• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся ОПИТ

Започната от pandostz, Четвъртък, 09 Юни, 2016, 14:18:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Най-я обичам като каже:
-обърнете където е възможно...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

начинаещ

Цитат на: hgv_driver - Сряда, 15 Юни, 2016, 21:55:17
Карах курс C+E след като съм направил над 60000 км на 15 тона соло камион в БГ и навън. Тези 16 часа ми стигнаха за да свикна с габаритите на прицепа, откачане закачане, маневри. Странно ли ти се вижда че съм спокоен?
Ама да влиза някой тук, дето е карал 2-3 часа, да се намесва в спора между опитен и неопитен и да казва ама той опитния е прав щот и аз не можех да карам и треперех... значи всички са като мен... смях
Обикновенно "големите шофьори" ги отбягвам,но понеже имам малко време,а и по стажа ти който споменаваш на соло камион и прицеп не си големият спец за да можеш да прецениш поведението на нов водач,но достатъчно опитен за да имаш самочуствието на такъв,реших да ти отговоря. Големото самочувствие и самонадеяност не са добър помощник на водач особено с некви 100 000 км зад гърба си на камиони. Що се отнася до мен за да ми стигнат 2-3 часа за да свикна и да си взема изпита успешно може само да гадаеш па я кво съм карал!,но това не ми дава право да летя в облаците,че дори и съвети да давам на действително опитни водачи,от които мога само да науча нещо. И да опитният в 99% от случайте е прав,най малкото заради по-голямата отговорност която носи в карането на двойка с неопитен! Разбоирай го както си искаш,твое право е! Все пак ти си явно от тия дето всичко знаят от самото си рождение!!! Некде четох че гледаш клипчета за да се учиш! Успех занапред ти пожелавам!
Я се чудех кой ти е дал композиция без опит да одиш из EU,а ти си бил у ПИМК-a!!!!!!!!
На един ферибот се засяках с една двойка от ПИМК,на старшията му бе трети курс а вече даскал!!!!! Добри момчета бяха,но.............

начинаещ

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Сряда, 15 Юни, 2016, 22:51:37
Новобранец слуша навигацията, която му казва "А сега направете обратен завой ! " ,,,, https://www.facebook.com/333682820021831/photos/a.333911039999009.81747.333682820021831/1132431163480322/?type=3&theater

Пак добре, че не е изровил асфалта като някои опитни шофери, кога въртят на петичка по случайни паркинги.

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 16 Юни, 2016, 02:02:54
И да опитният в 99% от случайте е прав,най малкото заради по-голямата отговорност която носи в карането на двойка с неопитен!

По-голяма отговорност... глупости. Това не ти е учебния камион, инструктора да ти носи отговорност. Отговорност носи този , който е зад волана. Ако направиш някоя магария ще глобят теб, а не опитния, който може и да дреме на дясната седалка.
И не, не позна, че съм в ПИМК. Гласували са ми доверие да се кача сам, защото са ме преценили. С един тест на рампа и по града, и с няколко въпроса, може човек да те прецени какво можеш и дали си готов да тръгнеш сам. И сам съм по-спокоен, че иначе някой опитен може да ме пребие докато се возя до него. Статистиката сочи, че повечето катастрофи са причинени от опитни. Така, че не само клипчета гледам ами и чета доста.

rider777

Заспиваш на дясната седалка и новобранеца дето си носел сам отговорността мета камиона в некоя пропаст ,,,,,,,,,,,,,,,, апа ти като си на десната седалка нема кво да се притесняваш.............................
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 16 Юни, 2016, 06:43:51
Заспиваш на дясната седалка и новобранеца дето си носел сам отговорността мета камиона в некоя пропаст ,,,,,,,,,,,,,,,, апа ти като си на десната седалка нема кво да се притесняваш.............................

Не открих смисъл в твоите две изречения.
Но добре че не съм бил в камиона който ти си обърнал.

pandostz

Що не си прекръстите форумчето на ПРОФЕСИОНАЛНИ ДРАЙВЕРИ-ЕУ. Щом и админа се дърли тука с хората ,ясно е за кво става на въпрос.Доста глупости се изписаха последните дни.Човек пита за помощ , те почват -кой колко много карал, другите не можели.Новобранци били. Вие да не сте се родили с по 500 000 км. Другия профи пък не ми разбрал въпроса.Еми като си на 5 ракии и четеш само заглавието ,как да го разбереш.

M.Traykov

Не им се сърди колегата.Повечето сме българи тука и на повечето това им е в кръвта да се правят на големи разбирачи и про драйвери.Да засичат,да карат с 120,да не те пускат да изпревариш.Едни от нещата които ме отказаха да карам тука-другите шофьори.Откакто на Петрич един пиян от Биомет ме засече не съм карал камион тук.
Като почнеш да пътуваш по паркингите ще има много от тях да се хвалят-аз така в Италия,аз така в Германия.
Една случка ще разкажа от новобранските ми стъпки.Спирам в Германия на паркинг до БГ камион.До мен спира сръбски камион.Слизам от камиона и се мотам нещо.Българина слезе и сърбина слезе.Кой според вас ме поздрави и кой не?
П.П Пък на Анелия (навигацията когато имах) съм и спрял всички звуци когато за малко не ме вкара в една велоалея в Германия.

lasombra

Колега, и аз съм така -- с всеки съм внимателен и добър. Та последния, с когото пътувах на двойка прие добротата ми за слабост, напи се, и на Бреша едвам ни разтърваха.

imter

Тук е моментът да припомня на бате Иво,че и той се опита да преподава,но нещо не му се получи.Ако има желание нека да разкаже за братовчед му и как го напътстваше с Магнума ;).Много ще е интересно да разкажеш историята бате Иво,защото бяхте страхотна картинка.

rider777

Братовчед ми си е пияница а от такива нищо не става,,, понаучи се криво ляво за 3 месеца да кара ама една овца му изпратила СМС, че зарязала мъжа си и нашия хукна на стоп да се прибира от Атлантическия Океан за София,,,, ченгетата са го намерили с празна вече бутилка от Водка и си запалил нашия огън в полето,,,,,, абе жалка картинка,,,,, са кара такси по две нощи в седмицата колкото да изкара за пиенето ,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Amateur

Това ли е причината да не харесваш новобранци ?   ;)
Абсолютен индианец

imter

Не изглеждаше такова момче :(,даже честно казано мислех,че ще влезе бързо в нещата,но явно само отстрани е било така.Ако наистина е така,жалко за момчето.

rider777

Е, докато беше с мен не съм му давал да близне алкохол,,,,,,,,,,,,,,,,,,, сега не може да изтрезнее за да поговорим,,, телефон няма даже,,, когато излиза с таксито влиза понякога в Сурат Тефтера и одеве му писах утре да ходим до Битака ама няма да ми отговори знам,,,,,,,,,,,,,,,,

Бриги Магнито

На сърдитият собственик на темата ще кажа,че това е истината
Цитат на: imter - Неделя, 12 Юни, 2016, 12:29:27
Колеги малко бъркате понятието за придобиване на опит.Има разлика от това примерно човек да е работил в България,както и близките държави,и да иска да се научи да работи в Европа,тогава смятам че за 3 месеца ,ако има желание може да усвои тънкостите.Нещо съвсем друго е ако се започне от нулата,тоест миналата седмица взел книжка и веднага да тръгва,тогава със сигурност 3 месеца,колкото и да има желание няма да може да научи всичко,и естествено няма как да претендира за заплащане,като на човек с опит!!!

Vladiksofia

Здраво Бриги ! Фирмата "Ким Йохансен" има друга фирмена ПОЛИТИКА ,различна от вижданията на МАГИСТРИТЕ ,ЧЛЕН КОРЕСПОНДЕНТИТЕ ,АКАДЕМИЦИТЕ ,КАНДИДАТИТЕ ЗА НОБЕЛОВА ПРЕМИЯ ,пишещи във форума. Приятелче взе книжката ,извади СИТЕ нужни документи и се оказа в Греве.Без опит го прикачиха към бай Гошо от Тетевен,стара КРИМКА ,две седмици бай Гошо го "УЧИ" и след това ,САМ , на пързалката.Три месеца преместваше товари от точка " А " до точка " Б " в Дания,Германия,Франция.Дойде си в заслужен отпуск от 20 дни и житейските му планове се промениха.Една Дулцинея стана причината да не се върне в " КИМа". Цитираните ,по горе " КОРИФЕИ" ,да отворят една тема : " Моят прощъпулник" ,или как аз стартирах в началото ,за да съм ДНЕС......такъв " ВРАГ " на новобранците ! Всички фирми пишат в обявите си....."Поради разрастване на парка "......се търсят шофери ,АМА......сите с 20-30 тодини " ОПИТ " зад гърба си.ЕПА......при такова нарастване на возилата ,они,тея с " ОПИТО" се свършват....КОЙ ШЪ дърпа талигите ? В същото време стои армия от "новобранци". Затворен кръг ?!

Vladiksofia