• Welcome to Форум на българските шофьори.

Не е истина просто............

Започната от JoroBoro, Понеделник, 22 Август, 2011, 09:49:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

abator

Заради такива шофьори вече гледам да не спирам на пешеходни пътеки ако не застрашавам живота на пешеходеца. Предпочитам да ме глобят за това, че не съм пропуснал пешеходец, отколкото да спра и някой, който се мисли за Шумахер да го сгази. Имал съм две подобни ситуации и след втората взех това решение.

По тази тема съм говорил с доста мои познати и винаги съм давал за пример Румъния. Как може там да си пазят пешеходците, а тука не?

abator

bad_kras

Цитат на: admin - Събота, 27 Август, 2011, 14:40:52
А това? Направо имам усещането, че в тази държава се извършва планиран геноцид.

http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/27420/%D0%93%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B0-14-%D0%B3-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BB-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0
Е също !?!   КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО ДА СЕ ПОСТАНОВЯВА ОТ ОКРЪЖЕН СЪД?   Ох мамооо, нямам думи да жаля за таз държава наща нескопосана и пропиляна..........От доста време все повече и повече се отвращавам от институциите в ТАЗИ държава.  Нека после ми оспорва който желае и ми говори че НЕ е ВИНОВНА ДЪРЖАВАТА за повечето ни НЕСГОДИ на хора живеещи в нея! ( Нямам умисъл против някого в този пост)!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

admin

Цитат на: abator - Събота, 27 Август, 2011, 14:47:26
Заради такива шофьори вече гледам да не спирам на пешеходни пътеки ако не застрашавам живота на пешеходеца. Предпочитам да ме глобят за това, че не съм пропуснал пешеходец, отколкото да спра и някой, който се мисли за Шумахер да го сгази. Имал съм две подобни ситуации и след втората взех това решение.

По тази тема съм говорил с доста мои познати и винаги съм давал за пример Румъния. Как може там да си пазят пешеходците, а тука не?

Мой приятел преди две години изгоря с една хубава глоба в Македония, в Скопие с равностойноста в денари на 150 евро. В документа пишеше "Не пропуща пешаци на пешачка". Сигурно вече отдалече гледа кога трябва да спре и да им даде предимство да преминат.

bad_kras

abator

Цитат на: admin - Събота, 27 Август, 2011, 14:52:41
Цитат на: abator - Събота, 27 Август, 2011, 14:47:26

Мой приятел преди две години изгоря с една хубава глоба в Македония, в Скопие с равностойноста в денари на 150 евро. В документа пишеше "Не пропуща пешаци на пешачка". Сигурно вече отдалече гледа кога трябва да спре и да им даде предимство да преминат.

Не ме разбирай погрешно. Когато съм убеден, че останалите участници в движението ще пропуснат пешеходеца, тогава спирам. Ако не съм убеден и не застрашавам човешки живот, тогава не спирам. Идеята е да пазя пешеходците, дори и с цената на нарушение. Не искам някой да ми тежи на съвестта. В чужбина си спазвам правилата, но не съм имал такъв случай на пешеходна пътека.

Мисля, че в румънско глобата за отнемане на предимство на пешеходна пътека е от 100 до 200 евро.

antoniyu

Аз не можах да изгледам видеото просто е ужасно,при мисълта,че и моето дете може да пострада така жестоко нервите не ми издържаха,много се разстроих ама много.Не мога да си представя как ще реагирам аз ако нещо ми се случи,но не бих разчитал на съда,това е корумпирана институция дори много повече от институция е това,взимам калашника и на място после мен да съдят поне съвестта ще ми е чиста и ще направя добро на някое друго семейство което да си изгледа детето на спокойствие един убиец на пътя по-малко.
Малллллеееее ще видите какво ще стане пак условна присъда гаранция.
На пешеходна спирам винаги дори ако чакат на светофара,макар,че са ме удряли отзад заради пешеходец пак си спирам и аз докоснах леко пешеходеца,дори и синина нямаше остана само с уплахата.
Каква е тази държава бе хора искат да унищожат целият народ ли не знам просто,с тази политика която водят принуждават със заредено оръжие хората да бягат от родината си и сега с това безхаберие по отношение на убийците на пътя искат по-бързо да обезлюдът иначе прекрасната и мила РОДИНА е това е самата истина.НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И ТУЙ ТО.  

ТЕ,искат да се съгласим с ужасяващите снимки върху цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

bad_kras

Абе хора , не виждате ли какъв капан е това?  Кога в Европа на две ленти ще спреш на пешеходна пътека и другия до теб няма да спре?  Това е до манталитета и качеството на шофьора!!! Не да се дават книжки под тезгяха!!!  Как така ще спреш да дадеш път и то на деца , а няква си кур....ва ще мине като изтребител ?  Та как си е изкарала курса за шофьор тази (незнам как да я нарека ....) , че да не види елементарно че има и знаци , че спира и колата от дясно? Ами как да разбере , като такива като нея (с купени книжки - баща и бил полицай) , не знаят елементарно какво трябва да направят , като наближат така означена "пешеходна пътека - тип зебра", ( незнам вече има ли и значение в БГ каква е пешеходната пътека и къде се намира). Това са напълно убиици на пътя!!!!

admin

Не знам дали съм слагал тази снимка тук във форума, обаче нямате идея как особено единия полицай се караше на нарушителя, а онзи само кимаше и подсмърчаше до джипа. Кога в България няма да има значение с каква кола си или дали братовчед ти работи в полицията?

bad_kras

http://www.bnews.bg/article-34021

А тези деца за какво ще мечтаят напред в живота и в нашата родина?

admin

Цитат на: bad_kras - Събота, 27 Август, 2011, 21:36:41
http://www.bnews.bg/article-34021

А тези деца за какво ще мечтаят напред в живота и в нашата родина?

Понякога просто стоя безмълвен и нямам идея дали въобще мога да дам някакъв отговор на подобен въпрос. Стоя безмълвен и дори не зная какво да кажа. Едното детенце на 4 годинки, другото само на една. Истинска и неописуема трагедия. Тези изроди, които ни управляват, дават ли си въобще сметка докъде води алчността им за пари и власт? Живеем в държава, в която човешкия живот не струва пукната пара. Продават съвестта ни по време на избори за чиния кебапчета или за едни джобни. За какво да мечтаят тези две деца? Кой ще им обясни сега, че нямат нито майка, нито баща? Кой ще им обясни, че заради алчността на едни продажни политици днес България е една от най-бедните и пропаднали страни в Европа? Кой ще им обясни, че заради всичките крадливи правителства на прехода България няма нормални пътища и това е една от причините сега те да нямат свои родители? Кой ще им обясни, че заради липсата на пари придвижването в България става с превозни средства, които отдавна е трябвало да бъдат бракувани и претопени? Тепърва щели в досъдебното производство да уточняват причините, довели до тази катастрофа? Сякаш уточниха защо загинаха над 20 000 души за последните 20 години и още няколко пъти по толкова останаха инвалиди и често с тежки увреждания.

g_dandy

Защо се учудвате, че стават непрекъснато такива безумия из нашата татковина?! 20-те години демокрация, разбирай слободия, бяха достатъчни, за да може всеки да намрази всеки около себе си. А действията на човек, който мрази, не може да бъдат по-различни.
Преди десетина дни влизах от караулката на Околовръстното към Требич. Там има светофар с пешеходна пътека. Жена с дете превключи светофара, аз спрях с камиона, а отляво поне 3 коли ме заобиколиха, като светофарът светеше червено и жената трябваше да изчака. Шансът и беше, че беше още пред камиона. Вероятно и тези шофьори си мислеха, че съм спрял за разнообразие.

godji

Наскоро имах подобен случай на пешеходна пътека в Пловдив . Спрях камиона в средна лента да пропусна 2 деца на пешеходна пътека . От дясната ми страна спря бус и лявата лента беше свободна . Децата тръгнаха по зебрата и в този момент гледам в лявата лента Хюстънски (хасковски) мерцедес със бясна скорост! Децата вече бяха пред камиона и ако бяха продължили този щеше да ги отнесе ! За момент се панирах и се чудех какво да направя - ако свирна може да ги изплаша и да побегнат (още по лошо ) , да засека мерцедеса нямаше време и единствено - изкрещях им през прозореца да спрат и те спряха ,и ме погледнаха малко учудено. В този момент мерцедеса профуча и им се размина! Олекна ми , обаче бях бесен . Тръгнах с надеждата да го хвана на светофара , обаче този с буса от дясната ми страна дръпна напред . Настигна мерцедеса , който беше спрял на 100-на метра на червен светофар. Слезе от буса и направо го счупи шофьора  от бой . Ама много го би ! Сигурен съм че този ще спира на пешеходни пътеки от тук нататък все едно има СТОП на тях  >:(
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

velizar

Вчера се връщам от Пловдив и на 100-200 м след Петолъчката се бяха поударили 4 коли верижно. От там до Карнобат беше ужас. Колоната почти 30 км и се движеше с 5 км/ч и на 10 места дори коли си бяха спрели. Но имаше едни диваци, които изпреварваха , за да са по напред в колоната и създаваха опасност от ПТП. Всички бяха от онези с лъскати и скъпи коли.
Друг случай, пак от вчера. В Стара Загора минах през града. На една пешеходна пътека спрях да минат едни баби и след мен колата ме изпревари и без малко да ги удари. Оня спря и се развика на бабките. Беше 18 годишен хлапак, вероятно със скъпата  колата на баща си.

velizar