• Welcome to Форум на българските шофьори.

GPS навигация

Започната от Scania Power, Понеделник, 11 Март, 2013, 23:55:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Scania Power

Момчета мисля скоро да си купувам навигация може ли да ме посъветвате каква да е и по кое да гледам дали е хубава по това дали има карта за слот или колко RAM  има и ако може да ми препоръчате някоя марка.

Scania Power

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

chefolini

Цитат на: rider777 - Вторник, 12 Март, 2013, 08:16:54
Всички са еднакви, но тези с големите екрани са по-удобни....
...и да добавя софтуер iGO (между другото показаните в линка са със точно такъв) - изключително удобен и сравнително верен като показания!Всички знаем че няма навигация която да те води на 100% правилно...трябва си и атлас!
 Въпросният софт си има профил за камион,както и карта по която можеш да си планираш(не че другите нямат)изключително лесно маршрут,както и да виждаш магазини,бензиностанции,паркинзи,височини и още ред неща които са важни при определянето на маршрут,особенно със камион!Аз ползвам такъв и съм изключително доволен....Успех в избора ;)

Scania Power

Мерси за съвета chefolini ще го имам впредвид :)

Scania Power

Днес говорех с моите колеги които карат с навигации и те ми споделиха че като минела една година и им излизъл някакъв надпис че трябва картите на ЕВРОПА и БЪЛГАРИЯ да се обновят.Това вярно ли е?

admin

Цитат на: Scania Power - Събота, 16 Март, 2013, 19:49:05
Днес говорех с моите колеги които карат с навигации и те ми споделиха че като минела една година и им излизъл някакъв надпис че трябва картите на ЕВРОПА и БЪЛГАРИЯ да се обновят.Това вярно ли е?

Вярно е и няма нищо сложно в обновяването, стига да знаеш как точно става.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Scania Power

Ами те до колкото ми казаха трябвало да влезеш в някакъв сайт да си платиш това обновяване, иначе ако не си обновиш картите нещо ще пречи ли.

Гумено пате

Моя опит е с Garmin, и поне при тях моделите които съм гледал, се продават вече в комплект с лиценз за обновяване на картите по няколко пъти в годината до края на живота на уреда. Така че няма да ти се налага да плащаш за обновяване след това.
Идеалния камион е с инерцията на локомотив и надеждността на печка с дърва.
-------------------------------------
"Down with the revs, up with the load"

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: highwaynomad - Неделя, 17 Март, 2013, 15:20:24
Моя опит е с Garmin, и поне при тях моделите които съм гледал, се продават вече в комплект с лиценз за обновяване на картите по няколко пъти в годината до края на живота на уреда. Така че няма да ти се налага да плащаш за обновяване след това.

При мен беше, обновяване само на картата за България. За две годи след регистрирането (не от купуването) в указания сайт. Така че, може по-късно да се регистрираш и да удължиш крайния срок.
     Не ми се вярва, да предложат доживотно безплатно обновяване. Освен, ако не са сигурни, че ще е кратък "живота".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Scania Power

Не знам по кое радио точно беше FM+ или някое друго беше даваха за подарък навигация GARMIN нов модел със доживотна гаранция и пълно обновяване на картите.

admin

Цитат на: Scania Power - Неделя, 17 Март, 2013, 18:23:31
Не знам по кое радио точно беше FM+ или някое друго беше даваха за подарък навигация GARMIN нов модел със доживотна гаранция и пълно обновяване на картите.

Има някакви условности в това "доживотно" обновяване. Прочети им в сайта какво точно пише.

Гумено пате

Аз съм си купувал доживотното обновяване на уреда отделно преди години - nuMaps Lifetime.
Сега поне за скъпите модели, има такова безплатно обновяване за цялата карта на Европа.
В България Гармин имат представителсво, там могат да кажат кой модел как се продава.

Вчера се загледах към моделите за камион ето тук:

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=275&locale=en_GB

Удебелил съм в цитата по-долу интересните за, и незабелязани от, мен до сега факти че "полезния живот" на уреда е до тогава докато той има "достатъчен капацитет на паметта и други необходими технически данни/възможности" за новите версии на картите, както и да няма нужда от "основни ремонти".
Също така ако две години не се осъвремени картата, уреда се счита с приключил "полезен живот".

Като варианти се посочват че а. или може да се избере по-малък регион на картата, или б. да се сложи SD карта. Ако и това не помага, също полезния живот може да бъде преценен от Гармин че е приключил.
Не обичам да превеждам и се извинявам ако частичния превод не е хубав.

If you purchase a nüMaps Lifetime subscription (sold separately or bundled together with certain GPS models), you will receive up to 4 map data updates per year, when and as such updates are made available on Garmin's website, for 1 compatible Garmin product until your product's useful life expires or Garmin no longer receives map data from its third party supplier, whichever is shorter.A product's "useful life" means the period during which the product (a) has sufficient memory capacity and other required technical capabilities to utilise current map data and (b) is capable of operating as intended without major repairs. A product will be deemed to be out of service and its useful life to be ended if no updates have been downloaded for such product for a period of 24 months or more. Unless otherwise stated, the updates you receive under the subscription will be updates to the same geographic map data originally included with your Garmin product when originally purchased. In some instances, your Garmin product might not have sufficient memory remaining for you to load an update to the map data, in which case you will need to either (a) select reduced map data coverage for your updates, or (b) purchase separately a microSD™/SD™ card (if and as applicable to your Garmin product) and load all or a portion of the map data coverage for your updates to the card and insert the card into the microSD/SD card slot contained in your Garmin product. If neither of the measures in (a) or (b) can be used to address your product's lack of sufficient remaining memory, then Garmin may conclude that the "useful life" of your product has expired. Garmin may terminate your nüMaps Lifetime subscription at any time if you violate any of the terms of this agreement or your subscription. Your nüMaps Lifetime subscription may not be transferred to another Garmin product.

FREE lifetime traffic updates may not be transferred to another person or another Garmin product. Lifetime traffic extends for the useful life of your Garmin traffic receiver (as long as you own a compatible Garmin GPS) or as long as Garmin receives traffic data from its traffic supplier, whichever is shorter. A traffic receiver's "useful life" means the period during which the receiver (a) has the required technical capabilities to utilize current traffic data service and (b) is capable of operating as intended without major repairs. Traffic content not available for all areas. See traffic coverage areas. Subscription required.

----------------------------------
Относно въпроса ти за слот за SD карти, и дали е полезно да имаш гнездо за външна карта

Давам ти пример как е при мен - уреда ми е стар модел - имам място само 2 ГБ. Не стига за цялата карта на Европа.
Но за Централна и Източна Европа която е около 1,5 ГБ - стига паметта на уреда - побирам всичко от Турция и Гърция, Италия, до Германия и Швейцария.
Обаче Холандия/Белгия/Люксембург, Франция, Испания, Португалия, Дания, Скандинавия, Англия та чак до Исландия - тях ги записвам на SD карта. Около 1,8 ГБ.

Така си имам цялата карта на Европа.
Ако тръгнеш да опитваш сам и имаш нужда от съвет за кое как става, пиши и ще помагаме.

Ето изглед на екрана ми с програмата - черните квадрати са това което слагам на SD картата - просто ги маркирам, всичко друго което е без черен квадрат си е на паметта на уреда.
Идеалния камион е с инерцията на локомотив и надеждността на печка с дърва.
-------------------------------------
"Down with the revs, up with the load"

mariqn_m

От Гармин по добра навигация няма. Made in USA ! Всички други китайски боклуци не стават защото картите им се обновяват доста трудоемко!
Обновяване на gps карти за Garmin GPS : 0896082850

admin

Цитат на: mariqn_m - Четвъртък, 21 Март, 2013, 10:25:52
От Гармин по добра навигация няма. Made in USA ! Всички други китайски боклуци не стават защото картите им се обновяват доста трудоемко!
Made in USA казваш? Сигурно над 100 навигации Garmin са ми минали през ръцете и нито една не е била произведена там. Ако трябва да съм честен, според мен Garmin лежат на стари лаври.

vasko_iq

Някой ползва ли навигация Prestigio доволен ли е?Че мисля да си закупя така доста са хубави и евтини или само така си мисля?  :)

vasko_iq