• Welcome to Форум на българските шофьори.

Навигация за Англия

Започната от bobikat, Неделя, 22 Февруари, 2015, 08:33:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Тодоров

ЛКВ, ще ти отговоря съвсем не в духа на заяждане.
Първо искам да ти кажа, че съм шофьор-шофьор и това изобщо не желая да го коментирам с теб.
Второ на въпроса с кое Примото е по-добро от Гармина (не от твоя, твоя съм сигурен че е най-добрия)
За маршрут Ирун-Болоня, примото нито веднъж не изгуби пътя, не се наложи да преизчислява, даде най-добрия маршрут, имаше си всички пътища и вече в самия град на адреса ме закара пред вратата буквално, по най-широкия път, докато Гармина предлагаше да покарам още километър. Било е преди години (специално за тебе ще уточня, през 2011, понеже знам че държиш на точността) и ми се губят подробности. Но реакцията на колегата (Наско от Петрич, да е жив и здрав!) беше именно такава.
Само за пример, вчера един колега - дал съм му ГПС точка, точката е на бариерата, викам му - мина ли ветрогенератора - да, минали кръговото напред - да - имаш триста метра от адреса (аз му го казвам и Примото сигурно) брой пресечките, не първата а втората в дясно. Колегата се загуби... не че не е шофьор, кара си момчето, но не умее да работи с навигация.
Искам да уточня, че Примо2 има по кофти логика ли, алгоритми ли, опитали са се да го подобрят, но всъщност прави повече грешки.
И най-вече колеги (ЛКВ, това не е за тебе, може и да не четеш, ти си знаеш), не разчитайте на навигацията на 100 процента. Не сте кьоравци да ви водят за ръката, като има забранителен знак чукнете режим "обзор" вижте какви други пътища има.
А не като един друг колега от нашите тука - "Unsuitable for HGV" - пича бие мигача и срещу знака. После 2 км.- 3 часа... И  примото му виновно че не знае кво да прави.

Красимир Тодоров

admin

Цитат на: Красимир Тодоров - Неделя, 01 Март, 2015, 10:32:42
Карам с китайски таблет и примо2, което сам си инсталирах и е не е добре в сравнение с примо1. Имал съм всички видове навигации. Примо е най-добрата.
В Англия няма ядове. За Англия примото в зависимост от картите търси по два начина, със старите ми карти търсеше по пълния пощенски код и няма опция да въведеш улица. После смених картите и примото с нови, вече не търси по пълен код, последните две букви от кода не излизат. Обаче има опция да въведа улица, и тогава резултата е още по-добър. Та и в двата вариатна води прекрасно, но втория като че повече ми харесва.
Забелязал съм обаче, че много хора не умеят да работят с примото и от там му излиза лошо име.
А е просто най-доброто, дори с колега сме пътували двойка и той вади некъв адски скъп и прехвален Гармин за 900 лв, примото го удари в земята, а колегата се проклетисва, че е дал маса пари за лъскав боклук

Просто не си сложил файлчето с лицензната информация относно картите за UK и за това имаш този проблем. Имаш поща!  ;)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

LKW

Цитат на: loshdancho - Неделя, 01 Март, 2015, 15:38:03
LKW за съжаление прав  е  драйвъра. Един колега си купи...
Та този колега не знае ли, че примо се обновява,  или за по лесно се хаква. Не знае ли, че проблема с пощенският код е в лицензите, или  го взе от магазина и хоп да ме закара до Англия на адреса. Ако искащ примо има едни  добри хора, които четат и знаят кое как да му сложат за да работи. и за примо има всичко в нета от езера , през релеф, сгради, паркинги, , спирки за метро, камери, езици. Може две навигации да нямат нищо общо. просто има толкова много неща, които могат да се сложат в навигацията, че не е истина. На телефона имам примо, плюс още две на камиона. Това на телефона може да търси даже по ключова дума в GOOGLE....  да търси по снимка, кординати, пощенски код, да търси по име на  интересна точка.    А ако те влече почваш да четеш  и ровиш и си обновяваш навигацията за без пари.

Данчо значи да разбирам , че най-добрата навигация като я вземеш от магазина и почваш да я водиш по разни добри хора да и "баят" за да почне да работи.Значи ако е така моя Гармин е най-лошата навигация , защото аз като я купувах директно от магазина(технополис) си я лепнах на стъклото и до ден днешен не съм имал ядове , ти поне си виждал къде се навирам из острова и не само там.Не разбирам толкова от навигации , просто не ме интересуват.Знам как се работи с нея и това е.За мен добро нещо е когато го вземеш от магазина то да почне да работи качествено веднага.Гармина които посочих по горе (и който има и аз) има всичко което можеш да се сетиш.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Красимир Тодоров

Въпреки че обръщението не е към мен ще си позволя да отговоря. Извинявам се, но смятам че тия неща са важни и не се персонализират.
Значи най-добрата навигация не е тая дето я вземаш и и баеш. Ти просто така извърташ нещата, за да обслужат твоята теза.
На моята китайка не и е баяно никога, просто не съм я взел от техноверига. Залепил съм я на стъклото и съм си карал. Много време (5 години). Преди това маах с един служебен гармин-смрад, после с един личен том-том смард и най-в началото без навигация, само на питане из балкансите ни държавички, даже и карта не съм имал. Ма не си е работа....
И добрата навигация е тая, която като се скапе един ден, за минимално пари ще ти я нагласят или ще си я нагласиш. Или ще я заритам в чекмеджето и ще си купя друга, пак така добра.
Като умре твоя Гармин (не точно твоя де, твоя е бетон), но като умре гармина, ще видим колко струва да го оправиш.
Ни зарядни за тях се намират, така лесно както за китайчетата, нито са ефтини (аз имам 1 резервно в бойната готовност), нито софтуера им е достъпен така както на примото, нито пък е толкова добър. Дори не можеш нещо друго да им сложиш. Гармин и точка (за това признавам не съм много сигурен де)
Едно име от близкото минало, но отдавна подминато от по-скромни марки за хардуер и софтуер.
Гармин държат в някои области първенство, но на пътя определено не е най-доброто.
Лично мнение разбира се, просто за ориентация на колегите. Ти колега като си се преебал да си купиш гармин, понеже така са ти обяснили, че е най-доброто, си ОК, имаш си вече.
Аз се опитвам да предпаза някои начинаещи колеги, че и без това почват с малко, да не се хвърлят на най-скъпото, че не е най-добро непременно...

loshdancho

Цитат на: LKW - Неделя, 01 Март, 2015, 19:12:07
Данчо значи да разбирам , че най-добрата навигация като я вземеш от магазина и почваш да я водиш по разни добри хора да и "баят" за да почне да работи.Значи ако е така моя Гармин е най-лошата навигация , защото аз като я купувах директно от магазина(технополис) си я лепнах на стъклото и до ден днешен не съм имал ядове , ти поне си виждал къде се навирам из острова и не само там.Не разбирам толкова от навигации , просто не ме интересуват.Знам как се работи с нея и това е.За мен добро нещо е когато го вземеш от магазина то да почне да работи качествено веднага.Гармина които посочих по горе (и който има и аз) има всичко което можеш да се сетиш.
Да има такова примо и струва 700лв на китайско устройство!!! А всяко едно друго е с орязани опции и става само за лек автомобил. Примото е добро, за това , че има много хора  , които имат програми и правят подробни добавки. Всеки може просто да си изтегли това, което му е нужно после. Има даже сайт на HERE в който можеш да дадеш сведения за грешки на картата, има карти на регионални производители за отделни страни, дава ти разстоянието и времето  до следващите 3 паркинга на магистралата,  има скинове, които му дават различна функционалност, вече има и гласови команди(не че  съм ги ползвал) Има карти  на ТОМ ТОМ даже за примо,.

За сведение, вече има ново примо:  NEXTGEN  не съм го пробвал, но по рекламите гледам, че само си настройвало резолюцията и бутоните според устройството.... и е сключен договор за оригинално вграждане  на PRIMO NEXTGЕN в куп западни марки автомобили.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Boroman21

Гармин бяха име преди 10 години , ся вече има още една камара други и е въпрос на избор и предпочитания . Вече най-важни са картите не толкова програмата и хардуера.

naum4o

Цитат на: loshdancho - Неделя, 01 Март, 2015, 20:25:48
За сведение, вече има ново примо:  NEXTGEN  не съм го пробвал, но по рекламите гледам, че само си настройвало резолюцията и бутоните според устройството.... и е сключен договор за оригинално вграждане  на PRIMO NEXTGЕN в куп западни марки автомобили.
Не съм специалист и не мога в детайли да сравнявам, но в интернет има наистина добри отзиви за него, а и изглежда доста функционален. Някои възможности доста ми харесаха. Кратко ръководство:

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

J_L

Не разбирам, защо вие си купувате навигациите? Това не е ли задължение на фирмата в която работите? Иначе за мен най-доброто е гармин в комбинация с фротком. Това позволява да ти изпратят адреса директно като точка в навигацията и няма как да се загубиш. Плюс кореспондираш с диспонента си деректно от навигацията в реално време. За определяне на маршрута най-доброто е Map&Guide, там можеш да си направиш какъвто си маршрут искаш, със всички производни към него.
When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

loshdancho

Ти не си шофьор за това мнението е малко любителско.  Map & Guide през колко време се обновява и на каква цена?
Гармина почива на стара слава. Разберете, че в западна Европа всички навигации работят що годе коректно.
Познава се колко е добра като минеш Надлаг.
За тестове е добре да се пробва Турция, Гърция, Румъния и България.
Фротком трябва да ти е платен и инсталиран, а и на кореспонденцията не държа, даже съм против досаждането по тел.

Дресирал съм  диспонентката, и шефа, че когато спя, разтоварвам(товаря) не си вдигам тел. Да се съобразяват.

J_L

Цитат на: loshdancho - Събота, 07 Март, 2015, 20:25:19
Ти не си шофьор за това мнението е малко любителско.  Map & Guide през колко време се обновява и на каква цена?
Гармина почива на стара слава. Разберете, че в западна Европа всички навигации работят що годе коректно.
Познава се колко е добра като минеш Надлаг.
За тестове е добре да се пробва Турция, Гърция, Румъния и България.
Фротком трябва да ти е платен и инсталиран, а и на кореспонденцията не държа, даже съм против досаждането по тел.

Дресирал съм  диспонентката, и шефа, че когато спя, разтоварвам(товаря) не си вдигам тел. Да се съобразяват.
Тук малко се пообърка. Ин Гармин веритас. Много добре знам за какво говоря. И хич не ми е любителско мнението. Не ми се почва спор.
Ако питаш нещо колко струва, значи не можеш да си го позволиш. При мен платформата е от 2012 и пътната обстановка се обновява всеки ден при стартиране.
На Гармин обновяването е на 6 месеца и е безплатно. С него съм обиколил Европа и никъде не ми е дал проблем, друг е въпроса че някой "профита"просто не могат да боравят с него.
Дали си ги дресирал?
When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

loshdancho

С камион ли си обиколил или с лека кола....Професионалисте!

J_L

Сега по моя часовник е 2052  направих една снимка, след малко ще я публикувам, и ти трябва да ми я обясниш. И с двете, че и със самолет и кораб

сега е 2101 и ми разтълкувай снимката, айде да те видя шофьорче

а това реших малко по-късно да кача във 2131 и е M&G

Сега като ги гледаш умно, тези две снимки си представи как си светлинни годинии далеч, профи.

admin

Цитат на: J_L - Събота, 07 Март, 2015, 20:42:48
Тук малко се пообърка. Ин Гармин веритас. Много добре знам за какво говоря. И хич не ми е любителско мнението. Не ми се почва спор.
Ако питаш нещо колко струва, значи не можеш да си го позволиш. При мен платформата е от 2012 и пътната обстановка се обновява всеки ден при стартиране.
На Гармин обновяването е на 6 месеца и е безплатно. С него съм обиколил Европа и никъде не ми е дал проблем, друг е въпроса че някой "профита"просто не могат да боравят с него.
Дали си ги дресирал?

За кой Гармин точно става въпрос? Защото са ми минали през ръцете поне няколко торби Гармини и не си спомням да са подлежали на легално обновяване, освен в случаите на първоначална регистрация. Поинтересувай се по принцип какво точно представлява "доживотното" обновяване на тези навигации.

Не бих дал една купчина пари за Гармин при положение, че за няма и 100 лева ще си купя евтина китайска навигация и ще имам възможност да й инсталирам всякакъв софтуер, карти, релефи, точки на интереси и 3Д модели на сгради. Както и камери и радари. Да не пропусна и опциите за камиони, автобуси и друг специализиран транспорт със съответните забрани, височини, широчини, тонажи и опасни товари.

Имал си бол пари, дал си. Не ни натрапвай мнението си за Гармин, защото все още не съм срещал шофьор, доволен от подобна навигация.

naum4o

И не е лошо да не се заяждаш с хората. Ти сигурно си най-подготвеният? Най-добре правиш баница и най-добре боравиш с конотациите, екзактно ин гармин веритас?
По-кротко. Всички тук сме изяли достатъчно осева линия.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

J_L

Цитат на: admin - Събота, 07 Март, 2015, 21:49:24
За кой Гармин точно става въпрос? Защото са ми минали през ръцете поне няколко торби Гармини и не си спомням да са подлежали на легално обновяване, освен в случаите на първоначална регистрация. Поинтересувай се по принцип какво точно представлява "доживотното" обновяване на тези навигации.

Не бих дал една купчина пари за Гармин при положение, че за няма и 100 лева ще си купя евтина китайска навигация и ще имам възможност да й инсталирам всякакъв софтуер, карти, релефи, точки на интереси и 3Д модели на сгради. Както и камери и радари. Да не пропусна и опциите за камиони, автобуси и друг специализиран транспорт със съответните забрани, височини, широчини, тонажи и опасни товари.

Имал си бол пари, дал си. Не ни натрапвай мнението си за Гармин, защото все още не съм срещал шофьор, доволен от подобна навигация.

Значи всеки един Гармин при регистрация си правиш акаунт и в последствие си обновяваш от сайта когато си поискаш, всички тези екстри дето си ги изредил. От 2007 съм със Гармини и съм доволен. Имах и едни Мюита, ама не издържаха на профита.Моя, не се сещам какъв е, че е в колата, а не ми се слиза да видя. Иначе в колите са 760 за фроткома.
Значи аз и за това попитах, какви са тези фирми дето нямат в колите си навигации, а трябва шофьора да си купува. Знам че не всеки шофьор може да си позволи, но и не е негово задължение.

J_L