• Welcome to Форум на българските шофьори.

МАН TGA vs ДАФ ХФ 105

Започната от jorko__82, Четвъртък, 03 Ноември, 2011, 10:53:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Може би защото беше 480 кс.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

godji

Това животно не го познавам :)  , но един двигател не говори за качеството на камиона ! Не ми се разваляше темата , но - Да имаш да кажеш нещо за скания с 470 к.с.
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

loshdancho

Бягай далече от нея. Скъпа и трудна за поддръжка. За сметка на това  имаш 50кс. да се фукаш получени от въздуха който излиза през ауспуха.

Бриги Магнито

Не съм компетенция ,но мислим Дафинката е по-добрата.
Не съм карал ни едно от двете,но определено Дафинката ше се окаже по от всичко ко се сетите.
На ората със Сканията ше мъцнем ехххххххххххх мечти,ма съскайте си ги и си ги фалете,че инак нема друг кой да го направи.

ivopifeca

Аз залагам на DAF.Карал сьм го в различни фирми и никога не сьм имал сериозни проблеми.Докато с МАН сьм брал ядове,а и колеги ,които са карали МАН-ове-при тях сьщо сьм забелязвал доста проблеми и чести повреди.

МИНКО ИЛЧЕВ

Ако е за Даф 105, даже не съм се качвал. Даф XF 85, цистерна съм карал малко, много друсаше. А XC 85, модел 2003г, с буре, съвсем малко, бива. Доста съм карал МАН, автобус, няколко месеца ТГА  460, удобни. ТГА-то беше автоматик, малко и там проблеми с електрониката. Всички МАН-ове, имат проблем с охладителната система. Слаба моторна, затова хубав ретардер/интардер. Свикнал съм МАН, за него съм.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

georgi87

Само МАН и никой друг всички други са БОКЛУК

BoBy_BoY

Момци и моми,
По тамичката мисля, че няма база за сравнение! Единия е (Ман) Евро3, другия е Евро 5. Не виждам никъде да се упоменава дали са XXL или супер спейс кабин. Но ако говорим за модели с днешна дата от всички марки мое лично мнение е, че няма к'во да се сравнява(мое лично мнение).
Марката DAF винаги се е стремяла да покаже класа в областа на международния транспорт! Затова на няколко пъти се опитва да фалира поради здравината и качеството. За мене няма по-удобна кабина, странични джобове, качествена возия и не на последно място легловата база! Карал съм Ман, Мерседес, Скания, ... (водещи марки в бранша)
  За другото - к'вото и да караш, нека да носи кинта, здраве, късмет, и най-вече разум на пътя! ;)

BoBy_BoY