• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кой какво и защо кара

Започната от fxmaster, Неделя, 08 Май, 2011, 15:51:59

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

fxmaster

Такаа ... Вижте на какво попаднах в един руски форум.
Цитат:

Люди, покупающие Вольво, думают, что купили самую лучшую машину, но так не думают остальные.
Люди покупающие Рено-Магнум, думают, что они ловко всех нае.бали, так как купили Вольво с кабиной попросторней, но гораздо дешевле(и они как-то правы)
Люди, покупающие Рено-Премиум, думают, что купили почти Магнум, но мы-то знаем, как в нём холодно ночью.
Люди, покупающие Сканию, думают, что купили шведскую машину, но мы-то знаем, где конкретно в Питере их собирают.
Люди, покупающие МАН, думают, что купили надёжную машину, раз уж весь Магнит на МАНах, и потом дико бесятся, когда он не работает на морозе из-за интеркулера.
Люди, покупающие ДАФ, думают, что купили самую комфортную машину с самым большим в Европе спальником. А люди на сервисах вспоминают родину ДАФа-Голландию, потому что только полностью укуренные пида.расы могут ТАК проложить проводку.
Люди покупающие Ивеко, думают, что это раньше у Ивеко был геморой с проводкой, а сейчас всё ничтяк. И хотя они слышали про "Ивеко-геморой века", они уверены, что именно их экземпляр был юбилейным.
Люди, покупающие Мерседес-Актрос-ничо так люди. Любят ложить на всё ху.й и успешно кладут, и их ниипёт.
Люди, покупающие Мерседес-Аксор думают, что купили Актрос и всех ловко нае.бали. Иллюзия пропадает при первой ночёвке, когда ноги и голова упираются в противоположные стенки кабины.
Люди, покупающие американское Вольво думают, что купили Вольво, но с ЦЕНЗУРА большой кабиной. На деле они купили такой же конструктор из Камминса, Итона и Меритора, только вдвое дороже.
Люди, покупающие Фрейтлайнер думают, что купили машину с огромным спальником и почти американскую Вольво, а на деле купили КРАЗ с более красивой кабиной.
Люди, покупающие безносый Интер вообще ни о чём через три дня не думают, им стряхивает мозги.
Люди, покупающие Америку в принципе думают о комфорте для поспать и побухать в кабине, на деле имеют гемор с погрузкой-разгрузкой на сучьих базах, спланированных под ЗиС-137. И все мы знаем, как они перебздели, когда Путен подписал Техрегламент с длиной 20м.
Люди, Покупающие МАЗ думают, что технично наеб.али вообще всех, так как машина дешёвая, расценки те же, чинится на коленке, а запчасти три копейки. Они так думают до первого ремонта, потом не думают.
Люди, покупающие КАМАЗ для буксировки еврофуры, должны стерилизоваться на месте поимки и галоперидол принудительно трижды в сутки.
Люди, покупающие МАЗ-Зубрёнок думают, что ловко всех нае.бали, так как купили пятитонный мерс задёшево, а на деле не пятитонный, а трёхтонный и не мерс, а Бычок.
Люди, покупающие ГАЗон, тоже думают, что ловко всех нае.бали, купив задёшево пятитонный мерс, а на деле-тот же трёхтонный Бычок.
Люди, покупающие Бычок-и так всё ясно.
Люди, покупающие ГАЗель, думают с акцентом.
Люди, покупающие грузовики старше 10 лет думают, что сэкономили и ловко всех нае.бали, на самом деле их ежедневно ловко наё.бывают сервисы и автомагазины.
Люди, покупающие ЕВРО-3 думают, что всех нае.бали и у них не будет проблем с мочевиной, на деле у них есть проблемы на границе.
Люди, покупающие ЕВРО-5 думают, что всех нае.бали, и у них не будет проблем на границе, на деле у них масса гимароя с мочевиной.
Людям, покупающим Евро-2 и меньше, пох.уй на границу, их туда всё равно не выпустят, и по.х.уй на мочевину, они не знают, что это такое.

Прицепы.
Люди, покупающие штору, думают, что самые хитрые, так как грузятся сбоку, сзади и сверху.
Люди, покупающие тент, думают, что ловко всех нае.бали, купив почти штору задёшево, а тент можно и скатать. Потом, при первой верхней погрузке зимой, уже не думают.
Люди, покупающие термос думают, что купили почти рефрижератор, но вдвое дешевле, только летом никому нах.уй не нужны.
Люди, покупающие рефрижератор, думают, что всех нае.бали и будут ездить в чистом и задорого. И ездят в чистом и задорого и кладут ЦЕНЗУРА на остальных, за что их не любят, что им пох.уй, потому что ездят в чистом и задорого.
Люди, покупающие автовозы, думают, что другие люди будут вечно покупать ТАЗо-ВАЗо-хлам и их бизнес никогда не кончится.
Люди, покупающие юмбу, и снимающие с ней тент и борта думают, что ловко всех нае.бали и будут вечно возить негабарит без разрешения, но после 2014 года жестко обломаются.

: край на цитата.

Интересен поглед над нещата, не мислите ли ?

Източник http://www.dalnoboi.ru/phpBB2/index.php?plugin=phpBB

П.П. За неразбиращите руски - ИЗВИНЕТИ !

fxmaster

admin

Някой с добър руски и повече свободно време ще се наеме ли да го преведе? Струва ми се доста интересно. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

fxmaster

Ако намеря време довечера, ще го преведа.

fxmaster

Ето и превод:

Хората които си купуват Волво си мислят, че са си купили най-добрата машина, но не така мислят останалите.

Хората които си купуват Рено Магнум си мислят, че яко са пре.ебали всички, защото са си купили Волво с по-просторна кабина, но много по-евтино (и те по-принцип са прави)

Хората които си купуват Рено Премиум си мислят, че са си купили почти Магнум, но всички ние знаем колко е студено вечер в него.

Хората които си купуват Скания си мислят, че са си купили шведска машина, но ние си знаем къде точно в С.Петербург ги сглобяват.

Хората които си купуват МАН си мислят, че са купили надеждна машина, Нали целия МАГНИТ (явно голям руски превозвач, б.прев.) е на МАН-ове, после страшно беснеят, когато той не работи на студеното заради интеркулера.

Хората които си купуват ДАФ си мислят, че са купили най-комфортната машина, с най-голямото легло в Европа. А хората в сервизите си спомнят родината на ДАФ - Холандия, защото само здраво напушени педе.раси, могат ТОЧНО ТАКА да прекарат окабеляването.

Хората които си купуват Ивеко си мислят, че едно време Ивеко са били с проблемно окабеляване, а сега всичко е наред. Въпреки , че са чували за "Ивеко - глупостта на века", те са уверени, че точно техния екземпляр е юбилеен.

Хората които си купуват Мерцедес Актрос въобще не мислят. Обичат всичко да пращат на майната си и успешно го правят. И въобще им е през х.у.я.

Хората които си купуват Мерцедес Аксор си мислят, че са купили Актрос и яко са прее.бали всички. Илюзията пропада през първото нощуване, когато главата и краката опират в срещуположните стени на кабината.

Хората които си купуват американско Волво си мислят, че са купили Волво с еба.си и голямата кабина. На практика излиза, че са си купили конструктор от Къминс, Ийтън и Меритор, само че, двойно по-скъпо.

Хората които си купуват Фрейтлайнер си мислят, че са купили машина с огромнп спално и почти американско Волво, а на практика са си купили КРАЗ с по-красива кабина.

Хората които си купуват безносов Интер (cabover или както там му казват), след три дена въобще нищо не  мислят - изтръпват им мозъците.

Хората които си купуват от Америка, си мислят за комфорта като спят и е.бат. На практика имат проблем с товаро-разтоварването на кофтите бази планирани за ЗиС-137. Всички знаем как се издухаха, когато Путин подписа Техн. регламент за дължина до 20м.
.
Хората които си купуват МАЗ си мислят, че технично са нае.бали въобще всички, тъй като машината е много ефтина, расценките са същите, поправя се на коляно, а частите са по три копейки. Така мислят те до първия ремонт, после не мислят.

Хората които си купуват КАМАЗ за теглене на евро ремаркета, трябва да се стерилизират на мястото на залавяне. Нужно е и да им се дава Халоперидол принудително три пъти дневно (лекарство за лечение на сериозни психични разстройства б.прев.)

Хората които си купуват МАЗ-Зубърче си мислят, че технично са нае.бали въобще всички, тъй като са си купили пет тонен Мерц ефтино. Оказва се обаче, че са си купили не пет тонен, а три тонен и не Мерц а Биче.

Хората които си купуват ГАЗ си мислят, че са прее.бали всички като са купили пет тонен Мерц. На практика това е същия тритонен Бичок.

Хората които си купуват Бичок - там всичко е ясно.

Хората които си купуват ГАЗела, мислят с акцент.

Хората които си купуват над 10 годишни камиони мислят, че са спестили пари и са прецакали всички. На практика тях ежеднрвно ги цакат сервизите и магазините за части.

Хората които си купуват ЕВРО-3 си мислят, че са прее.бали всички и няма да имат проблем с пикнята (има се в предвид AdBlue б.прев.). На практика те имат проблеми с границите.

Хората които си купуват ЕВРО-5 си мислят, че са прее.бали всички и няма да имат проблеми на границата. На практика те имат маса проблеми с пикнята (има се в предвид AdBlue б.прев.).

Хората които си купуват ЕВРО-2 и по-надолу, им са през х.уя границите, там така или иначе няма да ги пуснат. И им е през х.уя пикнята (има се в предвид AdBlue б.прев.).- те дори и не знаят какво е това.

Ремаркета.
Хората които купуват щора си мислят, че са най-хитрите, защото се товарят отстрани, отзад и отгоре.

Хората които купуват тента си мислят, че са прецакали всички, като са купили щора по-ефтино, а тентата можеш и да я скатаеш. След първото товарене отгоре през зимата - вече не мислят.

Хората купуващи термос си мислят, че са купили фриго, но двойно по-ефтино. Само дето през лятото на никой не са нужни.

Хората който купуват фриго си мислят, че са прее.бали всички и ще карат на чисто и по-скъпо.И карат на чисто и по-скъпо и им е през х.уя, че останалите не ги харесват задето карат на чисто и по-скъпо.

Хората които купуват автовози си мислят, че другите хора вечно ще купуват коли-морги и бизнеса им никога няма да западне.

Хората които си купуват платформа и махат от нея тентата и бордовете си мислят че са прее.бали всички и ще карат извънгабаритни без разрешение. След 2014 рязко ще се прецакат.

П.П Превода не е буквален, а стилистически и по смисъл. Не съм го редактирал граматически и по запетайки. Някои МОД или АДМИН-а, ако имат нерви да го погледнат.

admin

;D ;D ;D Невероятно! Поздравления за превода.

fxmaster

Моля! С руския и английския сме в близки отношения ;)

П.П. Не си виждам плюсчето обаче ...

BoBy_BoY

Цитат на: fxmaster - Понеделник, 09 Май, 2011, 13:45:49
Моля! С руския и английския сме в близки отношения ;)

Баце, много време и внимание си отделил.бравос! Ще ти бутнем един плюс, няма как, за труд! Ама да ти мъцнем нещичко-знам и съм сигурен , че си кьорнал- форумчето си е БГ. Ние тука сме си шоферчета, а не полиглоти ;). Би трябвало да ти е задължение да го преведеш( за съфорумците си)!  Нищо лично, но ти си ги мъцкаш, а ние четем, нали?
  Очаквам много други интересни и полезни неща от тебе! Успех ;) :)!

Joro

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

imter

fxmaster

Цитат на: boby_yor - Понеделник, 09 Май, 2011, 15:27:33

Баце, много време и внимание си отделил.бравос! Ще ти бутнем един плюс, няма как, за труд! Ама да ти мъцнем нещичко-знам и съм сигурен , че си кьорнал- форумчето си е БГ. Ние тука сме си шоферчета, а не полиглоти ;). Би трябвало да ти е задължение да го преведеш( за съфорумците си)!  Нищо лично, но ти си ги мъцкаш, а ние четем, нали?
  Очаквам много други интересни и полезни неща от тебе! Успех ;) :)!

Брат, в моята диплома пише "Шофьор и монтьор на МПС кат С" и това не ми пречи да знам тези два езика :) Нищо, че досега не съм карал за кинти. Тъй че, какво ни пречи да сме шофери с по два езика, а ? ;)

П.П. Абе що не ме вземеш при теб да понатрупам стаж?
П.П.П. Знам и френски - ама устно ;)

Trucker_Boy

Много голяма част от българските тираджии са научили няколко езика разговорно.
От тях се очаква да намерят адреса , попитат за пътя или да се създаде комуникация с контролните органи.
Според мен темичката е супер и fxmaster-а е много точен пич!  ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

BoBy_BoY

Пичове, да ви бацнем нещичко от пакистанския сайт, а?  Аз не деля кой е пич и кой е интелигентен,мислим! После колко плюсчета ще ми наредите?
  Казах си мнението, което си е лично мое ;)!
  Колега, много ми е любопитно, как си научил френския и при това само устно ????
  Ако ми намекваш за нещо :D, сбъркал си адреса!
  За опит по занаята се трупа по пътищата и сблъсаци с неволите, и други съпътстващи проблеми!
  Ако те интересува нещо с което аз мога да ти помогна,ок, насреща съм!
  Ако не мога, лек ти път! ;)

SOLAR

Поздрав за превода и +

Trucker_Boy

Цитат на: SOLAR - Сряда, 11 Май, 2011, 17:28:46

Поздрав за превода и +

+ вижте как от една тема може да си съберете 10 +-чета  ;D
www.sbps.eu