• Welcome to Форум на българските шофьори.

Безплатни пътища за леки коли във Франция?

Започната от minkov89, Вторник, 27 Септември, 2016, 17:32:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

minkov89

Здравейте. Няма да казва, колеги, защото въпреки, че имам C, никога не съм карал професионално камион :D Искам да попитам всички Национали ли са безплатни за леки коли във Франция? Предстои ми пътуване, мисля да влезна от към Белгия по Национал 2 (трябва да стигна до Париж) и искам да избегна платените пътища, защото май не са никак евтини. Ще се радвам на малко помощ. Благодаря.
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.

minkov89

Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.

hgv_driver

Всичко което не минава през тол каса е безплатно.   ;D Преди тол касите винаги има спасителен изход вдясно. Толкова национали има, че свят ще ти се завие от красиви гледки и знаци за ограничение на скоростта.

hgv_driver

admin

В случай, че имаш навигация би могъл да й зададеш опция "Избягване на магистрали и платени пътища" и със сигурност ще те улесни при пътуването.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Hristo Lishev

Табелата трябва да ти е зелена, за да караш по национал, ако е синя, ще те изкара на каса. За лека кола N2 не е лошо решение за Париж, за разлика от камион. Всички периферици са безплатни, само се приготви да чакаш в големи задръствания.

rider777

Не забранявай магистралите а само платените пътища !!!!!!!!!!!!!!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

minkov89

Благодаря много за отговорите. А на Бате Иво искам да кажа, че съм голям фен на клиповете му и го гледам вече втора година  :D

admin

Цитат на: rider777 - Сряда, 28 Септември, 2016, 10:59:54
Не забранявай магистралите а само платените пътища !!!!!!!!!!!!!!
Прав си! Колкото и да е странно, все пак във Франция имат и по някоя безплатна магистрала.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Безплатните магистрали във Франция като километри са стотици пъти повече от всички пътища в България, за които плащаме винетки и данъци и Тиквата ни метка пясък в очите с лъжите си, че в България имало пътища,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Сряда, 28 Септември, 2016, 23:03:58
Безплатните магистрали във Франция като километри са стотици пъти повече от всички пътища в България, за които плащаме винетки и данъци и Тиквата ни метка пясък в очите с лъжите си, че в България имало пътища,,,,,,,,,,,,,

Знаем ги тези френските безплатни магистрали дето може да си разлееш кафето от подскачане.

rider777

Hristo Lishev

Не знам кои са платени и кои безплатни, но аз по лоша магистрала във Франция не съм карал, може би А20, и то съвсем малък участък около Лимож. Иначе култът ми е N79 - половината си наклонен наляво на 45 градуса, другата половина надясно. И да не забравяме култовия N88, вероятно любимия път на бате ви Иво Километъра.

цецодебел

Цитат на: Hristo Lishev - Четвъртък, 29 Септември, 2016, 21:18:28
Не знам кои са платени и кои безплатни, но аз по лоша магистрала във Франция не съм карал, може би А20, и то съвсем малък участък около Лимож. Иначе култът ми е N79 - половината си наклонен наляво на 45 градуса, другата половина надясно. И да не забравяме култовия N88, вероятно любимия път на бате ви Иво Километъра.
ТЯ А20 там не беше ли безплатна..а 79 сега го правят ,ще стане слънце, па и какъв алтернатив имаш  ;)
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

hgv_driver

Много ме "кефят" във Франция завоите с обратен вираж. На почивката поглеждам товара да не е избягал.

Hristo Lishev

Цецо, N70 го правят, 79 не съм виждал ремонти, но както и да е, няма да го изправят. Моят любим участък е червеният асфалт на N67, когато рязко се сменя наклона и да съм с поне 27.5 тона вода. :o

hgv_driver

Остави другото... преди малко много готина французойка видях да кара цистерна. Малии...

hgv_driver