• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магистрали без ограничение

Започната от Mandor, Събота, 25 Юли, 2015, 17:27:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mandor

Вчера обсъждахме с колеги, клиповете с разни джигити, ниско прелитащи над асфалта. Всички твърдят ;е са снимани в Германия, на прословутите багистрали, които нямат ограничение на скоростта. И искам да попитам- кои са тези магистрали? И как се познават?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.

admin

Цитат на: Mandor - Събота, 25 Юли, 2015, 17:27:36
Вчера обсъждахме с колеги, клиповете с разни джигити, ниско прелитащи над асфалта. Всички твърдят ;е са снимани в Германия, на прословутите багистрали, които нямат ограничение на скоростта. И искам да попитам- кои са тези магистрали? И как се познават?

Гледаш за знак "Край на всички ограничения, наложени с пътни знаци" и след него настъпваш. Караш наистина без ограничение, но само до следващия знак, който ограничава скоростта. В интерес на истината участъците без ограничение не са чак толкова много.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Boroman21

Или докато не ти излезе някоя баба караща с 130 в най-лявата лента. Иначе съм ги забелязал дойчовците  че темпото им е по скоро 150-160 отколкото 130 .

American

Цитат на: Boroman21 - Събота, 25 Юли, 2015, 20:13:14
Или докато не ти излезе някоя баба караща с 130 в най-лявата лента. Иначе съм ги забелязал дойчовците  че темпото им е по скоро 150-160 отколкото 130 .

Имаш в предвид мъж на около 30 с мека китка в тоьота приус  ;D
smoking gun

Mandor

Сексуалната ориентация на 30-годишните, каращи Приус, си е лично тяхна работа.
Някакси оставам с впечатлението, че тези магистрали са като умните блондинки- всички са чували за тях, но никой не ги е виждал.

цецодебел

Като спреш да спиш на немска бензиностанция,с кабината на аутострадата и цяла нощ чуваш УАААААУМ,,,те те това е колега ;D ;D ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Boroman21

Работата е че немските аутобани имат препоръчителна скорост  а не ограничение 130км/ч.
Е тука http://www.autobahn-speedhunter.com/index.html е написано ако ви се чете.

SEMPER

Абсолютно вярно - магистралите в Германия са без ограничение на скоростта, 130км/ч е препоръчителна скорост - син квадратен знак с бели цифри.

Ограниченията, които може да има са два вида.

- Постоянни знаци,поставени на места съобразени с терена през който минава магистралата - стеснения, пътни възли и т.н. Обръщайте внимание на указателните табели под знака за ограничение,има ограничения за определена част от денонощието,най често от 22:00 до 06:00.когато аутобана минава покрай/над населено място,или такива свързани с метеорологичната обстановка. Възможно е на такива места полицията да залага радари.

- Временни ограничения - светещите табели над магистралата. Това е една умна система, работеща без човешка намеса, освен тези табели има камери с радари, освен това мерят и дистанцията между превозните средства. Идеята е да намалява скоростта, за да не се получават задръствания, колко е успешна - всеки който е карал знае  ;D ;D  Тези радари не се ползват за издаване на глоби ! Служат само за управление на трафика,но ако направите някаква голяма беля - ще бъдат прегледани.
Освен това се поставят и временни ограничения, там където има ремонти на пътя, там също има вероятност да има заложени радари.

Освен радари за скорост, полицията в Германия има и радари, мерещи само дистанцията,затова също се налагат глоби.

Ако искате да превишавате скоростта, старайте се да не превишавате с повече от 30км/ч , защото от там нагоре глобите стават три цифрени.

Карайте стриктно в най дясната свободна лента и спазвайте ограниченията за изпреварване с камион, по аутобана щъкат полицаи и в цивилни коли и най много обичат да глобяват за това.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: SEMPER - Неделя, 02 Август, 2015, 14:54:41
Освен радари за скорост, полицията в Германия има и радари, мерещи само дистанцията,затова също се налагат глоби.

Интересно! Има ли табели за тях? Знаеш ли какви са глобите и има ли толеранс в разстоянието?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 05 Август, 2015, 23:00:44
     Интересно! Има ли табели за тях? Знаеш ли какви са глобите и има ли толеранс в разстоянието?

Има знаци за задължителна дистанция. Някои от тях са дори комбинирани и показват необходимата дистанция между леки и товарни автомобили.

SEMPER

В Германия не се поставят указателни знаци, които да предупреждават за извършване на контрол. Аз си мисля, че ако има знак, указващ следваща контрола обезмисля самата проверка.

Тук устройствата са с акумулатори, оставят се край пътя без да се замаскирват и после се прибират и им се свалят данните. Разбира се, възможно е да бъдат след завой, или до някакъв друг предмет - ограда, табела или дърво, което ги прави не чак толкова натрапващи се.

По радиото , когато обявяват къде има задръствания, обявяват и къде има устройства. Радарът тук е блитцер, а това за дистанцията е абщандмесунг. По радиото обаче ги обявяват еднократно, ако са обявени на една емисия, на следващата обявяват новите и не повтарят старите. Информацията на радиото идва от съвестни шофьори,които се обаждат в радиото по специална безплатна телефонна линия.

Има също така и приложение за телефон, което ги указва, но не знам колко е актуално, и от къде събират информацията.

Разбира се , прицъкването с фарове и тук е широкоразпространен метод за предупреждение.

Колко точно трябва да е дистанцията не съм се интересувал, защото аз имам навик да спазвам винаги много голяма дистанция. Предполагам, че ги има описани съвсем точно във всички варианти в тукашния правилник.

Основният принцип обаче, който го има на много табели покрай пътищата е ХАЛБЕР ТАХО , тоест дистанцията в метри трябва да е на половината на скороста. Ако караш с 90, трябва да спазваш 45 метра дистанция.

Колко са глобите също не съм се интересувал, и не искам да ги научавам  ;D
При дребно отклонение от правилника са двуцифрени суми, при по тежки стават трицифрени.
Единствената глоба,която научих по трудния начин колко струва е при изпреварване  с камион  на временно забранен участък за изпреварване с камион.

Това удоволствие ми коства точно 100 Евро, разпределени по следния начин - глоба 70 евро,която отива в бюджета, 25 евро отиват в полицията, за труда който са положили полицаите да те глобят и 5 евро за канцеларски и пощенски разходи по изпращането на глобата до адреса ти.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Mandor

Цитат на: SEMPER - Петък, 07 Август, 2015, 19:03:54

Това удоволствие ми коства точно 100 Евро, разпределени по следния начин - глоба 70 евро,която отива в бюджета, 25 евро отиват в полицията, за труда който са положили полицаите да те глобят и 5 евро за канцеларски и пощенски разходи по изпращането на глобата до адреса ти.
Ето съвсем законен начин, за стимулиране на полицаите. Вместо култовото "И к'во пра'им ся?" Естествено и контрол върху тях де. Морков и тояга.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: SEMPER - Петък, 07 Август, 2015, 19:03:54

Имаш ли представа може ли да се плаща от поща или където си платил без адресна регистрация в Германия? От България взимат 26 € за превод и такава е цената и при плащане на служители на Митница (Zoll).
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

SEMPER

Ако нямаш сметка, единственото което знам е за плащане на данък.

Пример - ако чужденец си купи кола и си вземе митнически номера за износ, освен другите такси дължи и данък за колата за времето за валидността на червените номера. Този данък не може да се плати там където се правят регистрациите, и ако няма сметка в банка го пращат до местното  данъчно да плати.  Това е малко кофти, защото данъчното обикновено е далече, и работните времена на двете служби могат да се разминават.  Тукашните автоджамбази знаят това и предлагат те да оформят всички документи, като си правят малка горница (понякога и голяма, зависи от човека  ;D )

За глобите не знам, не е невъзможно и те да могат да се плащат в данъчното.
От поща не знам да могат да се превеждат пари,пощите тук се занимават единствено с разнос на писма и пакети.

Обаче, твоята глоба, или данък, или каквото и да е друго задължение може да я плати абсолютно всеки, който има германска сметка. Просто в основанията на платежното се посочва че се плаща за еди кого си, еди какво си, и т.н.

Mandor , парите за полицията просто отиват директно в бюджета на полицията,не отиват в полицая, който те е глобил. За какво се ползват после - не знам.
Истина е, че тук всеки полицай получава годишна премия но нямам идея как и кой определя размера и, дали на база на прослужени години, дали на база добре изпълнявани задължения,или на друг принцип.

SEMPER