• Welcome to Форум на българските шофьори.

Избор на таблет с GPS

Започната от human1970, Сряда, 13 Март, 2013, 14:37:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 26 Март, 2013, 22:48:49
Не, не знам! Ще се радвам ако разясниш. А gifta играе лоша шега, дори веднъж и на мен, но не ми се задълбава на тази тема тук...

Този EORI номер е нужен за извършване на обмитяване на стоки. Ако се стигне до това, ще ти се стори, че обмитяваш една композиция с таблети. Както и да е. Всеки сам да си преценява откъде и по какъв начин да си купува подобни устройства.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

JoroBoro

На мен досега такъв номер никога не са ми искали. Купил съм над 10 телефона, 2-3 таблета и един лаптоп, и мога да кажа че проблем с тях съм нямал, нито хората които ги ползват. Всичко това е от tinydeal, беше им пуснал банер наскоро :)
И на всички мои пратки Китайците пишат между 20 и 23$. На половината от тях им платих мито, в размер на 15-20 лв., другите минаха гратис!

JoroBoro

admin

Цитат на: JoroBoro - Вторник, 26 Март, 2013, 23:07:07
На мен досега такъв номер никога не са ми искали. Купил съм над 10 телефона, 2-3 таблета и един лаптоп, и мога да кажа че проблем с тях съм нямал, нито хората които ги ползват. Всичко това е от tinydeal, беше им пуснал банер наскоро :)
И на всички мои пратки Китайците пишат между 20 и 23$. На половината от тях им платих мито, в размер на 15-20 лв., другите минаха гратис!

Аз съм плащал само веднъж ДДС за таблет. Всички останали десетки пратки са минавали между капките. Сред тях е имало например навигации. И ДДС-то го платих в пощата при получаване на пратката. Познавам обаче хора, на които се е наложило лично посещение на "Веслец" 84 в столицата, където се намира Столична митница.

Roshko

Цитат на: admin - Вторник, 26 Март, 2013, 23:00:26
Този EORI номер е нужен за извършване на обмитяване на стоки. Ако се стигне до това, ще ти се стори, че обмитяваш една композиция с таблети. Както и да е. Всеки сам да си преценява откъде и по какъв начин да си купува подобни устройства.

Значи... по друг начин казано... ако дадеш една шапка пари за Галакси, Таб или каквото и да е там, не ги следя и на втората седмица или месец му угасне дисплея, вервай ми нема си по-щастлив от човеко де е вадил EORI. Ма как и да е. Онези десетки, дори стотици думички дет съм написал преди, имат определено място и значение, не са изсипани просто ей тъй да са намирам на приказка... ;)

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 26 Март, 2013, 21:53:56
Въпросът с гаранцията на китайчето никога не е стоял на дневен ред пред мен! Сигурен съм, че при добро желание можеш да намериш отговор в пространството, а моят отговор се крие някъде сред последните редове в по-горния ми пост... До този момент, аз келепир от гаранция не съм видял! Чакай малко, имаше един случай в миналото за който не се сещам, а нещо ми подсказва, че не бих искал да се сетя! ;)

П.П. С китайците не е нужно да се пазариш. Те са търговци и са в пъти по-светнати от нас в нещата. Всяка стока се изпраща като аксесоар, фешън, за дома и т.н.т ;)
Много мога да разправям, но едва ли има смисъл, всеки си има глава на раменете! На мен като на любител на рисковете, но мързеливец при четенето ми струваше малко по-скъпо опитът с китайчета, но това едва ли касае някого другиго, освен мен самия. Пространството е широко, информация има за всяка подобна болка само време и желание да имаш да четеш...

Да,от китайците има много да се учим.

Коригиран цитат!

route

Поръчайте си го от интернет,напишете само писмо на изпращача да го фактурира на 10-15 долара и ще ви го доставят направо у дома  поне при мен се случи така.Ако сумата е по голяма трябва да го обмитявате

human1970

Извинявам се, но прочетете заглавието на темата.
Не е толкова трудно да се създаде нова за поръчка, доставка и обмитяване на стоки/таблети през интернет или нещо от този сорт.

Люси

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 26 Март, 2013, 21:35:24
Братчет, ае кът се запознаеш малко с тематиката или поне го пипнеш на живо китайчето тогава да думаш кой болен, кой здрав! Май тъй ш' най-добре.
Относно митницата пак се изказваш неподготвен. ДДС на 400лв колко е? 80, нали не бъркам? Пиша кръгли цифри дън са затормозяаме с мат'матиката. Е, за 480лв мое се снимаш до некой изтормозен Галакси Таб...
Брачед,за да ти ги говорим тез работи съм пипал толкова китайчета че ти е бедна фантазийката,дори 2 броя"чудни"телефони и един таблет ми седят паметници вкъщи,а ако искаш мое да се видиме да почерпим по биричка да видиш какъв изтормозен Галакси Таб съм си купил за 400 лева с остатъчна гаранция до средата на 2014 година пък тогава да видим какво ще речеш!!! ;D
Второ което е много по важно,като се "сбози" на тоз китаец андроида много ми е интересно откъде ще си намериш софтуер с който да го накараш  да възкръсне,има в нета някакви компромисни варианти от които нищо не става защото трябва да уцелиш точния софтуер защото няма да проработи никога,докато с истинските таблети има софтуер който само закачаш таблетчето и преинсталацията трае 5 минути и може да си го направи всеки в къщи!!!
Единственото китайче което става е Xiaomi Mi-2 но баце и то струва пари колкото един истински телефон но пък си заслужава,те сега е твой ред да почетеш форумите!!! ;)
А по темата независимо колко лесно или трудно е закупуването на китайче не си заслужава защото са пълни дървета!!!

Roshko

Не си ми мноо убедителен, ма карай... Аз за таблетите изхождам от телефоните, би трябвало положението да е сходно. Ако и Таб-а е като Галаксито... И аз си преинсталвам китайчето за 2-3 мин. Имам поне дузина РОМ-чета, но това не ми е стихията. Виж ся ти пиша клекнал в един Тотал на А16, имам два телефона, а нося един... те тва ми кефа...

Люси

За да имаш 2 телефона в един ти е достатъчно да имаш Нокиа 101,а ако ти трябва телефон или таблет с който да работи качествено и бързо и да го използваш за навигация задължително трябва да не е Хо Ши Мин!!! ;D

admin

Цитат на: Люси - Сряда, 27 Март, 2013, 21:14:09
За да имаш 2 телефона в един ти е достатъчно да имаш Нокиа 101,а ако ти трябва телефон или таблет с който да работи качествено и бързо и да го използваш за навигация задължително трябва да не е Хо Ши Мин!!! ;D
Напълно те подкрепям. С Нокия 101 съм, а таблета е Google Nexus 7. Това е таблета! Просто наистина е невероятен. С най-новата версия на Андроид - 4.22. И гарантирано получаване на най-новите ъпдейти по "въздуха" веднага след излизането им. Превъзходен IPS екран, 4-ядрен процесор, Тегра3 графика, 32 Гб памет и слот за СИМ-карта. Остави ги да си купуват китайски безименни таблети. Преди този имах Галакси Таб и го продадох на колега от форума. Надявам се, че е доволен от него.

Roshko

А тази Нокиа 101 има ли:

Android OS 4.0 3G Smartphone.
4.5" HD IPS 1280×720pixel Capacitive Touch Retina Screen.
Dual cameras, Front 2MP & Back 8MP CMOS Camera.
Large capacity Li-ion battery - 2750mAh.
Cell phone body ultrathin - 10.8mm.
Support Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor, Magnetic sensor function.

Main Features:
Phone Style   Jiayu G3 Smartphone
Phone Standard   GSM/GPRS/EDGE/WCDMA HSPA
Network Bands   GSM 850/900/1800/1900MHZ, WCDMA(UMTS) 2100MHz( The network is not compatible with most majors carriers in USA and Canada, please consider carefully before ordering, thanks for your understanding! )
Operating System   Android OS 4.0
CPU   MTK6577 1Ghz Dual Core
Built-in Memory   4GB ROM + 1GB RAM
Memory Slot Type   Supports Micro SD/T-Flash memory card & expand up to 32GB
SIM Card & Standby   Dual sim card standby
LCD Screen   4.5 inches, HD IPS Retina Screen Gorilla Glass Display, PX:1280×720, 16M Colors
Camera   Yes, support photo output and video capability
Front Camera   Upto 2.0 Mega pixels
Back Camera   Upto 8.0 Megapixels with CMOS flashlight
Multi-Touch   5 point touch
Stereo FM Radio   Yes
GPS   Built-in GPS, support A-GPS and voice navigation
Sensors   Support Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor
Magnetic sensor   Support Compass
Language   Bahasa Indonesia, Bahasa Melayu, Deutsch, English, Espanol, Francais, Italiano, Nederlands, Portugues(Brasil), Portugues(portugal), Tieng Viet, Turkce, Pyccknn, Arabic, Simplified Chinese, Traditional Chinese

Multi-Media:
Audio player   AMR ,MP3, WMA, WAV, MIDI and etc
Video player   WMV, ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V, AVI full screen play
Sound Recorder   Yes
Video Recorder   Yes
Image Viewer   Yes
Picture Format   JPG,BMP,PNG and GIF
Ring Tone   64 chord; Ringtone format: MP3, MP4
Ebook   Yes, Support

Data Transfer & Connectivity:
WIFI(WLAN)   Supports WiFi with standard IEEE 802-11b/g for data transfering
Short Message   Supports SMS, EMS and MMS
Bluetooth   Support Bluetooth 2.0 +EDR
Email   Yes
WAP   Yes, WAP 2.0
GPRS   Yes, Class 12

м?  ::)

Люси

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Сряда, 27 Март, 2013, 22:32:40
А тази Нокиа 101 има ли:

Android OS 4.0 3G Smartphone.
4.5" HD IPS 1280×720pixel Capacitive Touch Retina Screen.
Dual cameras, Front 2MP & Back 8MP CMOS Camera.
Large capacity Li-ion battery - 2750mAh.
Cell phone body ultrathin - 10.8mm.
Support Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor, Magnetic sensor function.

Main Features:
Phone Style   Jiayu G3 Smartphone
Phone Standard   GSM/GPRS/EDGE/WCDMA HSPA
Network Bands   GSM 850/900/1800/1900MHZ, WCDMA(UMTS) 2100MHz( The network is not compatible with most majors carriers in USA and Canada, please consider carefully before ordering, thanks for your understanding! )
Operating System   Android OS 4.0
CPU   MTK6577 1Ghz Dual Core
Built-in Memory   4GB ROM + 1GB RAM
Memory Slot Type   Supports Micro SD/T-Flash memory card & expand up to 32GB
SIM Card & Standby   Dual sim card standby
LCD Screen   4.5 inches, HD IPS Retina Screen Gorilla Glass Display, PX:1280×720, 16M Colors
Camera   Yes, support photo output and video capability
Front Camera   Upto 2.0 Mega pixels
Back Camera   Upto 8.0 Megapixels with CMOS flashlight
Multi-Touch   5 point touch
Stereo FM Radio   Yes
GPS   Built-in GPS, support A-GPS and voice navigation
Sensors   Support Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor
Magnetic sensor   Support Compass
Language   Bahasa Indonesia, Bahasa Melayu, Deutsch, English, Espanol, Francais, Italiano, Nederlands, Portugues(Brasil), Portugues(portugal), Tieng Viet, Turkce, Pyccknn, Arabic, Simplified Chinese, Traditional Chinese

Multi-Media:
Audio player   AMR ,MP3, WMA, WAV, MIDI and etc
Video player   WMV, ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V, AVI full screen play
Sound Recorder   Yes
Video Recorder   Yes
Image Viewer   Yes
Picture Format   JPG,BMP,PNG and GIF
Ring Tone   64 chord; Ringtone format: MP3, MP4
Ebook   Yes, Support

Data Transfer & Connectivity:
WIFI(WLAN)   Supports WiFi with standard IEEE 802-11b/g for data transfering
Short Message   Supports SMS, EMS and MMS
Bluetooth   Support Bluetooth 2.0 +EDR
Email   Yes
WAP   Yes, WAP 2.0
GPRS   Yes, Class 12

м?  ::)
Nokia-та не,ама моя Samsung Galaxy Note2 и моя Galaxy Tab ги имат +куп още екстри!!! ;)
И като гледам понеже ги разбираш нещата не стига че си купил китайче ами и от спецификациите които си постнал на таз хапартура разбирам че пак си се минал понеже телефона ти е с един GSM модул което значи че като говориш от едната карта и в тоз момент ти звъннат на другата този модерен телефон съобщава че телефона е изключен или извън обхват а не дава че те търсят на втора линия и най-грозното в цялата работа е че няма Български език и проблема не е в незнание на чужд език ами малко националистичен!!! ;D
А пък за навигация да не говорим,аз съм на А3 вече на Регенсбург а по навигация бях още на Зубен,много практично и точно!!! ;D

Р.М.
Ей Роска,направихме с теб на колегата темата на мармалад,той какво попита а ние почнахме да си мериме.......телефоните!!! ;D

Roshko

Я разкажи за купа от екстри, че ми стана интересно! Ше зема и аз да се навра за една такава скъпа играчка... Националистичния ти проблем отдавна бе решен от момече от форума, на който ти самия даде диагноза. Да с един ГСМ модул, за новите се говoреше, че ще са с два, но в спесификациите отново е "dual sim, dal stand by", а трябваше да е "dual sim, dual active". Тъй като и този "проблем" не ми е на дневен ред не съм стигнал до там с информираността си...
Между другото щеше да е коректно да споменеш как стои въпросъ при Нокиа 101. Аз и преди съм бил с по два три телефона, но не съм толко търсен, че да ми се случи да ми звънне вотория, третия, докато говоря по единия. Идеяата ми беше друга и щом не си я рабрал ще ти я обясня с "круши и домати". Просто не нося два телефона, две зарядни и т.н., а в моя случай са три, а скоро ще станат четири, може и пет /броя картите за интернет/ и затова ще взимам още един, а може и два, но за да съм  в крак с модата от новите - четири-ядрени с 2 ГБ РАМ и 32 ГБ РОМ и...
А сега в твоя стил: Ще имам НОВИ четири телефона за 600лв, а не един ползван за 400...  ;D :D :D ;D
Колегата не го мисли, он вече ми благодари за извънтематичните ми коментари, дано не се отвърне! ;)

Люси

Не се мъчи братле,има вече за по 30$ китайчета с по пет карти ,поръчаш от ибей отваряш една бира и си модерен!!! ;D

Люси