• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пистолет за въздух

Започната от mitko79, Неделя, 27 Декември, 2015, 16:43:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitko79

Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни как да си монтирам пистолет за въздух за почистване на кабината като този например http://automotomix.com/141/256/2850.html,откъде да взема въздух и т.н.Камиона е МАН ТГА.
Благодаря предварително!

mitko79

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ivopifeca

Колега здрасти,ако държиш да ти е чисто,просто намирай време дори при малките паузи да си почистваш кокпита с препарати,най малкото с изпран парцал.Тоя пистолет само си въртиш мръсотията,става най много да си ладиш макарите летото.

mitko79

Чистя колега,таблото ми свети,ама карам циментовоз и да не ти обяснявам за какъв прахоляк става дума.Интересува ме къде по точно под седалката да вържа този пистолет. ???

kron

Ако не искаш да режеш шлауфката на седалката има друг вариант,аз не съм привърженик да режа шлауфки и затова ще ти обясня.Предполагам както на повечето манове дясната ти седалка е твърда не е на въздух ако е така зад лявата седалка под гумата  има разпределител и извод за дясната седалка който е затапен с пластмасова тапа.Малко трудно се стига до разпределителя но не е невъзможно отвиваш накрайника с тапата пускаш си шлауфка 6мм до където искаш после слагаш бърза връзка от 6 на 8мм колкото ти е пистолетчето и си духай на воля.На някой манове от разпределителя зад лявата седалка има шлауфка до дясната седалка това ще си го провериш и там е затапена.Тапата представлява на бронзов нипел има черна пвц тапичка с конусче което се вади и на мястото на тапата слагаш парчето шлауфка 6 мм не е сложно не се изискват и кой знае какви умения,а ако ти е сложно режеш шлауфката на седалката но е излишно.Друго си е да има пистолет да преместиш прахоляка,препаратите са за мераклиите на които мога да препоръчам от марката МА_ФРа препаратите от тази марка вършат чудеса.Аз никога не разчитам само на въздух винаги играе и парцала но и работата ми позволява да поддържам камиончето на нужното ниво,а по принцип моите критерий за чистота са завишени с което се гордея ;D

славее

Препаратите на MAFRA и за мен е най доброто от препаратите.

славее