• Welcome to Форум на българските шофьори.

Различните държави

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 00:56:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

В тази тема бихме могли да дискутираме особеностите на всяка една държава при извършване на превози.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

BoBy_BoY

Швейцария- страна в Шенген с действащи граници и митнически контрол! На всяка граница се обработват митнически документи(Т-1,Т-2,ТИР карнет). Процедурата е лесна и не отнема много от познатото ни за нас време,като например Калотина или Капитан Андреево.
За МПС което не е регистрирано в страната или за първи път ще влиза се издава Толл Карта за пътя. При влизане в Толл машинката се записва начален км, на излизане краен плюс теглото на товара с ремаркето. Не е а препоръчване да се лъже при нанасянето на данните за километрите, килограмите и броя на колетите! Лично на няколко пъти ме проверяваха за това!
                                                      Лека и безаварийна!

BoBy_BoY

admin

Според мен много превозвачи избягват преминаване през Швейцария, колкото и да е лесно с тази документация. А пък швейцарците нямат голямо желание разни камиони да им преминават през държавата и затова усилено строят тунели за превоз на камиони с влакове.

BoBy_BoY

Цитат на: admin - Петък, 25 Февруари, 2011, 02:19:39
Според мен много превозвачи избягват преминаване през Швейцария, колкото и да е лесно с тази документация. А пък швейцарците нямат голямо желание разни камиони да им преминават през държавата и затова усилено строят тунели за превоз на камиони с влакове.
Да ти кажем прав си! Сега са пуснали трен от Фрайбург да Италия(не знам точно къде). Ние няма другаде от къде да минем в посока север-юг-север кога сме за Милано или Торино.

admin

Качваш се на Фрайбург и слизаш в Домодосола. Не съм пътувал, но е така.

BoBy_BoY

Цитат на: admin - Понеделник, 21 Март, 2011, 15:27:03
Качваш се на Фрайбург и слизаш в Домодосола. Не съм пътувал, но е така.
Да си призная честно не съм сигурен, но по-склонен бих бил да е Новара :-\

BoBy_BoY