• Welcome to Форум на българските шофьори.

Избор на таблет с GPS

Започната от human1970, Сряда, 13 Март, 2013, 14:37:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: human1970 - Неделя, 17 Март, 2013, 20:50:16
Ами то като ще е 10 инча, че и 800лв. то за взема 2 нетбука за тия пари.

И 3 нетбука да вземеш, 5 пари не струват пред един истински таблет. Както ти каза и колегата по-горе, не си купувай евтина китайска пръчка, защото е напълно безсмислено. Нищо в един такъв таблет не може да те впечатли. Нито екран като екран, нито пък има някаква поддръжка. Те всъщност и име нямат повечето.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Milen

За този който ти предложих единственият минус е че няма Bluetooth. Ето и едно ревю за него - http://www.digital.bg/tv/privileg-mid-7m-tv1365.html .
Официална страница - http://privileg.bg/bg/shop/details/191/24/%D0%A2%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8/privileg-mid-7m.html .
Сервиз - http://www.computer2000.bg/ .
Форум - http://www.androidbg.com/forum/topic52269-kratko-revyu-na-tablet-privileg-mid7m.html .

Milen

human1970

А дали би могло да се подаде към него сигнал от приемника на Булсатком и да се гледа телевизия по този начин?

Milen

Цитат на: human1970 - Понеделник, 18 Март, 2013, 15:39:20
А дали би могло да се подаде към него сигнал от приемника на Булсатком и да се гледа телевизия по този начин?

Не знам.  ;)

ИванТ

Цитат на: admin - Неделя, 17 Март, 2013, 22:54:36
И 3 нетбука да вземеш, 5 пари не струват пред един истински таблет. Както ти каза и колегата по-горе, не си купувай евтина китайска пръчка, защото е напълно безсмислено. Нищо в един такъв таблет не може да те впечатли. Нито екран като екран, нито пък има някаква поддръжка. Те всъщност и име нямат повечето.
В такъв случай очакваме препоръка за достъпен, но и марков таблет с модул за глобално позициониране.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

human1970

Мисля си, че ако имаше по-голямо предлагане в магазините /да може да се видят и пробват рекламираните в сайтовете таблети/ щеше да е много по-добре. Като се гледат само картинки и технически характеристики, човек остава с впечатлението, че и по-евтините модели биха вършили работа. Сигурно има сравнително качествени и отлични за цената си по-евтини таблети с GPS, както и такива от по-наложените марки на по-приемливи цени. Въпрос на информираност, лична преценка, правилна употреба и определена доза късмет.

Според мен маркова техника за масово потребление и на достъпна цена на пазара няма вече от повече от 20 години.

admin

Цитат на: human1970 - Понеделник, 18 Март, 2013, 21:59:40
Мисля си, че ако имаше по-голямо предлагане в магазините /да може да се видят и пробват рекламираните в сайтовете таблети/ щеше да е много по-добре. Като се гледат само картинки и технически характеристики, човек остава с впечатлението, че и по-евтините модели биха вършили работа. Сигурно има сравнително качествени и отлични за цената си по-евтини таблети с GPS, както и такива от по-наложените марки на по-приемливи цени. Въпрос на информираност, лична преценка, правилна употреба и определена доза късмет.

Според мен маркова техника за масово потребление и на достъпна цена на пазара няма вече от повече от 20 години.

Не разбирам от кое точно не си доволен? 500 лева много ли ти се виждат за един перфектен таблет? Имам предвид например Google Nexus 7.

Уди кълвача

Цитат на: admin - Понеделник, 18 Март, 2013, 22:06:33
Не разбирам от кое точно не си доволен? 500 лева много ли ти се виждат за един перфектен таблет? Имам предвид например Google Nexus 7.

И аз се оглеждам за нещо от сорта, бях се спрял на Galaxy Note 2, сега ме вкара в размисли за този таблет(разликата в цената)... :)
Позиционира ли бързо ГПС, когато не е вързан към нет, или мисли 5-10 минути, като една нокия нпр?

admin

Цитат на: Уди кълвача - Вторник, 19 Март, 2013, 09:10:27
И аз се оглеждам за нещо от сорта, бях се спрял на Galaxy Note 2, сега ме вкара в размисли за този таблет(разликата в цената)... :)
Позиционира ли бързо ГПС, когато не е вързан към нет, или мисли 5-10 минути, като една нокия нпр?

Десетина секунди му трябват, за да прочете данните от сателитите.

human1970

Да, Нексуса действително има доста добри характеристики и определено ще го имам предвид преди покупката. Ако обаче таблет от 300 лв. ми върши същата работа бих взел по-евтиния. То докато не ги види човек на живо какви са им дисплеите и как се справят няма как да прецени.

lefterow

Да,за тези,които много пътуват им е необходим такъв таблет.Избора му зависи от работата,която искаш да ти свърши и разбира се цената.
На мен не ми трябва таблет и предпочитам лаптоп.

http://tablet-bg.eu/info.html

admin

Цитат на: human1970 - Вторник, 19 Март, 2013, 11:45:53
Да, Нексуса действително има доста добри характеристики и определено ще го имам предвид преди покупката. Ако обаче таблет от 300 лв. ми върши същата работа бих взел по-евтиния. То докато не ги види човек на живо какви са им дисплеите и как се справят няма как да прецени.
Ето ти един нов Нексус с около 100 лева под цената в магазина - http://prodavalnik.com/i/asus-nexus-7-32gb-3g-i19094075
Ако пък ти е скъп, в този сайт има оферти и около и под 400 лева, но нямат 3G-модул за SIM-карта.
Уверявам те, че Нексус е с брилянтен екран, голяма резолюция и няма нищо общо с китайските ментета. Приеми го като съвет и не си давай парите за долнопробна стока. Освен това с Нексус имаш гарантирано получаване на най-новите обновявания на Андроид веднага след излизането им!

human1970

Това 3G модул за СИМ карта не ми е много ясно. Иначе определено офертата си я бива. Във всички случаи ще купувам нещо такова в средата на м. април - нека все пак да направя първите 1-2 курса - да видя за какво става въпрос.
За лаптопа и аз си го мислех като вариант - да го ползвам като купя един Холукс за около 100-тина лева, но батерията му вече издържа около 1 час и си мисля, че няма да е вариант.
СПАМ: Лаптопа аз така или иначе ще си го взема. Сега тъкмо се чудя някакъв инвертор 12/220V ли да му купя от 175 или 300 вата или зарядно за лаптоп за 12V от 16лв.

admin

Цитат на: human1970 - Вторник, 19 Март, 2013, 14:03:46
Това 3G модул за СИМ карта не ми е много ясно.

С други думи възможност за поставяне на SIM-карта за ползване на мобилен интернет.

ИванТ

В търговска верига "Технополис" се продава Acer Iconia, на цена от 299.00 лева. Марката е известна и добре позната, екранът е с разделителна способност от 1024х600 пиксела, което е по-добре от разпространените безименни алтернативи.
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ