• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пътуване до UK

Започната от Boroman21, Събота, 08 Август, 2015, 14:11:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Boroman21

Колеги , ще пътувам за UK/фирмата открива нова линия/ и бих искал тези дето са пътували да кажат кое как се прави че до сега не съм ходил.
Какви са процедурите по феритата и евротунела , имат ли англичаните пътни такси за камиони /винетки и т.н/ .
За паркингите разбрах че са малко и много скъпо платени ааа и че много се крадяло . Като карам у ляво за какво да се оглеждам .
С тия емигранти как се процедира ако видиш че се катерят по ремаркето , по клиповете из нета полицията повече си чеша орехите отколкото да ги разгонва. Заключвате ли вратите на ремаркето /брезентово/ с катинари или по друг начин се обезопасявате.
Евро върви ли навсякъде или да сменям/тегля тяхната си валута?

Boroman21

цецодебел

Не съм ходил от поне 3 г. и сигурно има и по актуално инфо но на първа ръка,,,каквото се сетя !   Опитай да си напазаруваш от вън там е по скъпо. Тунела на Дартфорт 5евро бележка не дават .За друго сменяваш.  Такси ,винетки няма ,само (М 6 TOOL  зона Бирмингам) мини по М6 или М5  . Купи си атлас ,че забрани за камиони почти няма и навигатора не се знае по каква пътека ще те поведе, иначе само пишеш пощенския код ,и   те води до вратата (всеки код е отделен адрес не пишеш дори града) За кражби ,,,краде се не е си застрахован и на паркингите (20-25 евро да спиш ,не за охрана! 2ч.безплатни) Плащай ги защото ти слагат скоба и за да я свалят 200-300евро има табели на 100 езика и молби не помагат! Опитай да спиш в Белгия и да штурмуваш сутринта ,че катинари са само да видиш дали са се качили ,а ако не си сигурен искай контрол,Че глобата на Дувър е 2000паунда на калпак. Иначе колтура на движение е уникална ,няма друга такава държава,светне ли ти значи ако трябва ще спрена място да те пусне !Е за сега това ,после пак ;)
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Boroman21

Благодаря колега а къде да искам проверка ако се съмнявам за гости в ремаркето?

цецодебел

Веднага щом влезеш в заграденото има има френски контрол ,ренгени,канали и т.н ако имаш съмнения там .След тях има и английски мобилни групи по колоните защото франсетата ако могат ще изпратят всички оттатък . На англ паспорт контрол може да попиташ за увеличително фолио за стъкло десна врата ,ако има дава гратиси върши работа когато те изпреварват .ЕШК че някои са взимали и лист че е проверен ???Аз не съм ;D

admin

Цитат на: Boroman21 - Събота, 08 Август, 2015, 17:07:29
Благодаря колега а къде да искам проверка ако се съмнявам за гости в ремаркето?

Правят си ти проверка в халето и без да си поискал това. Иначе самото стигане до ферибота е много лесно, ако идваш от континента. Ако си за Дюнкер, караш по А16 във Франция и гледаш за табела изход 53. След което следваш табелите Car Ferry и пристигаш право на халето за проверка. Като излезеш от него, отиваш на паспортен контрол и ако междувременно от фирмата са ти извадили билет през интернет, даваш листче с референтен номер и си получаваш билета. На самия билет пише цифри, които трябва да следваш, за да пристигнеш на правилната лента, където паркираш и чакаш да ти дадат сигнал да се качваш на ферибота.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

цецодебел

Не знам за къде в кралството си,но опитай да си направиш програма така че да не пристигнеш 2 дни преди букинга ! Обикновенно няма място да се чака, всичко е заградено и заключено. Всяко слизане ,двигателя се гаси и заключва че на колега си тръгна без него.

admin

На така наречените "Services" внимавай да не просрочиш времето от 2 часа, защото има голяма вероятност да ти викнат полиция. Добър вариант за паркиране е да си намериш място в мястото за товарене или разтоварване. Въпреки, че много колеги казват, че е трудно, почти всеки път съм го правил и хората са били винаги много отзивчиви. Преминаването през тунел "Дартфорд" вечерно време след 22.00 е безплатно или поне така беше, когато пътувах. Преминаването през деня през тунела, както и през мост "Кралица Елизабет" се заплаща, но не издават касови бележки. Плащането поне по информацията, която имам, е че става само в брой и само в паунди, но може и да има промяна.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

цецодебел

Админ. взимат евро ама връщат пенита затова 5 евро.Така е още след22ч ама това е24 бг ,и според мен не си заслужава .То на Волвич има тунел и ферибот гратис ,ама дай да не му пълниме от сега главата с глупости ;D Подсети ме нещо друго съществено че не се сещам  ???,,,А на М25 на 103.3фм бичи страшно гръцко ;D

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Boroman21 - Събота, 08 Август, 2015, 14:11:24
Какви са процедурите по феритата и евротунела , имат ли англичаните пътни такси за камиони /винетки и т.н/ .

Има винетки повече от година около 10 €. Взима се само през Интернет, ако няма промяна (дори не са чували повечето за тях). През Евротунела цялата процедура е час или съвсем малко отгоре (пътят е 45 минути). Качваш се през последните вагони и караш напред до последния свободен вагон. Слизаш и минава автобус да те закара до пътническите вагони. Ако си с хладилник се гаси.

С кораб е 3-5 часа и по-евтино, съответно по-вероятно за пътуване. Няма каюти, има бани, ако се доредиш.

Цитат на: Boroman21 - Събота, 08 Август, 2015, 14:11:24
Евро върви ли навсякъде или да сменям/тегля тяхната си валута?

Имат си тяхна валута.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

American

Цитат на: admin - Събота, 08 Август, 2015, 21:50:38
"Кралица Елизабет" се заплаща, но не издават касови бележки. Плащането поне по информацията, която имам, е че става само в брой

Тези касиери там, вероятно са по-богати от нашите митничари  ;D
smoking gun

Boroman21

Благодаря на всички за инфото , много е полезно. Снощи получих някакво бриф съобщение и видях че пише  за пътна такса/винетка HGV LEVY  10GBP на ден за чужди камиони . Потърсих в нета и видях че може и онлайн с Шел карта , колегата Илчев е прав . Иначе линията е Гент -Lichfield/A38 ОКОЛО Бирмингам/ през DFDS Dunkerque-Dover .
Някакви по-спец изисквания за превоз на АДР  , каква е максималната височина на камиона че в едната посока  поне ще бъда 410см заради товара?

цецодебел

На касите ти искат ЧМР ,най вероятно да те качат горе. На кораба има wi-fi и доста българи които пътуват често (най пресно инфо в драйвър ресторанта. С 4.10  мисля че си ЙОК ПРОБЛЕМ навсякъде  ,особенно като видиш техните 5метрови. Табелките за височина 90% са и в метри.Ще се изненадаш колко малко забрани има в тая държава :)

roshko

Dartford Crossing вече не се плаща кеш, а само по електронен път. По националите е пълно с джобове, дори и на бензиностанциите е безплатно паркирането. В 90% от бизнес парковете можеш да намериш място за паркиране. Като слезеш от М1 по М6 посока Бирмингам, слизаш на първия изход, на светофара ляво и на следващото кръгово пак държиш ляво и влизаш в индустриал с готино Алди, което бачка до 22ч местно време, само неделя е до 14ч и места за паркиране по улиците. След 18-19ч навсякъде, независимо дали се плаща или не, местата за паркиране прогресивно намаляват, а стъмни ли се си трябва страхотен късмет.

Boroman21

Готово , направих първия курс .
Пътувах с влака  и нямаше  ядове из острова  като изключим задръстванията по Бирмингам (обиколих го 3  пъти ).
Благодаря ви колеги за  ценната информация и съветите :)

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Boroman21 - Събота, 15 Август, 2015, 19:00:24
Готово , направих първия курс .
Пътувах с влака  и нямаше  ядове из острова  като изключим задръстванията по Бирмингам (обиколих го 3  пъти ).
Благодаря ви колеги за  ценната информация и съветите :)

Дай да "сверим часовниците", твоето ще е съвсем актуално. Голяма част от моята информация е от преди повече от 7 години.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

МИНКО ИЛЧЕВ