си върви безпроблемно, следва да признаем италианската измишльотина за камион? :)
Мерцедес не му требва да става по-добър-той е най-добрия,а Скания си е Скания.Абе тва е тема без край тука стана детска радост шарени бонбонки.Един харесва Скания,един Мерцедес,друг МАН и те така.Кво само се заяждаме и спорим като малки деца,айде стига толкова.
Росене,тва дето викаш за 3-те тона 2 предавки на долу,нещо не ми се верва,верно баир било ама все пак си е празен камион,какво от това,че е на темпомат,мислим ако му зададеш 90км. ще подържа 80-85.Лично мене много Скании са ме издухвали в баирите и двамата празни или и двамата натоварени.Мощност имат,признавам го,иначе за удобство и комфорт не стават според мене.А Ивеко съм карал самосвал и с 35-40 тона товар и 410 к.с. драпа в баирите и дотам,абсолютен кенеф,само че са забравили да му сложат поставка за тоалетна хартия като са го сглобявали.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

rosen79

Тея дето не са автоматици може и да вървят.Ама тази е толкова тромава че ме дразни вече.Темпомата винаги е на 89км/ч това му е максимум.Свалям го само ако има ограничение,има збрана за изпреварване и някой кара по-бвано пред мен,или съм в населено място.А в действителност максимална скорост 87 по GPS.Никой с никой не се заяжда просто си чешаме езиците,ааааа пръстите.

Dido

Цитат на: SEMPER - Понеделник, 26 Март, 2012, 00:07:09
Роска, явно си доста по начетен от вси инженери по автомобилните заводи, щом с такава лекота им хващаш недостатъците.

Иначе винаги ми е било страшно смешно, че разните марки купчини железа с гуми имат фенска маса. И по цял ден са в състояние си чешат езиците/търкат клавиатурите за да се "аргументират" "компетентно".

Абе хора, за тази цел си има измислени стадиони и футболни отбори ....., ходете изпускайте там напрежението,щом усещате нужда.... ;D
При мен напрежение няма,но ти явно си за преглед щом препоръчваш стадионите за изпущане на пара

SEMPER

Цитат на: Dido - Понеделник, 26 Март, 2012, 01:15:51
При мен напрежение няма,но ти явно си за преглед щом препоръчваш стадионите за изпущане на пара

Tи Росен ли се казваш  ;D,  не си спомням да съм те съветвал нещо.

И споко, най редовно ме преглеждат, и хапчетата си пия редовно  ;D ;D

И да - наистина ще е много полезно,  най вече за форума  върлите навиячи на емблемета с мерника и на другите дъргелски марки да идат на стадиона и с надвикване да си решават споровете.

Ако се опитват тук с подобни "аргументи" - всички теми ще станат като тази !
19 страници - повечето талаш пълен !
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

loshdancho

Росене почвам да си мисля ,че толкова разбираш от камион,и пък и толко си можеш.
Щом за тебе Мерцедеса "върви" в баира, а ти караш SCANIA и те изпреварва?!?!?!
Ма не казваш колко коня в Мерцедеса , ама той и повече да е пак  в  баира е скопен кон.
А твърдението, че мерцедес е "камиона на камионите" ми прилича на "великата" албанска мисъл:
-Мерцедес и  другите!
Защото те коли са виждали при Енвер Ходжа само на снимка от вестник.
Казах ти по-горе не само аз- Истинската Скания е  V8 ама ти си рупаш ли рупаш.
Седалките- и там глътна вода
Масичката - ама трябва някой да ти набие главата с толкова много маси в Скания.
Големината на кабината, тука печелиш с 20см. или по-малко зависи от къде мериш..
За скоростта по GPS и там си много малко запознат.
При тахографа се допуска разминаване на показанията  2км/ч. при монтажа, а при експлоатация с 4км/ч. така че и там гълташ вода. Едни износени гуми и си на -2км.  Един тахографаджия го оправя на 92км/ч срещу 100лв. за 20мин. и даже ти дава нов протокол, ако искаш.
За екстрите, повярвай и при другите  фирми е  същата политика.Това което казваш за МАН въобще не е така, там също има пакети и можеш да го поръчаш  без екстри, дори без климатик и ретардер.
От твоят спор , чувам само хленчене без нито едно доказателство....

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

georgi87

Скания king of the road ама с три тона последна у баиро ;D ;D ;D ;D ;D ;D да не дава господ на никой да кара такова.

georgi87