• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся ОПИТ

Започната от pandostz, Четвъртък, 09 Юни, 2016, 14:18:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Вторник, 14 Юни, 2016, 20:57:08
А защо просто не напишеш фактологията такава, каквато е и всеки да прецени сам за себе си къде е истината? Прочетохме неговата версия за курса. Аз лично установих, че има леко разминаване между първоначално посочените дни времетраене на курса и в последствие казаното от него. Не че ми е много важно, но се създава едно усещане, че не е съвсем искрен в изявите си.
В момента правя дневна пауза,ако не е проблем събота и неделя ако имам нет ще пусна тема ако нямам нет както се прибера ще пиша.
Който ми  е приятел във фейса  получава бонус да ме фане и по тагванията ;)

Бриги Магнито

начинаещ

Мене лично ми не дреме слагали ли сте магнити или не и колко сте получили за курса! Това си е личен избор и договорка с шефа за парите. По ме вълнува справянето със шофирането ориентация по табели маневри на заден ход изпреварване разминаване на тесни пътища с други камиони и т.н.,шофираше ли ти докат той е на волана това са неща,които мен ме караха да настръхвам от началото. Как съм се справил друг може да каже но след 4 дена ме викнаха и тръгнах сам. Показа ли му къде се дава нафта и как се точи DKV-картата,щот това на мен бяха едни от първите уроци! С две думи всеко нещо може да ет полза на новите и урок по взаимоотношения между даскал и нов!
Ти си отговорил хледам,че уикенда ша ни радваш!! Дай фейса да ти станем авери.

начинаещ

rider777

Същото мъчение е и когато някой кандидат шофер ти се обади за работа  ,,, https://www.facebook.com/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%81-%D0%9B%D0%B0%D1%84-178235055851788/?fref=nf
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

hgv_driver

Цитат на: начинаещ - Вторник, 14 Юни, 2016, 21:21:43
По ме вълнува справянето със шофирането ориентация по табели маневри на заден ход изпреварване разминаване на тесни пътища с други камиони и т.н.,

Що си мисля, че маневрите на заден и разминаването с други камиони се учи в шофьорския курс. Ти въобще ходил ли си на курс или си купи книжката.

шофираше ли ти докат той е на волана това са неща,които мен ме караха да настръхвам от началото. Как съм се справил друг може да каже

По-голяма глупост не бях чел скоро. Сега вече всички начинаещи ще ги мислят за сакати с по две леви ръце.

keanu

Цитат на: hgv_driver - Вторник, 14 Юни, 2016, 22:04:27
Що си мисля, че маневрите на заден и разминаването с други камиони се учи в шофьорския курс. Ти въобще ходил ли си на курс или си купи книжката.

По-голяма глупост не бях чел скоро. Сега вече всички начинаещи ще ги мислят за сакати с по-две леви ръце.
... И незаслужаващи поне една-две заплати... Или поне на една десета от старшия...

динко

То,момчето може или не може е взело пари.А школата де го е обучила и комисията подписала,че въпросният господин е готов да бори пътя също са си получили тяхното-според мен повече от това което заслужават.Браво на изтърпелите го-такава мома ич не е приятна ем сърби ем боли,че и не може.Това е мое мнение,ще се научи.

hgv_driver

Цитат на: динко - Вторник, 14 Юни, 2016, 23:13:59
Браво на изтърпелите го-такава мома ич не е приятна ем сърби ем боли,че и не може.Това е мое мнение,ще се научи.

динко, какво са изтърпели ми обясни? Камион ли е ударил? Товар ли е обърнал? Ти разбра ли или пишеш по инерция?

Boroman21

Га се ползва магнит се цакат и двете карти не само 1во гнездо.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

динко

То оставаше и това да стане.Разбирам Ви искате сега и в момента всичко да бъде както си трябва,но иска си време.При някой по-бързо при друг малко по-късно.Желая успех на младите колеги и по-спокойно пътищата са пред вас.

Бриги Магнито

Мене лично ми не дреме слагали ли сте магнити или не и колко сте получили за курса! Това си е личен избор и договорка с шефа за парите. По ме вълнува справянето със шофирането ориентация по табели маневри на заден ход изпреварване разминаване на тесни пътища с други камиони и т.н.,шофираше ли ти докат той е на волана това са неща,които мен ме караха да настръхвам от началото. Как съм се справил друг може да каже но след 4 дена ме викнаха и тръгнах сам. Показа ли му къде се дава нафта и как се точи DKV-картата,щот това на мен бяха едни от първите уроци! С две думи всеко нещо може да ет полза на новите и урок по взаимоотношения между даскал и нов!
Ти си отговорил хледам,че уикенда ша ни радваш!! Дай фейса да ти станем авери.
Баце,така кат гледам ,филма си го гледал.
Цигулка ,четеш ли Бацето какво е писал,като пиша новобранци и бълвоч ,що реши ,че иде реч за теб ми кажи?

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 15 Юни, 2016, 00:01:30
Га се ползва магнит се цакат и двете карти не само 1во гнездо.

Баце абсолютно си прав.
Били казал на аудиторията и разликата между ползването на магнит,устройства и прочее и карането с чужда карта.

начинаещ

Цитат на: hgv_driver - Вторник, 14 Юни, 2016, 22:04:27

По-голяма глупост не бях чел скоро. Сега вече всички начинаещи ще ги мислят за сакати с по две леви ръце.
Да,да,ходил съм на курс два часа полигон и един час кормуване градско инструкторът прецени че нема нужда повече нафта да му харча въпреки моето настояване!!!!!!!
Камиона бе некво МАН-че с полуремарке,но много по късо  и двуосно за краткото време дет го карах му свикнах,дори на изпита си го подкарвах стабилно,та изпитващият ме предупреди,че съм на време не на километър. Издържах изпита без грешка и видял моята еуфория при съобщаване на резултата ми каза,че това камиоче се карало лесно,но тези с които ще работя са по дълги,по-високи и по-широки и разстянието между кабината и ремаркето е по-малко и ще ми бъде по трудно!!! Оказа се прав!!!!!
Така,че като знам качеството на обучение и бързото преминаване от В за С и С+Е ,може да не са с две леви ръце,но гаранция не са и толкоз опитни за да си легне стария на леглото. Най малкото заради правилната посока на движение!!!,  но забравих,че повечето са се качили на камион директно детската количка!

hgv_driver

Цитат на: начинаещ - Сряда, 15 Юни, 2016, 15:51:41
Да,да,ходил съм на курс два часа полигон и един час кормуване градско инструкторът прецени че нема нужда повече нафта да му харча

Е това е... карате по 2-3 часа кормуване и после настръхвате като се качите сами. Плачат и колегите които ви обучават и вече като чуят новобранец и бягат надалеч.
Аз съм си карал всичките 16 часа на влекач с полуремарке и нямам проблеми после. Карам спокойно. Няма такива глупости, да пестя нафтата на инструктора. Нали си плащам курса 600 лв.

Boroman21

Ама кайш  чесно , на 17час вече си толко спокоен бил че си врътнал некоя песен на баба Брена на макс аааа.

hgv_driver

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 15 Юни, 2016, 21:39:10
Ама кайш  чесно , на 17час вече си толко спокоен бил че си врътнал некоя песен на баба Брена на макс аааа.

Карах курс C+E след като съм направил над 60000 км на 15 тона соло камион в БГ и навън. Тези 16 часа ми стигнаха за да свикна с габаритите на прицепа, откачане закачане, маневри. Странно ли ти се вижда че съм спокоен?
Ама да влиза някой тук, дето е карал 2-3 часа, да се намесва в спора между опитен и неопитен и да казва ама той опитния е прав щот и аз не можех да карам и треперех... значи всички са като мен... смях

rider777

Новобранец слуша навигацията, която му казва "А сега направете обратен завой ! " ,,,, https://www.facebook.com/333682820021831/photos/a.333911039999009.81747.333682820021831/1132431163480322/?type=3&theater
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777