• Welcome to Форум на българските шофьори.

Електронен четец за книги

Започната от ИванТ, Четвъртък, 08 Август, 2013, 22:01:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ИванТ

Търся мнения за електронен четец Kindle Kindle 4 за 179.00 лева от търговска верига "Технополис". Понеже, признавам, не съм се сблъсквал с този тип техника какво трябва да се знае за него? Дали този вариант е с показващи се реклами (няма поместена информация по този казус в страницата към продукта на съответната търговска верига)? Поддръжката на файловите формати ми се струва скромна, но и вероятно достатъчна.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

admin

Резолюцията 800Х600 е доста ниска и се съмнявам, че ще бъде комфортно четенето. Ето това - http://www.emag.bg/tablet-vonino-speedstar-s-hdmi-c-procesor-dual-core-a9-1-60ghz-7-displej-ips-pro-hd-16gb-wi-fi-bluetooth-android-4-1-jelly-bean-cheren-9655490189219/pd/EKP2NBBBM/ не е лошо като параметри. За какво ти е да си вземеш точно четец за книги, при положение, че за още 100 лева ще си купиш пълнофункционален таблет? Единствено няма GPS, но и цената не е висока.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Boroman21

Братовчеда има същия , много е доволен даже и аз прочетох няколко страници и нямам ядове с дисплея. Ако ти трябва за четене(че за какво друго да ти трябва четец ) кайндъл е най-добрия  , дисплея изобщо не уморява и е далеч по-добре от таблетите.

ИванТ

Цитат на: admin - Петък, 09 Август, 2013, 01:09:36За какво ти е да си вземеш точно четец за книги, при положение, че за още 100 лева ще си купиш пълнофункционален таблет?
Именно за четене на книги и по възможност нищо друго. Разликата е, че електронните четци разполагат с друга технология на екрана (16 нюанса на сивия цвят), която не изморява очите и е изключително пестелива на енергия. Пробвах да чета на таблет и телефон, но просто не е удобно и комфортно за зрителните органи, дори и чрез Cool Reader.
Kindle Kindle 4 е в ценовия клас с Blaupunkt Livro, но вторият разполага със значително по-голяма функционалност при поддръжката на файлови формати. Мнения?!

batalov80

Цитат на: ИванТ - Петък, 09 Август, 2013, 21:22:38
Именно за четене на книги и по възможност нищо друго. Разликата е, че електронните четци разполагат с друга технология на екрана (16 нюанса на сивия цвят), която не изморява очите и е изключително пестелива на енергия. Пробвах да чета на таблет и телефон, но просто не е удобно и комфортно за зрителните органи, дори и чрез Cool Reader.
Kindle Kindle 4 е в ценовия клас с Blaupunkt Livro, но вторият разполага със значително по-голяма функционалност при поддръжката на файлови формати. Мнения?!

Работих с такъв-доволен съм.

ИванТ

В крайна сметка избрах Pocketbook 613, най-вече заради широката поддръжка на различни файлови формати и кирилица, липсата на каквито и да било екстри, липсата на модул за безжичен интернет.
Просто се изискваше да може да служи само и единствено за четене на книги. Хубавото е, че няма подсветка на екрана, което създава усещане много близко до хартиения вариант.
Относно алтернативите като Kindle Kindle 4, поддържа много скромен набор от формати, липсва дори най-известния за електронни книги. Възможността за достъп до интернет е напълно излишна. Nook Simple Touch изисква регистрация през интернет, без да има някаква кола.
В заключение добавям, че най-добрият електронен четец (само за четене) е Pocketbook 613.

ИванТ