• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пътуване до Русия?

Започната от morskia86, Вторник, 31 Юли, 2012, 20:10:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

highway nomad

Вече бях решил, че регистрацията ми е заминала. За щастие все още е активна.
Пътуването го направих през юли 2013-а. Мога много да пиша, но смятам че е излишно. По същия маршрут за трети път няма да мина. Догодина се глася да ходя до Ростов на Дон, но през Турция. Самата тя никога не ми е била проблем. В Грузия обаче никога не съм бил. Виждам на google maps-а някакви две очертани зони. Едната със сигурност трябва да някоя от Абхазиите, където най-вероятно не е добра идея да се минава. По подобен начин е очертана и зоната прилежаща към Черно море.

Някакви отзиви и съвети отново?! Благодаря!

highway nomad

цецодебел

Не разбирам защо се вкарвате в приключения ??? Имаше там някакво фери Бургас_Новоросийск ,,,или поне до Поти и после е по читаво.
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

naum4o

С ферибота е най-удобно, ако не летиш, факт.
Варна - порт Кавказ(Русия) на Керченския полуостров. Оттам до Ростов на Дон са 440км. Транзит 72-80 часа часа до крайната ти точка. Навсякъде руснаци и пътища като в община Враца, познато един вид. Луната спи.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

highway nomad

С ферибот добре, но виждам, че Новоросийск не се поддържа за какъвто и да било автомобилен превоз. До Поти или Батуми (точно не се сещам) излиза 290 евро за автомобил в едната посока и 150 евро на човек за каюта. Като се умножи х2 и се прибавят разходи за храна и напитките всичките 3-4 дена в едната посока и още толкова в обратната - излиза, че 1000 евро в най-добрия случай ще струва само фериботното "удоволствие". В кавички, защото не съм мореплавател, а шофьор! Държа да пътувам по суша. Точно по тази причина питам къде и как!

Благодаря

цецодебел

Е аз писах за най сигурния ,не най евтиния! Пък  и не съм пътувал за моя сметка.

SEMPER

Ако влезеш в Абхазия. след това не те пускат да влезеш в Русия, независимо че имаш визи и всичко ти е наред.

Малко е особено там, и си планирай маршрута заобикаляйки.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

highway nomad

Не те пускат в Русия, дори ако имаш руски паспорт?! Да, смятам да проуча малко по-сериозно, но разчитам на хора, които пътуват и пишат в този форум.

Относно ферибота: да, 1.000 евро не са много голям проблем, въпреки че сумата е доста порядъчна за нашите стандарти. Повече ми притеснява факта, че 10 дена от отпуската минават в пътуване. А с тях и половината от полагащите ми се дни почивка :-)))

цецодебел

А по добре ли е 24ч пред киселяк  грузинец с калашник ???

highway nomad

Мога да си направя разходката и през Армения и Азербайджан, разбира се. Така или иначе никога не съм бил там. Като краен вариант ще остане Бургас - Порт Сибир (дано да не греша името). Идейно всичко се свежда до пътя в буквалния смисъл на думата. Против водата няма нищо, но ще пътувам с автомобил, на когото държа изключително много и никакви застраховки няма да покрият една евентуална загуба. Разбира се, допускам всякакви щети по пътя, колеги.

Ако някой знае какво е положението в Армения и Азербайджан - да пише. Интересува ме по-конкретно какво е положението с визите. Трябват ли такива за български граждани. За руските сам ще си направя проучването. Имат ли винетки, някакви пътни такси и всичко свързано с едно автомобилно пътуване.

Monster

Цитат на: SEMPER - Сряда, 26 Август, 2015, 16:06:42Ако влезеш в Абхазия. след това не те пускат да влезеш в Русия, независимо че имаш визи и всичко ти е наред.Малко е особено там, и си планирай маршрута заобикаляйки.
До и от Абхазия няма ферибот има до Аджария/Батуми/, ако още съществува. Защото почти всички Фериботи 6 броя и един катамаран са пренасочени по линиата от и за Крим, поне докато направят мост до там.
    highway nomad Говориш за Порт Кавказ предполагам.

naum4o

Малко не са ти ясни нещата. Нали каза, че си пътувал до Русия? При Иванушка ситуацията с визите е една и съща от 2001 година.
Порт Сибир?
Така му казват на пристанище Владивосток. От Ростов на Дону, където искаш да стигнеш има-няма едни 10000км. Порт Сибир е срещу Япония, приятелю.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

highway nomad

;D

Много сарказъм и нищо насреща. Казах откъде докъде ще пътувам. Естествено, че няма да е през Камчатка. Бъдете дружелюбни. Обяснете! Ако не искате - ще опитам другаде.

naum4o

Не тръгвай с голямата кошница, тогава. Кажи си истината - нищо не разбирам, дайте съвет. Нарочно те подпрях, защото явно хабер си нямаш от РФ. Тук има хора, които са обиколили Русия, питай и слушай.
Карай си през Молдова и Украйна, граничните зони на Русия на юг са изключително опасни места, грабежите на чужденци, особено туристи са често срещани. За Молдова няма визи, а пътят например северно от Харьков е безопасен.

Haydutyn

Ферибота от България до Порт Кавказ е около 1000км почти два пъти скъп от ферибота Германия-Латвия е 750евро за 2000км. Ферибота Турция- Крим е около 1200долара. highway nomad защо си избрал най-скъпия вариянт?

ivopifeca

Ми той откъде да знае,може па да е тръгнал за друга държава,и да мисли,че се кава Русия...

ivopifeca