• Welcome to Форум на българските шофьори.

Toll Collect

Започната от admin, Събота, 04 Декември, 2010, 00:13:10

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

admin

Ето и снимка на документите от глобата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

BoBy_BoY

Аз лично патувах с повреден тахограф! Кога се прибрах у фирмата шефа веднага ме прати на сервиз да ми прегледат тахото.Интересно,немаше никакви проблеми по техниката! Сложиха ми тахографа и пак на път! Искам да потвърдя, че нема отърване без тикет! На всеки мост,подлез, надлез и пътен възел има камери за очитане на пътна такса! Аз имам машинка и можеби за това не са ме глобили, но тези каде са с тикети нема прошка!
                                        Лек път!!!!!!!!!!

BoBy_BoY

admin

Някой може ли да обясни например при влизане от Австрия в Германия по магистрала А3 къде трябва да се извади тол-колект? Още в Австрия или на първата бензиностанция в Германия?

BoBy_BoY

Зависи от каде ще влизаш Германия-бад Райхенхал или Зубен? Иначе на Оед има toll-col и можеш да си вземеш тикет като си направиш сметка кога влизаш в Германия. Не е добра да влизаш без да си вземеш тикет. Ще те барнат и глобата е некаде около 450Е. Иначе и на Зубен и на Заслцбург,и на бензиностанциите има машинки. Дано съм ти помогнал!!! Абе админе,баш ти задаваш тази питанка :D?

admin

Ами питам просто за да разбера дали да го извадя още в Австрия или може и в Германия? А ако например съм разтоварил в някое село в Германия и трябва да се кача на магистрала, откъде да си извадя тол-колект?

wolves

В Австрия шефе,иначе лошо.На зубен на границата мисля имаше машинки,на Бад Райхентал на шела на самата граница има толл колет машинки.За 450е не съм сигурен,но на мене ми искаха глоба от 365е,което не е ма никак малко.

BoBy_BoY

На първата бензиностанция! По принцип са много организирани в това отно6ение, но немаш ли тикет на магистралата веднага те засичат и те спират. На всеки пътен възел има снимачка. Незнаех и аз, но беше ми се развалила машинката и не отчиташе. До като се прибера на шефа са изпратили писмоот къде и колко съм навартял в Германия. Беше на А5 за Базел. Не намериш ли тикет караш по национал. Много рядко може да ти се случи да не намериш, но не е невъзможно!                         
                                               Лек път!!!

Michael

Значи както казват другите колеги не е хубаво верно да си правите експерименти да карате без тикет,но може ако неможете да намерите Toll Collect на мястото кадето сте може да тръгните и на следващата бензиностанция или аутохоф да си вземите тикет на който ще зададете точка на тръгване от мястото което сте излезнали,а не от мястото което вземате тикета.Това лято имах подобен случай в Германия над Koln и нямаше никакъв проблем но карах ме само около 20км,по принцип има разположени Колети на по 20-25 км :).

admin

Хлъзнах ги леко с едно каране без Toll Collect към 110 км по A8 от Pirmasens до Perl на границата с Люксембург. Просто на този участък няма нито бензиностанция, нито паркинг. Нищо няма.

BoBy_BoY

Това,че не са те спрели не значи че няма да ти дойде честитка! На всеки мост и възел има камера която снима и контролира трфика на toll-coll. Нещо подобно като на маджарите с мобилните снимачки. Не са такива хора да забравят немците! Ако не ти дойде ,,честитка" значи си наистина голям късметлия! ;)

admin

Пътуването беше изцяло през нощта и се надявам това да спаси положението.

BoBy_BoY

Ако минавате често през Германия защо не си сложите машинка? Хем по-ефтино,нем по-сигурно! Не съм сигурен ама са мий вече и без пари! Преди беше нещо около 100е с монтажа.

admin

Моят шеф е регистриран във форума и вероятно ще прочете какво си написал. :)

BoBy_BoY

Нека! Като си вземеш тикет и попаднеш на задръстване или си на групажи как да си исчислиш времето? Може и да върнеш тикета и да си направиш нова резервация, но ти режат за комисионна. Губенето на време!

admin

И това със задръстването го видяхме между Залцбург и Мюнхен. Над 3 часа висене. Дали ще направят компромис, ако изтече времето и ме спрат BAG?

admin