• Welcome to Форум на българските шофьори.

Запитване за външно и вътрешно почистване на тежкотоварни машини.

Започната от Ivailo.hristov, Неделя, 06 Март, 2016, 12:45:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ivailo.hristov

Привет, правя едно проучване чисто информативно относно почистването на камиони и други тежкотоварни машини. Тъй като от скоро съм в чужбина (по-точно в Англия) да поработя за известно време и попаднах на такава работа. Реших да потърся в нета дали има някой който да се занимава с тази услуга в България, но не открих нищо и реших да попитам хора от този сектор какво мислите по въпроса ако има такава услуга дали бихте се възползвали:) защото не мисля да седя извън България дълго време а ми се струва доста уместна услуга. Благодаря за вниманието:)

skumri

По спомен преди Луковит има голям паркинг и там миеха тирове , но не знам цена
Когато правото се превърне в безправие , съпротивата е задължителна !

skumri

Когато правото се превърне в безправие , съпротивата е задължителна !

martin stanev

Цитат на: Ivailo.hristov - Неделя, 06 Март, 2016, 12:45:25
относно почистването на камиони и други тежкотоварни машини

Има такива услуги и в България. Аз примерно кабината гледам сам да си я чистя. Мои колеги  си чистят кабините  в Пазарджик има 2-3 такива места, аз го мия външно в двора на бившия Со-Мат, за 25 кинта момчетата го правят-нов и работят с години много съвестно. Братле имай предвид, че ако решиш да се занимаваш с такава дейност на родна земя- качеството ти на чистота требе да остане такова, като на острова, а не да додеш тук и на 2 на 3 и айде готово.

Rammbon

Цените са от 22 до 38 лв за цял камион с ремарке, само външно миене с препарат, четка и много вода
За вътрешно пране на кабините, цените на които съм попадал са от 25лв до 60 лв.
За вътрешно измиване на брезент в ремаркето , от 10лв до 20 лв, за хладилник 20лв, за изпарване на цистерна не по АДР, 35 000л 6 клетки е 80лв със издаване на сертификат.
Пастиране на кабина 120 лв.

Ivailo.hristov

Ами попринцип англичаните трудно биха се оплакали трябва да е за нещо много сериозно (докатоБългарите сме си малко мрънкалници) но все пак аз си мисля, че камион трудно ще лъсне като кола особенно ако е някой мръсен брезентов звяр който не емит от години. За сега не сме имали оплаквания и предполагам, че се справяме добре а си отхвърляме работа на ден сме оправяли максимум 62 камиона трима човека като в това число влизат около 53 автовоза и останалото са тирове но ремаркетата са затворени отвсякъде защото са за превоз на коли:) а дали има смисъл да разпитвам по разни спедиторски фирми според вас дали ще бъдат заинтересовани.

martin stanev

Цитат на: Ivailo.hristov - Понеделник, 07 Март, 2016, 00:24:10
Ами попринцип англичаните трудно биха се оплакали трябва да е за нещо много сериозно (докато Българите сме си малко мрънкалници)

Ами ето...тва ти казах одеве...ще го миеш камиона в България както го миеш и на студено кръвния островчанин и никой няма да ти мрънка, ама че си ми нашляпал арматурата с някъв мазньоч и си ударил 2-3 парцала тук таме и за това да ти дам 20-30лв. ще имаш много здраве. Ако наистина си решил да работиш тази дейност в България, гледай там дето ще правиш авто-мивка или каквото и да било да има трафик от камиони, защото повярвай ми никой нема се дигне от майна си райна да оди при теб си мие камиона.

rider777

Всяка автомивка в БЪЛГАРИЯ мие и камиони ,,,,,,,   лятото отидох при един, който ми взе 100 кинта с ДДС за цялостно миене на влекач с тотално измиване и пране вътре ,,,,,,,,,,,, точно от другата страна на улицата пак има автомивка и оня ден взеха 50 кинта без фактура за същата работа ,,,,,,,,,,,,,,,,  Всеки бизнес е що годе печеливш и ако отвориш мивка на правилното място няма да останеш без работа стига да я вършиш съвестно и клиентите да остават доволни,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Boroman21

Е те тука Иво идари десятката , важното е да си свършиш качествено работата макар и на малко по-висока цена.
У гаража при нас външното е 70евро ама му бъркат и у ауспуха на дръгела та става нов. За вътрешно цялостно пране и почистване с пара на кабините има външна фирма и взема около 700евро на кабина . Резултата след почистването с пара е страхотен и си заслужава парата.
Тва всъщност е добра бизнес идея , сърбина дето върши тая работа сподели че са 3 буса и не смогват на заявките за почистване (не само на камиони ест) и се налага записване на час деа ;)

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Rammbon

Цитат на: Boroman21 - Понеделник, 07 Март, 2016, 08:51:04
взема около 700евро на кабина .

Да не си объркал нулите? 700 или 70? За коя държава става въпрос? То гледай съм решил да стана мияч на камиони, с 3 кабини ще се олижавам цял месец  ;D

Boroman21

Австрия , за 70евра е външно само но става кукла. Особено ме кефи как препарата почиства резервоарите и джантите все едно ги ецва и стават нови. Предполагам си виждал биодизел на 3месеца  смесен с прах, кал и секви други акита  каква мизерия е. Тая смеска дори с пароструйка пада след много търкане и псуване.
А за кабината е около 650-700 евра основно почистване на кори , седалки(пране на пара) , легла(дунапрена се пере или сменя а калъфката пере), пластмаси на пара , пердета абре всичко .
Цялата процедура трае 3-4часа  според това колко е бил мърляв колегата . А при нас не е като да няма шофьори дето си пържат мръвки у кабината.

Ivailo.hristov

Значи аз съм го замислил така, че да не е точно мивка ами да е мобилно със ван да има обурудване с всичко на него, така предполагам ще има повече клиенти и ще може да се обслужват фирми директно по адреси стига да имат интерес де :) тъй като незнам фирмите как же възприемат тази ослуга.

kron

Когато отида на автомивка за мен е важно да измият шасито на влекача-ремаркето не да ми измият брезента и да оставят калта(солта през зимата) от шасито ама това важи за които си държи на машината.Всеки камион си има особени места където трябва да се наблегне точно затова аз когато ми мият камиона не стоя отстрани ами както каза автора на темата МРЪНКАМ тук и там да се наблегне.По принцип не съм мърляч и си поддържам камиона в добър външен вид,така че когато отида на автомивка не се изискват много усилия за да светне камиона като ЛЕКА КОЛА но това важи за камиона който управлявам аз и предполагам много други колеги от форума.За вътрешно пране никога камион през периода в които съм го карал не е бил пран,просто гледам да си го чистя сам или да не се налага да се перат тапицерии защото не пуша не готвя в камиона и прочие.Но по темата в тази дейност има много хляб,за вътрешно пране без да обидя някой колега пълно е с мундари и има камиони на които кабините се перат основно през 2 години че даже  и на по кратък период от време.За вътрешно пране на кабина по случайност видях такава фирма с ддс цената която казаха беше 160лв,ходят на място ама май скъпичко вземат ама знам ли.За външно измиване  на камиони ако си на точното място и цените са що годе нормални ще имаш много работа,а за сравнението с Австрия смятам че е не съповтавимо ама тя друга тема.

Ivailo.hristov

Kron не ме разбирай погрешно според мен това, шофьор седи около мен и ми дава напътствия къде иска повече да се наблегне на почистването не е мрънкане:) а точно обратното!