• Welcome to Форум на българските шофьори.

Войната по пътищата

Започната от admin, Петък, 18 Ноември, 2011, 19:30:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Днес случайно попаднах на страницата на Русенският окръжен съд. Разгледах четири документа, свързани с решения по дела за причиняване на смърт при пътно-транспортни произшествия. Направи ми впечатление, че и четиримата виновни са получили условни присъди. Единият от тях дори по време на произшествието не е бил правоспособен водач. В друг от случаите наказанието дори не е и условна присъда, а е пробация. Недоумявам как е възможно да търсим промяна във войната по пътищата, след като липсват адекватни наказания на виновните? Прикрепям документите, за да видите и вие какво се случва в българските съдилища. И това е само една малка част от делата по подобни случаи.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

!.!.!

Днес следобед докато прибирах децата от училище минах покрай Строителния  техникум в гр.Русе. В алеята между двете платна седяха няколко угрижени възрастни хора. Заобиколили един паметник , тъжно свели глави . Едно от децата сподели , че днес са завели от училището всички класове  да почетат паметта на една тяхна съученичка. За някои позната , а за други не, но жертва на безразсъдното шофиране на някой шофьор. Искрено се надявам да са му дали подобаваща присъда (макар че се съмнявам).  :'( :'( :'(
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

sasho2202

Не може докато има купени книжки и беззаконие да се спре тази война. Миналата година мисля, бе показана извадка от КАТ за жертвите на пътя. Тъжната статистика бе броят на загиналите в България е по-голям от тези в Ирак. Затова има шофьори и "шофьори". Когато се явявах на изпит за "Е'', на полигона имаше и курсисти за "Б". Един млад шофьор обясняваше на другите как са му купили кола и как само да вземел книжка ще ни смачка всички на пътя. Защото бил супер. Видяхме ги тези летни шофьори тези дни. Но както и да е - отплеснах се от темата.От Попово, където съм роден имах един комшия.
Един ден играехме карти и той изпи близо шише водка и каза че отива до Разград. На третия завой уби брат си и още 4 човека, а петия, дете остана пълен сирак. Понеже баща му бе от управляващата в Попово сила, експертизата доказа че колата е имала технически проблем. А детето е само сега за един бунак решил да се прави на ефе.
Проблемът е че МВР прави само акции, без да има сурови закони.

Причина за редакция: Отново правопис!!!
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

dimich87

Трябва да има доста сериозни присъди. Дядо ми е бил шофьор. Дошъл от село в града да си дири хляба. Баща ми е бил на 3 години. Една вечер се връща натоварен. По пътя са се движели 2-ма човека с магарешка каруца, без никакво осветление и в пълна мъгла. Дядо ми ги убива на място. Получава 10 години ефективна присъда. Излежал е 7 и половина. Книжката са му я върнали 20 години след като е станал инцидента и то само за любител. Баща ми като е решил да кара курс за професионален шофьор, баба ми не му е позволила. Той по-късно се е записал и тайно от нея е изкарал курса за камиони.
Това момиченце което беше убито миналата година пред строителния техникум беше ужасна трагедия.
Водача на колата (БМВ) изобщо не е имал спирачен път, даже не е спрял след като е направил проишествието. А после да се чудим защо се стига до това. Даже на тоя не му минава вече през ума че някога е убил едно 16 годишно момиче.

Бриги Магнито

Мислех да не Ви се бъркам по темичката,но искам да Ви кажа нещо, говорим за война на пътищата там не участват само шофьори и пешеходци ,в тази война трябва да влязат всички институции като общини,кметове,полиция,политици и т.н. ,защото понякога заради нечие бездействие,загиват хора.
Сори,че ви оспамих темата,но не бесете всеки шофьор отнел човешки живот,понякога вината е комплексна.
Това исках да Ви кажа и да добавя една истина
Човек е човек,когато греши.(понкога грешките са трагични и невъзвратими,но такъв е живота)

sasho2202

Да Бриги,прав си.Днес сутринта имаше предаване точно за това.Как един надрусан е помел дете на пешеходна пътека и резултатът е:някъкви месеци пробация.Нямам думи.Нямаме закони, а се смятаме за Европеиска държава.По принцип, при смърт на пътя, се води за неумишленно убииство.От тази вратичка се възползват много влиятелни мамини деца/няма да посочвам имена/.Според мен,употребил ли си упойващи в-ва или алкохол, и си се качил зад волана вече има умиъл.И това трябва да се третира като умишленно убииство.С ефективни а не условни и пробаций.Древните гърци са казали"Номос арксей, тон архонто"или"Законите произлизат от архонтите/властимащите/.Но както ида е.Нали живеем в свободна и демократична държава.Законите са за хората с пари.А където не става с пари-става с много пари.Жалко но факт. :'(
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

abator

Мисля, че има закони, но те се прилагат избирателно. Липсата на възмездие обезсмисля съдебната система и държавността.

kkkvd

Цитат на: dimich87 - Понеделник, 30 Януари, 2012, 19:24:12
Трябва да има доста сериозни присъди. Дядо ми е бил шофьор. Дошъл от село в града да си дири хляба. Баща ми е бил на 3 години. Една вечер се връща натоварен. По пътя са се движели 2-ма човека с магарешка каруца, без никакво осветление и в пълна мъгла. Дядо ми ги убива на място. Получава 10 години ефективна присъда.
Димич, ти приятелю не мислиш като шофьор. В случая не дядо ти е убил, а тези са се самоубили. Морала е такъв. Чии са го търсили в мълга, неосветени, на автомобилен път? Закона трябва да е практичен и в такива случаи да оневинява шофьора. Пази професионалния и семеен интерес, а не бързай да раздаваш строги присъди.
Не коментирам останалите катастрофи, но такива специално - необозначени каруци и велосипедисти, просто трябва да ги изчистят от пътя, да плащат гражданска и те, а защо не тахограф и на леките коли? Нима любителите шофьори не се уморяват??? Хайде за дневни и седмични почивки да не важи, но караш 2 часа и спираш. Това е и ако искаш. Ако не седи си у дома! А не правила за шофьорите, а останалите ги водят жертви.
Тогава, като си толкова за присъдите - затвор за сгазен на пешеходна пътека, а за сгазен извън пешеходната пътека - поощрение!  ;D

И да се махне това недоразумение "несъобразена скорост"

И да се даде оръжие на населението, а да се разоръжи полицията. Тогава и престъпленията ще секнат.

Венсеремос!  ;D

!na

Не мисля, че по пътищата има война.
Има надценяване на възможностите, неспазване на правила и съответно липса на контрол, непознаване на елементарни неща и откровена глупост. Но не и война. Никой не е решил нарочно да рискува своя и живота на другите на пътя.

Цитат на: abator - Понеделник, 30 Януари, 2012, 23:40:53
Мисля, че има закони, но те се прилагат избирателно. Липсата на възмездие обезсмисля съдебната система и държавността.

Бих добавила съзнание и култура на поведение на пътя от страна на всички участници в движението.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

Бриги Магнито

Море война си е да ти кая ,на моменти кви сражения се водят направо не е истина,но хубавото е че структурка кат ,,Пътна полиция,, барлем води статистика и шанса некой да остане безизвестен е нулев.
Инак ко да мъцнем ,зимата ни пуснат по ледо ние се изтрепеме они пишат ,,несъобразяване с пътната обстановка при зимни условия,, летото пък ни спущат по некой първокласен пътец претърпял бомбандировка и уцелвайки некоя ямка па се изтепаме ,па пишат ,,несъобразяване с пътната обстановка,,
За магистралките нема да ви занимавам там равно няма.Апропо автомагистрала Люлин вече е преасфалтиранка тъй че мое се джитка смело,само да се внимава с лисналите се земни маси,малиииииии таз май ни беше най-новата бре,мислим една годинка не затрая,но ко разбирам аз,богата държава сме,че я прекърпим и айде.

admin

Цитат на: !na - Неделя, 08 Април, 2012, 12:08:54
Не мисля, че по пътищата има война.

За съжаление лично на мен това ми прилича на същинска война. 8 жертви за 24 часа понякога не се дават и при военни действия.

http://dnes.dir.bg/news/zaginali-katastrofi-10952635?nt=13

kkkvd

Не просто война. по-лошо е - война с камикадзета! Нема оправия. Ще минат години, преди да има някакъв ефект, с това безпросветно поколение дето израства, чалга, дрога и газ до ламарината... на 10000 коли, 1 шашкън да има и край.

admin

Поредното камикадзе! Според мен това е истинска война. Вижте само до каква степен са размазани автомобилите. Бог да ги прости, но вероятно точно такъв край са търсили и са го намерили.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=889362

ИванТ

Строителството на автомагистрала "Струма" става все по-наложително.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

kkkvd

Не само на Струма, трябва да се строят магистрали, по тоя въпрос две мнения не може да има. Срам ме е къде сме ние с пътищата като карам в западни страни.
Онзи ден премиера каза в типично неговия си стил, че свързвал София  с всички граници. Само с Видин не каза, неговата кожа.. дано и нас ни огрее.

kkkvd