• Welcome to Форум на българските шофьори.

Спирате ли на знак "Стоп"?

Започната от admin, Неделя, 22 Май, 2011, 14:09:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Спирате ли на знак "Стоп"?

Винаги спирам
29 (80.6%)
Не спирам никога
0 (0%)
Само понякога
6 (16.7%)
Какъв е този знак?
1 (2.8%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 33

tcvetan161

tcvetan161

abator

Винаги спирам. Дори и когато имам добра видимост и виждам, че няма никой на пътя с предимство, спирам за секунда.

abator

Fast_Boy

Цитат на: admin - Неделя, 22 Май, 2011, 14:23:56
Поводът за тази тема пък е, че на мен ми се размина ПТП преди час. Просто една колежка на пътя беше решила, че този знак е поставен за украса и не си направи труда дори и да намали скоростта или да се огледа.

Ами ставал съм свидетел как софиянец не спира на знак стоп и отнася линейка със включена сигнална уредба.
След удара линейката се удари и във дърво но за щастие нямаше сериозно пострадали.

harley

Задължително.Няма такъв вариянт"понякога".
Винаги спирам    - 15 (78.9%)
Не спирам никога    - 0 (0%)
Само понякога    - 4 (21.1%)
Какъв е този знак?    - 0 (0%)
Нямам мнение    - 0 (0%)

Общ брой гласове: 19

SOLAR

Цитат на: harley - Понеделник, 06 Юни, 2011, 17:56:29
Задължително.Няма такъв вариянт"понякога".
Винаги спирам    - 15 (78.9%)
Не спирам никога    - 0 (0%)
Само понякога    - 4 (21.1%)
Какъв е този знак?    - 0 (0%)
Нямам мнение    - 0 (0%)

Общ брой гласове: 19

Не е ли равнозначно "Само понякога" ?

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Май е време да допълня леко темата и да добавя към въпроса "Спирате ли на знак СТОП", когато сте с камиона? Нещо не мога да си представя 40 тона композиция и "само понякога спирам". Какво мислите вие по този въпрос?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Fast_Boy - Понеделник, 06 Юни, 2011, 17:42:21
Цитат на: admin - Неделя, 22 Май, 2011, 14:23:56
Поводът за тази тема пък е, че на мен ми се размина ПТП преди час. Просто една колежка на пътя беше решила, че този знак е поставен за украса и не си направи труда дори и да намали скоростта или да се огледа.

Ами ставал съм свидетел как софиянец не спира на знак стоп и отнася линейка със включена сигнална уредба.
След удара линейката се удари и във дърво но за щастие нямаше сериозно пострадали.

У Големо село ни е нещо ,като спорт това,кой я качи на по-високо или я метне по-далече печели.
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

П.П. Сори ма не се сдържах,за да не се повтори delete please

bo4a

Аз винаги спирам, но вчера един колега с регистрация СО  щеше направо да се натовари в  кабината ми с неговата 814-ка. Става въпрос за кръстовището при Транскапитал под моста.

BGTruckers

Зависи от ситуацията! По принцип има знаци "стоп", които са на 5-10 метра преди кръстовището, а на самото кръстовище няма "стоп линия" или там както се казва и тогава по правилник трябва да спреш при знака и после да продължиш, но аз спирам направо на кръстовището. Иначе да се излетя без въобще да спра - няма как да стане, освен ако визуално не съм пропуснал знака, което до сега не ми се е случвало и се надявам и за напред да не се случва.

harley

Цитат на: admin - Понеделник, 06 Юни, 2011, 20:09:57
Май е време да допълня леко темата и да добавя към въпроса "Спирате ли на знак СТОП", когато сте с камиона? Нещо не мога да си представя 40 тона композиция и "само понякога спирам". Какво мислите вие по този въпрос?
Не се учудваи АДМИН.Има и такива "екземпляри".Дано стават все по малко.

harley