• Welcome to Форум на българските шофьори.

Въпрос за ЛИАЗ

Започната от godech, Неделя, 11 Август, 2013, 21:52:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

godech

Колеги джиткам си аз със една шкодичка но ми писна от тези скоростна кутия без синхрони,и се сещам по едно време че преди много години са ми разказвали че по Русе са правили Шкодите със скоростна кутия от Волво,но не знам нито модела нито година на производство.Които може да помогне със информация

godech

bizzart

F12 F10 и от сканиа 112 става.

bizzart

godech

Благодаря колега bizzart,очаквах нещо от сорта бай Иван ги правеше едно време той ще ти помогне но явно само младоци са тук а старите дападжийски кучета не се ровят по нета.

dimich87

Какъв е проблема на несинхронизираните скорости? След като им свикнеш даже не ти прави впечатление че караш такъв камион. Аз още от малък се научих из горите на несинхронизирани скорости. Сега баща ми има една волга с износени синхронизатори. Всички скорости хъркат без двойно амбрииране. Понеже не ми се занимава със смяна на кутията (имам налична здрава) я караме така. Ама и колата е пътник. Предполагам на есен ще се бракува.

bizzart

Има един лоуреад Ивайло Наков прави поне 10 европеики с такива кутии и вози само тонажи сериозни и казва че вървят повече и държат на тонажите.

godech

Благодаря колега но къде да го намеря този човек

sek.1

Цитат на: godech - Понеделник, 12 Август, 2013, 09:44:53
Благодаря колега bizzart,очаквах нещо от сорта бай Иван ги правеше едно време той ще ти помогне но явно само младоци са тук а старите дападжийски кучета не се ровят по нета.
А как се намираше на времето такава скоростна кутия ? До към 1997 в България не се движеха много западни камиони . През 1993 година карах един влекач Мерцедес 1632 и въпреки че ги имаше в СО МАТ за доста неща ми се налагаше да ги поръчвам един месец предварително .  Пак по онова време имах една почти нова ИФА W 50  видях на един познат ифата със скорости от Йелч с бързи и бавни . Черпех ; плащах да намеря такава кутия и намерих ама след около две години и половин година след като бях продал ифата .

godech

Искаш да кажеш да продам шкодата ли колега sek.1

sek.1

Щом ти върши работа карай си я . Сега има много морги от които на прилична цена можеш да намериш подходяща скоростна кутия . По време на дападжийските времена просто нямаше от къде да намериш  а и камиона като не е твой а на нещо имагинерно като държавата нямаше и смисъл да търсиш . Аз работих на времето 3 години с влекач и ремарке под аренда от първи клон накрая като го ликвидираха ДАПа исках да си купя композицията не ми я продадоха а я нарязаха на скрап .  В крайна сметка не толкова важна марката а накрая на месеца какво си изкарал . Запомнил съм какво ми каза на времето един стар колега бай Добри (лека му пръст) мой комшия който цял живот караше една газка самосвал в пети клон товарни таксита като видя моята Европа с 24 000 литрова цистерна пред нас . Та човека поклати глава и каза : Камион като училище ама дано заплатата не ти е като на даскал .

dino412

Колега не се вкарвай във излишни страшни филми.На Шкода-та кутията е синхронизирана просто обърни внимание дали отделя добре съединителя.От там идват повечето проблеми.И я пусни някоя снимка на Шкодилака че като гледам ника ти нищо чудно да Сме се срещали по пътищата.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Rammbon

Днес видях един доста натокан Лиаз. Спира на светофар, аз съм в гръб , и чувам как изрежда скоростите. Обръщам се и Лиаз бордови хенгер с 3-осен камион  и с 3-осно ремарке. А и двигателя сякаш не беше от Шкода ами от нещо по-мощно. С тъмно червена кабина :)

ET VIT-93

Цитат на: Rammbon - Събота, 14 Септември, 2013, 20:14:40Днес видях един доста натокан Лиаз. Спира на светофар, аз съм в гръб , и чувам как изрежда скоростите. Обръщам се и Лиаз бордови хенгер с 3-осен камион  и с 3-осно ремарке. А и двигателя сякаш не беше от Шкода ами от нещо по-мощно. С тъмно червена кабина :)
Защо не се обади,че си Ти ;D.Щях да ги превключвам през една ;D.

bizzart

Цитат на: ET VIT-93 - Събота, 14 Септември, 2013, 21:16:01
Защо не се обади,че си Ти ;D.Щях да ги превключвам през една ;D.
Ами другия път да знаeш.

Бриги Магнито

Виталииииииииииий те така заминават скоростите ,Шкодилака и е арно да и боднеш директно пета бавна и черта,от че се абиш ги млатиш през една  :D :D :D :D

Бриги Магнито