• Welcome to Форум на българските шофьори.

Он-лайн пазаруване

Започната от bo4a, Вторник, 05 Февруари, 2013, 16:49:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Пазарувате ли он-лайн?

Редовно (всеки месец)
11 (31.4%)
По-рядко (веднъж на два-три месеца)
6 (17.1%)
Много рядко (веднъж- два пъти в годината)
10 (28.6%)
До сега не съм пазарувал, но скоро ще опитам
5 (14.3%)
Не съм и нямам намерение
2 (5.7%)
Какво е това он-лайн магазин?
1 (2.9%)

Общ брой гласове: 32

bo4a

Предлагам в тази тема да споделим мнения за интернет магазини от които пазаруваме.

Аз пазарувам от http://www.sportsdirect.com/, но понякога доставката ми идва малко повечко.

bo4a

admin

Пазарувал съм над 20 пъти от www.dx.com и до момента всичко е било наред. Пазарувам често и от български интернет магазини и също нямам никакви проблеми.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Люси

Основно пазарувам от www.ebay.com и www.sportsdirect.com със дийлекстрим приключих откакто последната поръчка ми дойде след 3 месеца!!!
За спортсдирект винаги си правиме партия 5-6 човека поръчаме и доставката се връзва тънко!!!

lefterow

Не съм имал проблеми с онлайн  пазаруване,като се има впредид,че съм пазарувал с Берлин,Москва и не малко фирми у нас.Всички са били коректни до този момент,независимо от високите цени на покупките.И това е било в продължение на над 10 години.

bojo

Пазарувам предимно от Ebay,при поръчка е хубаво да се обърне внимание от къде идва стоката.При мен на два пъти от Англия пристигат неща,които не отговарят на поръчаното. :'( :-[
Божо

bo4a

Цитат на: admin - Вторник, 05 Февруари, 2013, 18:25:28
Пазарувал съм над 20 пъти от www.dx.com и до момента всичко е било наред. Пазарувам често и от български интернет магазини и също нямам никакви проблеми.

За колко време пристигат нещата от dx и как стоят нещата с митницата, защото разбрах, че има  лимит на стойността до която са пратките, в противен случай се плащало мито и ддс.
Сега съм си поръчал от dx и focalprice.com с надежда всичко да е ок.

admin

Цитат на: bo4a - Четвъртък, 07 Февруари, 2013, 12:12:13
За колко време пристигат нещата от dx и как стоят нещата с митницата, защото разбрах, че има  лимит на стойността до която са пратките, в противен случай се плащало мито и ддс.
Сега съм си поръчал от dx и focalprice.com с надежда всичко да е ок.

При мен обикновено пратката идва за около месец. За стоки със стойност над 15 евро се плаща ДДС, а за стоки със стойност над 150  евро се плаща и мито. Обичайната практика обаче показва, че не се гледат толкова стриктно стоките и много от тях минават през митницата "транзит".

bo4a

Цитат на: lefterow - Сряда, 06 Февруари, 2013, 10:42:32
Не съм имал проблеми с онлайн  пазаруване,като се има впредид,че съм пазарувал с Берлин,Москва и не малко фирми у нас.Всички са били коректни до този момент,независимо от високите цени на покупките.И това е било в продължение на над 10 години.

Колега дай линк на някой магазин от Берлин и Москва.
Сега съм направил поръчки от няколко китайски магазина и чакам доставките да видим резултата. Също така съм поръчал за жената един парфюм от
http://www.fragrancedirect.co.uk/, където доставката е 2.5 лири за първия и 2 за всеки следващ.

grants

http://prodavalnik.com/svetescha-led-gravirana-tabela-iveco-12-v-i14360695  Аз пазарувах от тук тази табела. Човека излезе коректен, праща с Еконт наложен платеж.Прави надписи по поръчка.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

djingov

Онлайн пазарувам от sportdirect,но чрез посредник и почти за всички сайтове за онлайн търговия има посредници без предварително плащане.Плаща се само стоката по курс на лирата обявен от посредника и около 3 лева за Еконт.

grants

Цитат на: djingov - Четвъртък, 28 Февруари, 2013, 18:12:25
Онлайн пазарувам от sportdirect,но чрез посредник и почти за всички сайтове за онлайн търговия има посредници без предварително плащане.Плаща се само стоката по курс на лирата обявен от посредника и около 3 лева за Еконт.
Браво 3лв за Еконт не е нищо.На мен стоката ми струваше 22лв а за еконт 7.20лв. :(

admin

Цитат на: djingov - Четвъртък, 28 Февруари, 2013, 18:12:25

Еконт нямат такса 3 лева. Скоро пращах плик с документи и ми взеха 6 лева.

grants

Цитат на: admin - Петък, 01 Март, 2013, 09:31:47
Еконт нямат такса 3 лева. Скоро пращах плик с документи и ми взеха 6 лева.
Може тия 3лв да са били като цена преди, но сега на мен 7.20лв. Но незнам, другите куриери колко взимат.

djingov

Колеги по Еконт и на мен по-малко от 5 лева не са ми взели,ако аз изпращам,но при всяка поръчка ми взимат между 3 и 3,20 лв+цената на стоката(с наложено плащане).Последната поръчка я взех миналия вторник.Дали посредника ползва отстъпка по Еконт не знам.

Rammbon

Харесвам пласмасовите пари и онлайн пазаруването. Редовно търгувам от Англия, Китай, САЩ и България. От САЩ само електроника и маркова козметика, от Китай автооборудване, от Англия дрехи и обувки. Всичко е на народни цени и качество като за европейци, поне според мен. Плащам с PayPal карта.
От България храна от пицарии и авточасти/ някъде и до 35 % отстъпка за ТИР части /
За 3 лв по Еконт можеш да пратиш или получиш , ако е пощенски колет, но няма опция отвори преди да платиш. Иначе търговците ползват до 50% отстъпка от цената на доставката, чрез регистрация в сайта им.

Rammbon