• Welcome to Форум на българските шофьори.

Навигация за Англия

Започната от bobikat, Неделя, 22 Февруари, 2015, 08:33:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bobikat

Колеги, кажете някоя навигация за камион, която ще се използува основно Англия-Белгия (Холандия). По думите на шефа, другите шофьори имали нави-та, които им правили по 2-3 маршрута и ти си избираш един, който дори и да е по-дълъг е по-икономичен (разбираемо е защо). Каза също, да има възможност да търси по пощенски кодове, щото така било по-лесно да се намират адреси в Англия. И още нещо спомена, но не го разбрах точно, каза, че колегите увеличавали екрана (нещо "руте" спомена) с което гледали точно къде отиват (сигурно е имал в предвид 3Д карти). Аз за лаптопа си свалих "Goole Earth", но там показва ако имаш интернет (или от кеш-а ако нямаш). Кажете някоя програма (подобна) която да работи без нет.
П.С. Да не забравя. Да е пълно и с POI. Паркинги, магазини, аптеки и т.н. Мерси на отзовалите се.

bobikat

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

bobikat

Boroman21

Ако имаш смартфон или таблет с ГПС ползвай иго . В Pocketbulgaria има почти всичко , а аз вече 9 месеца я ползвам непрекъснато и пропуск няма.

http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?f=51&t=27215

driver1

А бре, човече! Вземи си един сравнително евтин китайски таблет и му качи едно IGO-Primo и си готов! Писано е по темата и тук. В Примо-то има всичко, което ти трябва - има опция за камиони, POI-точки, които да въведеш, но най-важното, според мен е, че ти дава разстоянията в километри до всички следващи паркинги и бензиностанции за камиони. Това ти дава възможност да си планираш и оползотворяваш времето за шофиране до минута.
  За две години през които ползвах такава навигация, нито веднъж не ме е вкарала в място, неподходящо за камиони. При грешка бързо преизчислява алтернативен маршрут СЪЩО СЪОБРАЗЕН С ГАБАРИТИТЕ НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО.
  Разбрах, че вече има нови надстройки и подобрения по програмата.
  Да не говорим, че таблетът можеш да го ползваш и за други цели, освен за навигация.

bobikat

Благодаря и на двамата. Валери, аз телефона го използвам за говорене, затова съм с нокия с фенерче. Предпочитам един уред да не е многофункционален, защото не може да се използват напълно функциите. Предпочитам като е нави, да е само за нави. Шефа дава служебна, но била само на английски. То не, че не мога да я рутна и да говори "каката" на български де. Нямам много време (около седмица) за да се занимавам с рутване, затова предпочитам някой да каже с каква нави работи. Лично съм се спрял на 2-3 модела от инетернет, но аджеба дали го могат това, което е като изискване в първия пост.
Не искам да прозвучи като реклама, но ето ги:
http://xn--80aafeyc3a1f2d.net/gps-west-road-wr-5088s-fm-eu-800mhz-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD
http://xn--80aafeyc3a1f2d.net/gps-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/gps-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD/gps-diva-5008s-fm-bt-av-in-eu-800mhz-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD
По-натам може и Гармин да си взема, но на бързо нещо такова.

rider777

Човек,,, дал съм ти линк в Продавалник,,, в момента 7 инчови са по 85 кинта масово ги дават,,, тия линкове дето си качил са за 5 инчови,,,, ако искаш да си вадиш очите и за сметка на това да си дал 2 пъти повече кинти,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dinko_ferrari

Аз също съм на мнението на driver1.Имам един таблет Асус с инсталирана Примо и нямам никакви проблеми.
Голям с хубава стойка,добри цветове изобщо заслужава си.Ползвал съм го и по паркинги за интернет когато не ми се носи компа с мен(освен и тел.).
Rider ти не беше ли взел и ти един преди около година или се лъжа?Кажи кво стана с него.

Boroman21

5 инча е оптимално , 7 вади очи нощно време нищо че си има и нощен скин. И като цяло китайките имат кофти екрани та бързо ще останеш без очи и сам ще я метнеш в кофата.

Красимир Тодоров

Карам с китайски таблет и примо2, което сам си инсталирах и е не е добре в сравнение с примо1. Имал съм всички видове навигации. Примо е най-добрата.
В Англия няма ядове. За Англия примото в зависимост от картите търси по два начина, със старите ми карти търсеше по пълния пощенски код и няма опция да въведеш улица. После смених картите и примото с нови, вече не търси по пълен код, последните две букви от кода не излизат. Обаче има опция да въведа улица, и тогава резултата е още по-добър. Та и в двата вариатна води прекрасно, но втория като че повече ми харесва.
Забелязал съм обаче, че много хора не умеят да работят с примото и от там му излиза лошо име.
А е просто най-доброто, дори с колега сме пътували двойка и той вади некъв адски скъп и прехвален Гармин за 900 лв, примото го удари в земята, а колегата се проклетисва, че е дал маса пари за лъскав боклук

LKW

Цитат на: Красимир Тодоров - Неделя, 01 Март, 2015, 10:32:42
Карам с китайски таблет и примо2, което сам си инсталирах и е не е добре в сравнение с примо1. Имал съм всички видове навигации. Примо е най-добрата.
В Англия няма ядове. За Англия примото в зависимост от картите търси по два начина, със старите ми карти търсеше по пълния пощенски код и няма опция да въведеш улица. После смених картите и примото с нови, вече не търси по пълен код, последните две букви от кода не излизат. Обаче има опция да въведа улица, и тогава резултата е още по-добър. Та и в двата вариатна води прекрасно, но втория като че повече ми харесва.
Забелязал съм обаче, че много хора не умеят да работят с примото и от там му излиза лошо име.
А е просто най-доброто, дори с колега сме пътували двойка и той вади некъв адски скъп и прехвален Гармин за 900 лв, примото го удари в земята, а колегата се проклетисва, че е дал маса пари за лъскав боклук

И с кое точно това измислено нещо "примо" е ударило от земята "Лъскавия боклук".Аз съм с такъв "Лъскав боклук за 900lv Garmin Dezl760 и никога не съм имал проблеми.Мой колега имаше Гармин за кола и реши да пробва като си взе някаква от тия измислените за 180лв за камион.Навигацията изкара точно един курс до Англия (даже не го и завърши защото излетя от ферибота.
И като колегата си вземе примерно това нещо примо и няма вариянт за Англия да търси по пощенски код , а единственото нещо което има за дадена фирма е име и код , какво прави.А и да не говориме ,че в Англия има в един град две улици с едно име.
Колега ако искаш навигация която да ти върши работа трябва да вложиш малко повече пари , а ако искаш да си тровиш нервите взимаи там примо мримо превилег престиж и там още какви имаше измишльотини.Принципно 90 процента от англиските шофьори на камиони а и не само работят с ТОМ ТОМ.Ако не ти се дават толкова пари за камионджииска навигация вземи такава за кола като към нея си вземи камиондййски атлас за Англия с височини , ширини и тонаж.Цената му е около 20паунда.Но дори и да не вземеш атлас в Англия има толкова табели и знаци преди височина широчина тонаж , че няма как да се объркаш.Щом тъпите англичани не се бъркат , където ако не му е написано нарисувано и показано на снимка той няма акъл да се сети значи и ти няма да имаш ядове.Не купувай от такива сайтове и измислени магазини боклуци.Отиваш в представителен магазин и забравяш за ядове.А и много от навигациите на гармин са с доживотно обновяване на картите.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

driver1

;D ;D ;) :D тоя LKW, че ме спука от смех! Не за първи път...Виждам, че и с навигациите си толкова наясно, колкото и с картите - т.е. - никак! "Един колега си купи...и каза..."  ;D ;D ;D

LKW

Цитат на: driver1 - Неделя, 01 Март, 2015, 13:41:15
;D ;D ;) :D тоя LKW, че ме спука от смех! Не за първи път...Виждам, че и с навигациите си толкова наясно, колкото и с картите - т.е. - никак! "Един колега си купи...и каза..."  ;D ;D ;D

Валери аз не твърдя , че разбирам от навигации .Моя колега който съм дал за пример работи във фирмата в която и аз работя.Ти много ли си "в час с навигациите".
Лошото е че форума продължава да си е все същия , с постоянните "клиенти".Двама трима дето и хах хадер си нямат от транспорт , един карал някога си (и с това ще си и остане , как е Валери има ли работа?) , лаладжииските истории на бат ви Иво и това е.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

driver1

Цитат на: LKW - Неделя, 01 Март, 2015, 14:26:46
Валери аз не твърдя , че разбирам от навигации .Моя колега който съм дал за пример работи във фирмата в която и аз работя.Ти много ли си "в час с навигациите".
Лошото е че форума продължава да си е все същия , с постоянните "клиенти".Двама трима дето и хах хадер си нямат от транспорт , един карал някога си (и с това ще си и остане , как е Валери има ли работа?) , лаладжииските истории на бат ви Иво и това е.

Така! Така! Хал-хабер си немаме от транспорт...Добре, че си ти за да обясниш накъде е север и юг.
  Работа има за целия китайски народ, пиле!  ;D Къф ти е проблема?
  А па ти си мислиш, че кът си пречополил по случайност локвата и всичко ти е ясно вече. А кът та чета - много имаш да наваксваш още. Но не пречи да веселиш аудиторията.
  И за да сме по темата - Примото е най-добрата навигация за професионално ползване от шофьорите на камиони!

loshdancho

LKW за съжаление прав  е  драйвъра. Един колега си купи...
Та този колега не знае ли, че примо се обновява,  или за по лесно се хаква. Не знае ли, че проблема с пощенският код е в лицензите, или  го взе от магазина и хоп да ме закара до Англия на адреса. Ако искащ примо има едни  добри хора, които четат и знаят кое как да му сложат за да работи. и за примо има всичко в нета от езера , през релеф, сгради, паркинги, , спирки за метро, камери, езици. Може две навигации да нямат нищо общо. просто има толкова много неща, които могат да се сложат в навигацията, че не е истина. На телефона имам примо, плюс още две на камиона. Това на телефона може да търси даже по ключова дума в GOOGLE....  да търси по снимка, кординати, пощенски код, да търси по име на  интересна точка.    А ако те влече почваш да четеш  и ровиш и си обновяваш навигацията за без пари.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.